Romanița Iovan nu are liniște la 8 ani de la moartea lui Adrian Iovan: «Albert dormea cu ideea că tatăl lui este în viață»

Ultima actualizare:

Adrian Iovan a murit într-un accident aviatic tragic petrecut în Munții Apuseni în anul 2014. Deși au trecut opt ani de la moartea soțului său, Romanița Iovan nu poate uita clipele dificile prin care a trecut. În special că, Albert, fiul lor, avea doar șapte ani atunci când și-a pierdut tatăl.

Romanița și fiul său, Albert
Romanița și fiul său, Albert

Pe 20 ianuarie s-au împlinit 8 ani de la moartea lui Adrian Iovan. Ca în fiecare an, Romanița și Albert s-au deplasat la locul în care s-a petrecut tragedia pentru a-l comemora. Romanița nu poate ierta modul în care autoritățile au gestionat siutația și subliniază că moartea lui Adrian Iovan a fost una extrem de dureroasă, mai ales pentru Albert, care avea dor șapte ani atunci când pilotul a murit. 

Faptul că inițial, autoritățile au declarat că nu a existat niciun deces în urma tragediei a îngreunat situația pentru Romanița Iovan. Creatoarea de modă a povestit cum fiul ei o întreba constant dacă își poate suna tatăl în timp ce televiziunile relatau că nu existau victime în urma accidentului. Adevărul a fost complet diferit din păcate. După ore în care a trăit cu speranța că soțul ei era viu, Romanița a aflat că Adrian Iovan și-a pierdut viața în Apuseni. 

Durerea pe care a resimțit-o a fost cu atât mai mare cu cât a trebuit să îi dezvăluie fiului ei cele petrecute. Romanița susține că pierderea tatălui la o vârstă atât de fragedă l-a determinat pe Albert să se maturizeze mult prea devreme.

"Adrian nu că mi-a fost doar soț, este tatăl copilului meu. Adică asta este esența. Iar ceea ce Albert, la aproape șapte ani, a trăit… Acest copil s-a culcat cu ideea că tatăl lui este în viață, că așa ne-au păcălit autoritățile, la televizor. Până să se culce Albert se spunea că au fost găsiți și că toată lumea e în viață. S-a trezit copilul și mi-a spus așa: `Mama, vreau să îl sun pe tata`. Ce să mai zic?", a declarat Romanița Iovan. 

Romanița a dezvăluit un episod cutremurător care a avut loc la o săptămână după moartea lui Adrian Iovan. 

"Copilul meu s-a maturizat precoce. Ca dovadă a maturizării precoce, la o săptămână după, când m-a sunat domnul Zamfir să îmi spună că vrea Colegiul Medicilor să îi acorde o diplomă lui Albert în memoria tatălui său, Adrian Iovan. Am vorbit cu fiul meu și el mi-a dat un răspuns pe care nu îl voi uita niciodată. "Mama, nu îmi trebuie nicio diplomă pentru că nu înțeleg cum, într-un avion plin de medici nu a fost niciunul în stare să îl ajute pe tata. Asta mi-a spus un copil de șapte ani", a dezvăluit Romanița Iovan, într-un interviu acordat pentru Fanatik. 

Romanița nu a păstrat legătura cu medicul Radu Zamfir pe care îl acuză că nu a fost interesat de soarta prietenului său, Adrian, și nu a depus nici cel mai mic efort pentru a-l salva.

Romanița Iovan, acuzații grave la adresa medicului Radu Zamfir

Pe certificatul de deces al pilotului Adrian Iovan scrie clar hipotermie, iar Romanița susține că tragedia nu a fost un simplu accident, ci o dovadă a faptului că autoritățile nu știu să gestioneze o situație de criză. 

Adrian le-a zis, am înțeles, să se îndepărteze de avion, să nu explodeze. Dar, tu, frate, ca medic, care ai depus un jurământ, te-ai îndepărtat un sfert de oră, dar ți-ai revenit un pic cu capul și nu erai nici fără mâini sau picioare, nu te-ai întrebat ce face omul ăla? Să încerci să îl scoți, puteai măcar să îi iei scaunul de sub el. În esență, Adrian a murit de frig. Erau și niște probleme, dar nu erau leziuni incompatibile cu viața, nu erau așa lovite organele încât să cauzeze moartea", a declarat Romanița. 

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net