Împreună și după moarte! Actorul Costel Constantin va fi înmormântat lângă soția lui, cu onoruri militare: „Era dorința lor, încă din timpul vieții”
Actorul Costel Constantin își va dormi somnul de veci lângă soția sa, femeia pe care a iubit-o și a adorat-o timp de peste 50 de ani. A fost dorința celor doi, încă din timpul vieții, să fie împreună și după moarte. Înmormântarea va avea loc, sâmbătă 25 mai, la Cimitirul Sfânta Vineri.
Actorul Costel Constantin s-a stins, miercuri 22 mai, fulgerător din viață, la vârsta de 81 de ani. Cu o zi înainte maestrul își serbase onomastica, iar prietenii și apropiații îi uraseră „La mulți ani!”.
A doua zi însă, actorului i s-a făcut brusc rău și a mers la fiul său vitreg, Victor, care este medic la spitalul Sfântul Pantelimon. La spital, i s-a făcut un control de rutină, iar, la puțin timp după asta, actorul a făcut infarct, pierzându-și viața.
Marele actor Costel Constantin va avea parte de onoruri militare la funeralii
Apropiații au dezvăluit, pentru Click!, că maestrul suferea enorm după soția sa Mihaela, care se stinsese din viață anul trecut. De atunci, Costel Constantin era de neconsolat și, pe fond de stres, s-a îmbolnăvit de diabet.
Rămas singur și trist după pierderea soției, starea maestrului se înrăutățise în ultimele luni. În februarie, actorului i s-a făcut rău și a căzut în casă, lovindu-se la față. Aceeași criză avea să se repete și cu cinci zile înainte să moară.
La nici un an de la trecerea în neființă a soției sale Mihaela, Costel Constantin și-a urmat și el dragostea în lumea de dincolo.
Jurnalista Ioana Mandache: „Era dorința lor să fie împreună și după moarte”
Actorul va fi înmormântat, sâmbătă 25 mai, ora 11, la Cimitirul Sfânta Vineri, alături de soția sa dragă. Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus, încă de vineri, la capela aceluiași cimitir.
La funeraliile din ziua de sâmbătă, actorul ca beneficia de onoruri militare.
„Va fi îngropat lângă Mihaela, pentru ca așa și-a dorit. Încă de când trăia ea, asta era dorința lor să fie împreună și după moarte. Nu știu că nu și-ar fi dorit să fie depus la Teatrul Național. El a jucat mult acolo și a fost angajat. Era legat sufletește de Teatrul Național.
Cei de la teatru vor să fie depus în holul unde au fost depuși toți marii actori care au jucat la Teatrul Național. Ei așteaptă de la familie, de la fiul lui un răspuns, care nu ar vrea însă.
Propunerea era sa fie depus, măcar două-trei ore, la teatru, dar se pare că cei din familie nu vor acest lucru”, a declarat jurnalista Ioana Mandache, una dintre ultimele persoane care i-a urat „La mulți ani!” actorului, înainte să părăsească această lume, pentru Click!
Cine a fost Costel Constantin?
Costel Constantin (81 de ani) a fost căsătorit timp de aproape cinci decenii cu Mihaela. S-au cunoscut în 1974 și s-au căsătorit în 1977. Amândoi mai aveau câte un mariaj la activ. Fiecare dintre ei era deja părinte, având câte un băiat din căsniciile anterioare.
Vlad era fiul Mihaelei din căsătoria cu regizorul de radio Dan Puican. Bărbatul este profesor la Facultatea de Medicină și medic la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, iar Tudor este fiul din prima căsătorie a marelui actor cu Sânziana, botezat de Mitzura Arghezi, după numele tatălui acesteia. Fiul lui a jucat rugby 10 ani în Franța și acum are afaceri în domeniul vânzării de mobilă.
Marele actor și fiul său biologic nu au avut o relație prea apropiată. După ce Costel Constantin a divorțat de prima lui soție, cei doi nu și-au vorbit mai deloc o perioadă lungă de timp. Actorul și fiul său biologic au îngropat securea războiului în 2020, cu puțin timp înainte ca Tudor să se căsătorească.
Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galaţi. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.
Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.
El a jucat în zeci de piese, printre care Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpuşneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ştefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.
Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, care a avut peste 200 de reprezentaţii de-a lungul a zece ani.