Flick și-a sărutat fetița pe gură. De ce critică specialiștii acest gest aparent banal

Deși mulți părinți își sărută copiii pe gură, iar gestul pare a fi, la prima vedere, unul inofensiv, specialiștii sunt de altă părere. Recent, Flick a intrat și el în rândul părinților care îl practică.

Acum ceva timp, Bianca Drăgușanu era aspru criticată în mediul online de oameni, după ce postase o fotografie în care o săruta pe gură pe fiica ei, Sofia. Andreea Bălan a trecut și ea prin aceeași experiență, după ce a postat o astfel de fotografie. Anda Adam a pățit la fel, iar acum, Flick a intrat „în gura lupului”. 

Flick, fotografie în care își sărută pe gură fetița

De când a devenit tătic, împărtășește totul cu fanii săi, de la mare, la mic! Și iată că ne-a reușit și nouă o rimă. În social media, „domnul Rimă” postează foarte des fotografii și clipuri video atât cu soția lui, Denisa, cât și cu fetița lor. 

În această dimineață, Flick și-a uimit, totuși, comunitatea online. Fostul prezentator de la Antena Stars a postat pe Facebook-ul său o imagine în care o sărută pe gură pe fiica lui.

„Cea mai frumoasă dintre minuni/ Îl pupă pe tati. Azi face 5 luni!”, a scris Flick, în dreptul postării în care își sărută fetița, pe Eva Maria.

Flick își sărută fetița pe gură
Flick își sărută fetița pe gură

Deși mulți părinți fac acest gest aparent banal, specialiștii sunt de altă părere. 

Mai exact, experții în domeniu susțin că acest obicei este unul extrem de periculos, căci saliva poate fi un conductor pentru numeroase bacterii ce pot pune în pericol viața celor mici. De asemenea, acest lucru poate avea numeroase repercusiuni asupra modului în care copiii ajung, mai apoi, să vadă lucrurile din punct de vedere sexual. 

Citește și - Denisa Filcea și-a pus toate mămicile în cap! Ce a spus soția lui Flick despre rolul de mamă

Sărutatul copiilor pe gură le poate tulbura viața

Subiectul a fost abordat acum ceva timp de psihoterapeutul Alina Iliescu. Aceasta consideră că apariția unui copil în viața unui cuplu nu trebuie să-i schimbe acestuia direcția, iar soții nu trebuie să uite că sunt, de fapt, bărbat și femeie.

„De câte ori nu am auzit o mamă spunând că ea doarme cu copilul în pat, iar tatăl este alungat în sufragerie. În aceste familii se inversează rolurile, copilul intră în rolul soţului, iar soţul în rolul copilului. Din punct de vedere psihologic părinţii care îşi transformă copiii în parteneri, îi fac dependenţi de ei, crează un impact negativ asupra dezvoltării sexualităţii copilului, îl infantilizează” a spus aceasta, pentru wowbiz.ro. 

„Sunt părinţi care îşi sărută copilul buze, pe organele genitale, dorm cu el în pat până la vârste mari, alăptează copilul peste vârsta de 1 an şi jumătate, stau dezbrăcaţi în prezenţa copilului şi merg cu ei la nudişti. Toate aceste comportamente pot lăsa sechele şi traume în structura psihică a copilului. Toate aceste obiceiuri practicate constant pot fi catalogate drept abuz, emoţional şi sexual”, a mai spus aceasta. 

Flick, alături de familia lui
Flick, alături de familia lui

Nici din punct de vedere igienic nu este în regulă ca părinții să facă asta, mai susțin specialiștii. 

Psihologul Keren Rosner este de părere că bebelușii nu trebuie să fie, sub nicio formă sărutați pe gură de părinți și nici atinși de persoane străine. La o vârstă fragedă, copiii sunt extrem de expuși pericolelor, iar imunitatea lor nu este, încă, formată. Din această cauză, sărutatul lor pe gură este un obicei complet greșit. 

„În cazul copilului foarte mic acest gest este contraindicat înainte de toate din cauze care ţin de igienă. Şi medicii recomandă să nu facem acest lucru din considerente legate de sănătatea copilului”, a spus aceasta, în presa internațională. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
zodia singura de sarbatori jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 2211785457 jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
incendiu jpeg
Remus Iosub câștigător iumor Foto Antena 1 jpg
Istvan Kovacs (dreapta) la CM 2022 FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
dorobantu mana jpg
cub anamaria prodan png
cub catalin botezatu png
Kanye West si Julia Fox jpg
FotoJet (1) jpg