EXCLUSIV Oana Ioniță, probleme cu fiica de 11 ani! Izabel, în pericol să nu mai danseze niciodată

Ultima actualizare:

Oana Ioniță, cunoscută ca fosta Bebelușă de la Cârcotași, care este acum un instructor de dans cunoscut, are probleme. Fiica ei, Izabel, are 11 ani și s-a accidentat acum 6 luni la sala de gimnastică, în timpul repetițiilor. Fetița s-a ales cu o fisură de menisc gradul 3, la piciorul stâng, de altfel și piciorul ei de bază. Oana Ioniță a povestit, în exclusivitate pentru Click!, despre acest necaz, prin care trece familia ei.

Oana Ioniță, alături de soțul ei, Florin Budnaru, și de cei doi copii ai lor
Oana Ioniță, alături de soțul ei, Florin Budnaru, și de cei doi copii ai lor

Oana, cum ești acum, cum stai cu evenimentele? Ai invitat un profesor de dans din Ucraina la "Dance Motion", eveniment pe care îl pregătești în perioada 17-22 aprilie. Ce s-a întâmplat cu oaspetele tău în contextul războiului?

A fost o perioadă când nu se organizau concursurile de dans, când nu se făceau activități și evenimente și toată lumea era înghețată, dar acum lucrurile s-au mai relaxat, au început să se organizeze concursuri, oamenii vin și se pregătesc cu drag pentru tot ceea ce înseamnă scenă, mă bucur că văd o rază de speranță la capătul tunelului. În perioada 17-22 aprilie, organizez cea de-a 6-a ediție a programului intensiv Dance Motion, care se adresează tinerilor dansatori și balerini cu vârsta între 10 și 17 ani, care vor să facă o profesie din arta lor, unde l-am invitat ca profesor principal pe maestrul Alexander Korol, din Ucraina, care în momentul de față este în război, din păcate! Am dorit să îl invit chiar mai devreme, prin a-l sprijini locativ, dacă se poate, și îmi imaginez cât de greu le este lor, acolo, dar mi-a spus că își dorește să fie alături de patria lui și, dacă va fi nevoie să lupte în război, o să fie pregătit!

Te lasă cumva descoperită?

Nu, pentru că întotdeauna găsesc profesori valoroși, chiar și la noi în țară, chiar și în străinătate. Am variante, am 10-15 profesori invitați care vin la eveniment, atât din țară, cât și din străinătate, profesori de calitate și maeștri de balet, dar el era profesorul special, invitatul nostru special! Era pentru prima oară când venea în România, l-am urmărit într-un concurs de dans de la Kiev și mi-a plăcut foarte mult ce a predat la acea academie și mi-am dorit de foarte mulți ani să îl invit în România dar, poate cine știe, până în aprilie se liniștesc apele și poate să vină în România!

Cât de mândră ești tu că ai așa copii talentați, pe Izabel și pe Maxim? Ce îți dorești pentru ei? Sunt cumva privilegiați că atât pentru ei cât și pentru copiii care vin la cursurile tale de dans, le găsești cumva și un job pe viitor!

Prin concursurile la care participăm îi ajut să intre la anumite academii care mai departe le favorizează intrarea într-o instituție de profil. Copiii mei sunt foarte talentați, dar sunt copiii mei și sunt conștientă că așa cum sunt ai mei sunt și ai celorlalți, sunt copii talentați peste tot. Nu știu dacă vor urmă o carieră în domeniu, e adevărat că îi țin foarte multe ore cu mine la sală, își petrec 4-5 ore pe zi în lumea asta și probabil că ceva se va alege din cultura pe care au învățat-o la sală, dar dacă ar alege marketing, management, avocatură sau altceva, atâta timp cât fac cu pasiune, ei nici nu simt.

Maxim are 7 ani și Izabel 11 și amândoi fac dansuri!

Maxim nu a făcut atât de implicat dansuri, face mai mult de când s-a accidentat Izabel, dar până atunci făcea mai mult canto decât dansuri sau balet. Îi place foarte mult street dance-ul și și-ar dori să înceapă niște cursuri de baschet acum, dar nu știu când avem timp dacă noi stăm toată ziua la sală, e mai facil și mai ușor să facă balet, gimnastică și toate activitățile astea.

Izabel cum e și cum s-a accidentat? Durează mult recuperarea? 

Izabel a avut accidentul acum 6 luni și nu și-a dat seama că s-a accidentat! A început treptat, când i-a trosnit mai tare piciorul ne-am dat seama că e ceva. Ea a avut un ganglion în spatele genunchiului și tot făceam masaje, recuperări și de fapt era de la această microfisură care s-a accentuat. E de 6 luni și de 2 luni suntem în recuperare, o să facem următorul RMN și apoi ne reapucăm de treabă. Dacă e să fie mai grav o să fie nevoie să se opereze undeva în străinătate. Dacă reușim să ne revenim trebuie să se întărească sistemul muscular, că asta contează, dacă ai un sistem muscular bun, care ține articulațiile, nu te accidetezi ușor.

Va pierde multe concursuri?

A pierdut cam 3 concursuri importante de calificări la finale mondiale. Acum e în continuare la sală și își dorește foarte mult să revină. Cred eu că o să își revină, dar nu o să fie la nivelul la care a fost înainte. Posibil ca revenirea să fie mai grea, dar fiecare doctor are o altă părere și o altă opinie, asta e partea grea și dificilă.

Dar este posibil să nu mai danseze deloc?

Este posibil, depinde cât de grav e! Totul ține de durere, că la această fisură se face operație, doar că în România nu sunt foarte mulți, adică nu sunt doctori care să opereze copii, pentru că ei sunt în creștere și îi poate afecta în creștere. Izabel are fisură de menisc gradul 3, la piciorul stâng, este piciorul ei de bază.

Nu se operează decât după 18 ani după ce copiii nu mai cresc, pentru că acolo, în spatele meniscului, este un nerv care afectează creșterea. 

Și asta s-a întâmplat la o repetiție?

Da, s-a întâmplat la gimnastică la o repetiție, a făcut o cădere... Se poate întâmpla și când cobori scările, adică fisură de menisc poate să apară în orice moment, sunt mai mulți factori care pot provoca accidentele. 

Cum trece fiica ta peste acest accident? E nerăbdătoare să revină pe scenă?

Momentan nu a mai avut dureri, dar intuiția noastră a fost să facă o pauză, pentru că e în creștere și mereu există șanse de refacere!

Maxim câte concursuri a câștigat până acum? Ai zis că s-a apucat recent.

Maxim e la al patrulea concurs de dans și la unul s-a calificat la finala mondială de dans de la San Sebastian, din Spania, cu un moment de dans contemporan, combinat cu streetdance, gimnastică, pe care îl face îmbrăcat într-un costum de Venom!

Și Izabel a câștigat multe concursuri!

Izabel a câștigat multe concursuri! Tocmai ne pregăteam să plecăm la dans, în Germania, aveam mai multe planuri, dar momentan stăm în țară. Aveam mai multe concursuri internaționale la care trebuia să participăm. Știi cum e, fiecare are traseul lui în viață, dacă îi este menit să facă altceva...

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net