Interviu de senzație cu Codin Maticiuc. Ce spune despre superba lui iubită: "Femeia e nebună de legat"
L-am întâlnit pe Codin Maticiuc vineri, la Hotel Marriott, unde Compania Damac Dubai, cel mai important gigant din industria construcțiilor și imobiliarelor, a desfășurat primul eveniment exclusiv de imobiliare Dubai, în România. Am aflat de la Codin că vrea să investească în acest domeniu și să-și cumpere o locuință în Dubai. Totul despre afaceri și familie, în cel mai sincer interviu, cu unul dintre cei mai urmăriți oameni din online!
- Click!: Bună, Codin! Văd că tot mai mulți români își cumpără proprietăți în Dubai. Ești și tu unul dintre ei? Ești un potențial cumpărător sau deja ai semnat?
Codin Maticiuc: De ce nu?! Sunt un potențial cumpărător în această piață. Mă interesează doar din punct de vedere investițional, pentru că au o renbtabilitate foarte bună. Nu mă interesează să mă relochez acolo, voi merge doar în vacanțe și mă voi caza la hotel. Voi sta pe perioade scurte și nu merită să blochezi o proprietate la modul ăsta. Proprietățile pe care le discut acum sunt strict ca o investiție și le voi trata ca atare.
- Schimbăm puțin domeniul. De la investiții, la familie. Cum este familia ta? Cum sunt micuți tăi? Mă refer și în contextul acesta pandemic, cu zeci de mii de cazuri declarate zilnic.
Suntem bine. Suntem sănătoși și asta este foarte important. Nu am prins nimic din valul 4 și valul 5, nu am mai prins un covid bun de la început, ba chiar de dinainte de Delta. Nu am prins nici măcar Delta, ci doar covidul original, primul, corect. (n.r.: râde)
- Ai mai călătorit în perioada asta în care toți se tem să iasă chiar și din case?
Am fost în Dubai acum 6 zile și m-am întors. Nu mi-a fost teamă să călătoresc. Până la urmă expunerea este aceeași, peste tot este același risc și oricum mă expun ducându-mă la treabă, la întâlniri în București. Ba, dimpotrivă, în Dubai cazurile erau mai puține comparativ cu situația de la noi. În decembrie, după cum știți, am fost în Los Angeles să facem filmul.
- Povestește-mi despre micuța Smaranda, despre treaba asta de tătic. Cum este prințesa ta la cei aproape trei ani?
Vorbește foarte mult, nu are încă trei ani, dar știe toate poveștile. Spre exemplu, cărțile de povești le cunoaște atât de bine, încât știe fiecare poveste la ce pagină se află, întoarce paginile și povestește de parcă ar citi de acolo. Eu, mama ei și bunicii i le-am citit și le-a reținut, chiar și anumite descrieri care i-au plăcut le știe. Am observat că are o memorie foarte bună. Îi place mult "Albă ca Zăpada" și o aud prin casă spunând "cu buzele roșii ca sângele și cu părul negru ca abanosul". Normal că sunt mândru.
- În era asta tehnologizată, când toți copiii mănâncă butonând telefoanele, văd desene și jocuri pe tabletă, fetița ta cum este? Tu cum te descurci?
Pot să spun că până acum copilul meu nu a văzut un ecran în mișcare, adică un ecran pe care să se desfășoare niște imagini, și aici mă refer la telefon, tabletă, inclusiv televizor. Ea nu s-a uitat la niciodată la televizor, la desene animate. Atunci când intră în cameră, avem grijă să fie pe pauză. Când ne mai vede pe noi cu telefonul în mână și ni-l mai cere, i-l dăm, dar el este blocat. Nu am lăsat-o să se uite încă la astfel de aparate, pentru că avem alt mod de a ne juca, de a-i capta atenția, decât să o lăsăm în fața ecranelor. Sănătatea mentală, sănătatea ochilor este foarte importantă la copiii mici. Am întrebat medicul oftalmolog, ne-a spus că abia la vârsta de 5 ani un copil are voie o oră pe zi la tv. Să știți că atunci când îi oferi acces cât e mic, va fi foarte greu să îi explici mai încolo că el are voie doar o oră, și atunci noi încercăm să împingem cât mai târziu momentul.
- Cu ce se joacă și ce face micuța ta? Am aflat că îi plac poveștile, cărțile, reține foarte bine.
Cu păpușile și cu cărțile. Acum ne interesăm de grădiniță. În primăvară va merge. E un copil sociabil și nu îmi este frică de faptul că nu o să se integreze. O să mergem cu ea, o să stăm cu ea o perioadă până se integrează. Vrem să o ia ca pe o joacă până o să zică singură "vreau să merg acolo că e mai frumos decât acasă".
- Bunicii sunt absolut topiți după mogâldeața cu păr bălai și ochi albaștri. Nu-ți zic să-i mai faci o surioară sau un frățior?
Ne gândim și la al treilea copil, dar ne gândim mai degrabă să adoptăm.
- Dar știu că ai foarte mulți copii de care te ocupi și pentru care, tu și părinți tăi sunteți familia lor. Aveți un orfelinat. Este dificilă partea asta cu adopția în România.
Păi, da, dar una e să te ocupi așa și alta e să-l crești în casă. Da, este dificilă adopția, dar dacă îți dorești ceva cu adevărat nu este imposibil.
- Penultima întrebare. Poate ai mai auzit-o până acum: când va fi nunta? Când te căsătorești?
Nu ne dorim treaba asta, nu este pe lista noastră, și apoi, nu știm care ar fi avantajele clare pentru a o face. Nu ne place petrecerea aia în sine. Oricum, petreceri facem tot timpul, dar le numim altfel. Nunta este totodată și o obligație pentru ceilalți, pentru că trebuie să aducă bani, iar noi nu suntem de acord cu asta. Părinții mei erau săraci când s-au căsătorit și tot le-au spus oamenilor să nu aducă bani la nuntă, ci câte un loz în plic, că e mai ieftin. Și, dacă e să aibă noroc, acela va fi câștigul lor de nuntă. Cred în altceva mai presus de obiceiurile astea.
- Cum o caracterizezi pe iubita ta? Știm că este o femeie frumoasă și o mamă devotată.
Nebună! Cu acte în regulă. Femeia (n.r. Ana Pandeli) urcă pe Kilimanjaro, îi îngheață degetele pe-acolo. Se pregătește să urce Everestul. Femeia e nebună, nebună cu acte.
- Bine, încă două atribute te rog, pentru că ăsta nu se pune.
De legat! Nebună de legat!
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!