Jean Paler, internat de o săptămână în spital! Prin ce clipe trece îndrăgitul actor: „Mă supără rău sănătatea. Am avut o criză cardiacă!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Pe scenă spune glume ca să distreze publicul. În viaţa reală, însă, Jean Paler (70 de ani) se luptă pentru viaţă. Are probleme de sănătate cu inima de mai bine de zece ani, dar nu se poate menaja, căci trebuie să-și facă meseria pentru a-și putea permite tratamentul. Artistul a povestit, în exclusivitate pentru Click!, cum se mai simte, la o săptămână de la internarea de urgență.

Deşi problemele de sănătate nu-i dau pace de mai bine de zece ani şi medicii i-au interzis de mai multe ori să-şi practice meseria, actorul Jean Paler și-a făcut bagajele și a plecat, la începutul lunii iulie, pe Litoralul românesc, unde a fost cooptat în mai multe spectacole. Planul său era să facă asta până la finalul sezonului estival... Din păcate, însă, acum o săptămână a ajuns de urgență la spital, după ce a suferit o criză cardiacă în timp ce se afla pe scenă.

Simpaticul comediant a mărturisit, în exclusivitate pentru Click!, cum se mai simte acum şi a spus că nu crede că va fi externat curând.

„Nu mă simt prea bine, mă supără rău sănătatea! Sunt de o săptămână internat la spital, în Constanța. Am făcut o criză cardiacă și iată că am ajuns unde am ajuns. Eu sunt aici la spital. Eram în turneu, după cum știți. Într-o zi efectiv mi s-a făcut rău, am făcut mai exact un puseu de tensiune, și am ajuns în situația asta. Din câte știu și săptămâna viitoare o să stau internat. Vedem ce spun și medicii, dar eu așa am înțeles”, a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru Click!

Vestea că a fost internat a fost dată presei chiar de artist, la începutul acestui weekend. „De 7-8 zile mi-e foarte rău. Am fost prin trei spitale, am fost și-n Sinaia, orașul în care locuiesc. Acum sunt la spitalul din Ploiești, pe perfuzii, la Terapie Intensivă. Mi s-a făcut rău pe scenă. Eram pe Litoral, acolo am avut primele stări de rău, apoi am tot umblat prin medici. Mai trebuie să stau internat până mă mai pun pe picioare, dar foarte bine nu voi mai fi niciodată. Le mulțumesc medicilor că mi-au salvat viața. Păcat că a trebuit să întrerup spectacolele. Mai aveam vreo șase, la teatrele de vară”, a declarat artistul, pentru playtech.ro.

Jean Paler are de mulţi ani probleme cu inima. Acum mai bine de zece ani, în 2012, a suferit un preinfarct şi a avut atunci şi o intervenţie pentru ca doctorii să-i poată monta trei stenturi.

„Sunt cardiac cronic, operat. Acum am şapte stenturi și un defribilator. Medicamentele mă costă 1.400 de lei pe lună. Am o pensie de 840 de lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist. Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut. În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc”, a povestit Jean Paler, pentru emisiunea prezentată de Teo Trandafir la Kanal D, anul trecut, în decembrie, cu ocazia anivesării zilei de naştere.

De asemenea, artistul a povestit că cel mai mult l-a necăjit singurătatea.

„În orele de meditaţie, de nesomn, îmi vin fel şi fel de amintiri. Regret că nu am ştiut să iert. Mai am doar doi-trei prieteni care mai dau telefoane. Tristeţea singurătăţii am simţit-o pe pielea mea de foarte multe ori. Am avut multe noţi triste în viaţă şi singurătatea este cea mai mare condamnare a omului. Singurătatea e cea mai grea, apoi indiferenţa. Dacă vrei pe cineva să termini eşti indiferent faţă de el”, a mai spus Jean Paler, pentru aceeași sutrsă. Apoi a explicat cum a depășit mereu problemele de sănătate:

„Să fii pozitiv mereu, să nu gândeşti negativ. Caut să te bucuri chiar dacă pe pagina vieţii tale astăzi scrie că trebuie să fii trist”.

CLICK! SPUNE - „Primul rol a fost la 10 ani, într-o schiţă de Caragiale”

Născut la 17 decembrie 1952, în Brașov, Jean Paler este unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România, cu o carieră de aproape 50 de ani. Sau chiar mai mult, dacă numărăm și primele experiențe artistice. „Primul rol a fost la 10 ani, într-o schiţă de Caragiale”, a povestit Jean Paler, în 2021, la Kanal D. A absolvit Actoria la clasa prof. Dem Rădulescu, despre care povestește că se distra foarte mult la bancurile sale. De-a lungul carierei, a interpretat numeroase roluri, multe și de travesti, pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A colaborat cu artişti precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Draga Oltenau Matei, Tamara Buciuceanu, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru și mulți alții. Din 2009 s-a mutat în Sinaia, orașul preferat. Dar pe timpul verii, în ultimii ani, a locuit la mare, căci a jucat an de an în spectacolele de divertisment dedicate turiștilor, în teatrele de vară de pe Litoral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net