Felicia Filip, dezvăluiri emoționante! De ce nu a făcut copii în cei 32 de ani de căsătorie?

Ultima actualizare:

Felicia Filip (63 de ani), o personalitate marcantă, un nume răsunător în muzică, o voce excepțională, însă, mai ales, un om de-o modestie cum rar ți-e dat să cunoști. Click! a întâlnit-o pe încântătoarea soprană la Festivalul Glasul Valahiei, organizat de Andrei Coman și Dragoș Popa, la Târgoviște. Artista a făcut parte din juriu.

Să stai de vorbă cu Felicia Filip e ca și cum ai fi la masă cu cel mai bun prieten. Soprana este cu adevărat o persoană cu care îți place să-ți petreci timpul. Un om simplu, foarte sincer, așa că a discutat deschis despre viața de familie, cum se înțelege cu soțul ei, dar și despre un subiect relativ sensibil: de ce nu a făcut copii?

Citește și: Felicia Filip s-a îndrăgostit în stația de autobuz. Secretul căsniciei perfecte cu regizorul Cristian Mihăilescu

Felicia Filip este căsătorită cu maestrul Christian Mihăilescu, ambii jurați la Festivalul Glasul Valahiei, de la Târgoviște, alături de Florin Apostol, Ioan Man (ex X Factor) și Claudiu Dumitrache.  

Click: Sunteți înconjurată de tineri minunați și talentați. Pe Dragoș Popa, unul dintre organizatorii festivalului, de când îl cunoașteți?

Felicia Filip: De când avea el 16 ani, și prima noastră întâlnire a fost la acea vârstă, când el a pus pe picioare, la Zărnești (n.r. Festivalul Ecoul Pietrei Craiului), o primă ediție de concurs național, care bătea spre concurs internațional. Și fiecare ediție a mers excelent până când, la un moment dat, nu se știe din ce motive, acest festival a tăcut puțin.

Citește și: Felicia Filip, secretele unei căsnicii care a trecut testul timpului

Cu sprijinul și prezența lui Dragoș Popa sper să îl reia, pentru că era o manifestare ce merită să se știe de ea, să fie cunoscută, văzută și trăită acolo. Și sper că va funcționa în continuare. Și vorbim despre făcut totul cu dragoste, el a fost absolvent de licență la muzică, iar apoi ne-am întâlnit aici, la Universitatea Valahia din Târgoviște și și-a parcurs masterul, fiind, bineînțeles, încununat cu acea frumoasă lucrare, fiind strălucitor.

Este un nume cu care eu mă mândresc. Sper să putem face împreună multe lucruri, pentru că, am spus-o și o spun de fiecare dată, tinerii noștri sunt valoroși, trebuie susținuți, remarcați și puși în lumina lor adevărată. Ei sunt minunați, nimeni nu poate ști câtă muncă, ce voință, câtă energie și câtă dăruire există din partea acestor tineri.

Dar, mai ales, câte refuzuri primesc, prin ce stări și situații trec. Sunt puși în dificultate și se întreabă dacă mai merită, dacă sunt valoroși. Toți cei ce vor citi ce am vorbit noi aici să țină cont că ei sunt foarte valoroși și de fiecare dată au învățat de la maeștrii lor ce au început să ducă până la capăt și nu oricum, ci în mod strălucitor. Ori, Dragoș Popa este unul din tinerii care face acest lucru de fiecare dată. Tot ceea ce a făcut a dus până la capăt și a devenit practic un exemplu pentru cei mai mici decât el.

V-ați gândit vreodată să colaborați și pe plan muzical? Știm că el cântă, are o voce deosebită! 

El este atât de bine crescut încât, dacă i-aș propune se cântăm împreună, cu siguranță ar spune ,,mă mai gândesc", pentru că e un copil de bun simț foarte mare și atât de cuminte, însă este o idee foarte bună.

Ați primit un cadou special. Un tablou cu imagini cu dumneavoastră și soțul. V-a plăcut?

Pe lângă faptul că Dragoș e un tânăr de mare calitate, un caracter extraordinar, își duce la capăt cu strălucire tot ce începe. Un om surprinzător. Sigur că a fost o surpriză.

Radiați atunci când sunteți înconjurată de tineri.

Tinerii și copiii ne țin tineri și ne citesc în adâncul sufletului. Copiii depășesc orice aparatură, orice ține de tehnologie, sunt mai mult de atât. Ei citesc până în adâncul sufletului. Și în momentul în care nu ai nimic de ascuns, totul e la vedere și tu le ești alături.

Care vă este secretul tinereții la cei 63 de ani împliniți?

Viața de mic copil a fost o competiție sau aș putea spune că în fiecare zi, fiecare dintre noi, în fiecare dimineață am luat-o de la capăt. Important e că la fiecare sfârșit de zi, ori de eveniment, nu sunt singură. Sunt înconjurată de oameni valoroși, care au și caracter, sunt bine pregătiți și atașați la ideile pe care le începem să le construim împreună.

Cred cu tărie că nimic nu este valoros dacă tu crezi că meritul îți aparține doar ție. În primul rând, pentru că ar fi un neadevăr și apoi nu poți să îți asumi toate meritele, pentru că nu sunt doar ale tale. Sunt ale celor cu care lucrezi, ale publicului care te susține te aplaudă și e mereu cu tine, te așteaptă.

Noi dăruim și primim înzecit, asta cred că e secretul. Taina existenței noastre. Și nu doar a artiștilor, ci și a oamenilor buni, frumoși, a celor care știu că trăim pentru a fi generoși, pentru a genera iubire și toate aceste gânduri frumoase care se întorc înapoi.

Anul acesta faceți 32 de ani de căsnicie 

O altă poveste frumoasă e întâlnirea cu jumătatea mea, cum îi place lui să spună. Încercările le-am împărțit, iar bucuriile le-am îndoit sau înmulțit. Și am fost întotdeauna cu grijă să-l punem în valoare pe cel care merită dintre noi. Să dăm un pas înapoi ca el să fie în lumină.

Iubire necondiționată. Eram o tânără la început de drum, iar el era și pe atunci preocupat de tânără generație, de elevii și studenții care-i băteau la ușa destinului. Făcea și cronică muzicală și am fost remarcată de el ca voce, apariție. Ne-am  întâlnit pe scena Operei Naționale și împărțeam aplauzele într-un fel sau altul, ai nevoie de susținere acolo. Bulgărele de iubire care este acolo și așteaptă să vină spre tine.

Și am simțit acest lucru din partea lui, și din partea celor care m-au înconjurat cu dragoste de fiecare dată. Și îi mulțumesc bunului Dumnezeu că îmi demonstrează și îmi transmite tot timpul semnale și răspunsurile la întrebările mele. Sunt un copil răsfățat al sorții, iubită de Dumnezeu.

Cum sunteți acasă, cum vă împărțiți treburile?

El este ,,mânuțe de aur". Gătim împreună de fiecare dată și el este foarte creativ. Face de toate, combinații neașteptate, speciale, deși avem cărți de bucate. La cumpărături mergem împreună. Și suntem peste tot acasă, vorba Rapidului. Printre altele, sunt director la Opera Comică Pentru Copii, care este pe Calea Giulești numărul 16, lângă Stadionul Rapid.

Sunteți înconjurată de tineri talentați, dar nu aveți copii...

Nu, nu avem copii, dar am nepoți, am chiar strănepoți, în sensul în care sora și fratele meu au copii. Trebuie să vă spun, dacă este să mă laud, am crescut copii ca și când ar fi fost ai mei. Primul născut din familia noastră, de la vârsta de cinci zile, când a venit acasă cu mămică lui, l-am preluat eu, pentru că mămicii i-a fost teamă să pună mâna pe el să-l spele, iar de la 5 zile eu i-am făcut baie.

Eu a trebuit să plec la un concurs în Barcelona când copilul avea zece luni și a realizat că nu știe să-i facă baie copilului. Acum suntem posesorii unui strănepot de câteva zile, îl cheamă Gabriel Costin, așa că suntem bogați și dăruiți de Dumnezeu din toate punctele de vedere.  

Felicia Filip, impresionată de talentatul Dragoș Popa

Puțini știu, dar muzicianul Dragoș Popa este cel care a înființat, la doar 16 ani, un festival de muzică pentru copii la Zărnești, județul Brașov, locul în care și el a fost elev. „Ecoul Pietrei Craiului", festivalul de la Zărnești, a avut loc câțiva ani, fiind bugetat de Primăria din Zărnești cu un buget anual de circa 350 milioane lei vechi.

Felicia Filip a luat parte la primul eveniment realizat de Dragoș Popa, tot atunci cunoscându-l pe tânăr, anul acesta unul dintre organizatorii Festivalului Glasul Valahiei, de la Târgoviște, cu care s-a revăzut cu plăcere, duminică, pe 5 iunie 2022.

Felicia Filip s-a născut în Slatina, județul Olt, iar de la o vârstă fragedă a fost pasionată de muzică. Artista a cântat pe scenele internaționale de la Royal Opera House, Covent Garden la Staatsoper, din Moscova în Barcelona, Tokyo sau Toronto. A fost solistă a Operei Naționale din București (1985-1990). În prezent, Felicia Popa este director general al Operei Comice pentru Copii din București și conf. univ. dr. la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității "Valahia" din Târgoviște.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
image png
nicu jpg
banner laurentiu cazan png
image png
banner lena enache png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net