La ce preț a ajuns pastrama de berbecuț în Obor? Cu cât o vinde mama Geta a lui Culiță Sterp, a mai scumpit-o. Rețeta ei delicioasă, micile trucuri

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Prețurile la mâncare cresc, de la o zi la alta, spre disperarea românilor care de-abia se mai ajung cu banii. Cât a ajuns să coste un kilogram de pastramă de oaie și de berbecuț, în Piața Obor și în supermarket? Vă prezentăm o listă de prețuri. Și mama Geta, a solistului Culiță Sterp, prepară și comercializează acest produs tradițional, la târguri. Îl vinde ceva mai scump. Mulți dintre cei care au cumpărat susțin însă că merită toți banii. Iată și micile ei trucuri, pentru un gust desăvârșit.

Cât costă pastrama de oaie și de berbecuț în Obor și în supermarket? 

Pastrama de oaie și de berbecuț este, de departe, preferata românilor. La ce preț a ajuns însă un kilogram, după marile scumpiri? Ieri, în Piața Obor, comercianții o vindeau cu prețuri cuprinse între 26-28 de lei kilogramul, pastrama de berbecuț, din piept și ceafă fragedă, și cu 30-45 de lei kilogramul, pastrama de berbecuț, din pulpă și mușchi fără piele, foarte fragedă. Iar într-un celebru supermarket se vindea, tot ieri cu 4,99 lei /100 grame, redus cu 16%.

Cu cât vinde însă mama Geta kilogramul de pastramă?

La un moment dat, mama Geta anunțase prețul de 70 de lei kilogramul, apoi fiica ei, Getuța, care o ajută în gospodărie și la gătit, a precizat, într-un video, că prețul s-a majorat la 90 de lei kilogramul.

În urma comentariilor răutăcioase ale internauților, că e mult prea scump, familia lui Culiță Sterp postează fotografii, din târguri, numai cu produsele lor, nu și cu prețurile la vedere: 

„Avem comenzi foarte multe. E un proces lung. Pentru că am văzut că sunt câțiva pe aici care m-au luat la rost că vând pastrama cu 70 de lei kilogramul, o să o vindeam cu 90 de lei kilogramul. Este de lucru, să crești animalele, să prepari pastrama”, a spus Getuța Sterp. 

Micile trucuri ale mamei Geta, la prepararea pastramei de oaie

Iar Geta Sterp a oferit micile sale trucuri la prepararea pastramei de oaie:

„Carnea este lăsată trei zile la macerat, pentru a se frăgezi temeinic, după care este unsă cu un amestec de condimente, cu usturoi mult, cimbru, boia dulce și sare”.

Fiul ei, Iancu Sterp, a lăudat-o:

„Eu vreau să vă spun că, pentru mine, pastrama este o trufanda. O delicatesă pe care nu o găsiți la orice colț, mai ales făcută cum o facem noi, din oile crescute 100% Bio, care merg pe câmp, mănâncă porumb, beau apă de la râu. Oi crescute natural, carne 100% Bio, cu usturoi Bio, așa ceva chiar nu găsiți oriunde”.

Sora lui Culiță Sterp a fost atacată de un berbec: „Noroc că l-am luat de coarne”

Nu e însă deloc ușor să fii ciobăniță! Getuța, sora lui Culiță Sterp, ajutor de nădejde, în familia celebrului manelist, la creșterea animalelor, a povestit, pe conturile sociale, ce spaimă a tras, cândva, la stână: 

„Berbecul a fost crescut cu biberonul și a fost ținut acasă, atât de răsfățat e...I-am dat semințe și s-a apucat să dea cu coarnele în mine. Am zis că se joacă, dar mi-a tras una în picior... Noroc că l-am luat de coarne și l-am pus jos, altfel mă nenorocea! Nu exagerez, dar cred că mi-a rupt degetul, îmi tremură mâna”. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
dan 1 jpg
image png
image png
image png
image png
image png
Kim Kardashian, foto Instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net