Florin Piersic, mărturisiri emoționante despre sora lui, care a murit la nici 15 ani: „Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat!”

Florin Piersic (88 de ani), marele și îndrăgitul actor al României, are o poveste de viață care bate filmul. Nu mulți sunt cei care știu că artistul a avut o soră, care a murit înecată, la nici 15 ani, și pe care o plânge și în ziua de azi. Drama care i-a marcat familia îl tulbură de fiecare dată.

Florin Piersic, dezvăluiri tulburătoare despre sora lui, Lucica / foto: Facebook
Florin Piersic, dezvăluiri tulburătoare despre sora lui, Lucica / foto: Facebook

Florin Piersic, unul dintre cei mai mari și cunoscuți actori din România, transformă de foarte multe ori momentele de pe scenă în monolog prin care dorește singur să-și răspunde la anumite întrebări din viața sa. În timpul unui spectacol, artistul a vorbit despre momentul în care și-a pierdut sora, pe Lucica, protagonista unui gest eroic. Ea a murit înecată în Prut, la nici 15 ani, încercând să salveze o colegă.

Pierderea surorii a fost cea mai mare durere a vieții sale, o durere peste care nu a putut să treacă și care i-a măcinat familia ani de zile. „Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga «Ajutor, ajutor!». Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas. Îmbrăcată, a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele…

Florin Piersic: „Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”

Când a sărit a doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind. Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, a spus marele actor Florin Piersic, pe scena unui spectacol.

De asemenea, îndrăgitul artist a vorbit despre nenorocirea care i-a marcat copilăria și în cartea pe care a lansat-o la sfârșitul anului 2022, „Viața ca o poveste”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
nin dobrev jpeg
banner Rica Raducanu
politie SUA foto Unsplash
Mădălina Ghenea, Cannes 2023, Getty (1) jpg
banner irinel columbeanu png
sebastian stan colaj instagram jpg
katy perry american idol jpg
11423907 10204418317040327 313639540878444313 o jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net