Marea tristețe a lui Mihai Trăistariu, din anii comunismului: „N-am găsit cadouri, de Moș Nicolae, în ghetuțe. Eram prea săraci!” Ce daruri primea însă Marina Almășan: „Obligatoriu!”
Solistul Mihai Trăistariu ne-a vorbit, cu tristețe, exclusiv pentru Click!, despre anii grei, ai copilăriei, când părinții lui nu-și permiteau să le pună cadouri, în ghetuțe, de Moș Nicolae: „Eram prea sărăci”. Iată însă ce daruri primeau Marina Almășan și Adrian Fetecău, de Sărbători, în perioada comunismului.
Mihai Trăistariu: „Credeam că mulți copii sunt săraci”
Solistul Mihai Trăistariu nu duce grija zilei de mâine. Va câștiga 10.000 de euro, din concertele de Revelion și deține șase apartamente, la Mamaia Nord, pe care le închiriază turiștilor, în sezonul estival, pe 60.000 de euro. Însă, nu va uita niciodată perioadele grele, din copilărie, când părinții lui nu-și permiteau, din lipsă de bani, să îi pună un mic dar în ghetuțe, de Moș Nicolae:
„Am fost un copil sărac, eram 6 persoane în casă, patru frați și părinții. N-am avut brad sau cadouri. Din ce mergeam eu, cu colindatul, și mai câștigam un ban, mai smulgeam ceva de la părinți, ca să-mi cumpăr niște ghetuțe.
Până la vârsta de 18 ani, la mine nu au venit Moș Nicolae și Moș Gerilă. Veneau la alți copii, iar ei îmi povesteau cum este. Dar, nu sufeream atât de mult, credeam că mulți copii sunt sărăci. La școală știu că ne mai dădeau niște bomboane. Nu am suferit atunci, așa credeam că se întâmplă peste tot”, povestește el, cu tristețe, exclusiv pentru Click!
„Acum compensez lipsurile din copilărie”
Artistul mai susține că, după ce a crescut, și a început să câștige bani frumoși din muzică, având un onorariu de 1.500 de euro, pentru un recital, și-a înfrumusețat singur Sărbătorile de Iarnă:
„Acum îmi fac singur bradul, în fiecare an, cu ce vreau eu, compensez lipsurile din copilărie. Acum simt din plin bucuria Sărbătorilor”.
Mihai Trăistariu, despre copiii din noua generație: „Vor ultimul model de telefon”
Mihai Trăistariu a adus în discuție și noua generație de copii. Îi învinovățește pe acei părinți care exagerează cu darurile scumpe, de Moș Nicolae:
„Unii copii, din ziua de azi, nu au mari pretenții, vor acolo, niște dulciuri, dar cunosc și copii răzgâiați, care vor ultimul model de telefon mobil. Dacă telefonul trece de un an, deja e vechi, iar părinții cu bani fac marea greșeală să le cumpere altul.
Nici eu nu-mi iau alt telefonul des, am stat cu unele și câte 7-8 ani, până s-au stricat. De ce să arunc banii pe telefoane? Acești copii cu pretenții vor ajunge cu figuri în cap”, a mai adăugat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Click!
Marina Almășan: „Aș fi meritat să găsesc numai nuielușe, în ghetuțe”
Iată însă ce spune și Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii „Rivalii” (TVR 2), despre perioada Sărbătorilor, din comunism:
„Cei doi Moși, Nicolae și Gerilă, n-au lipsit niciodată din casa noastră, în copilăria mea. Și nici mai apoi, când am devenit la rându-mi mamă. Iar dacă, de Moș Nicolae, copiii mei aliniau, la ușa apartamentului nostru, o mulțime de ghetuțe, adidași, cizmulițe, bocanci si chiar...patine (!), dimineața găsind în fiecare din ele câte ceva de la Moșul Nicolae ( eu și Victor dându-ne peste cap bugetul ca să-i vedem mulțumiți), pe vremea copilăriei mele la ușă erau rânduite modest una maxim două perechi de ghetuțe, emoția dimineții fiind însă la fel de mare.
Și, deși aș fi meritat poate să găsesc în încălțări numai nuielușe, eu fiind un copil tare neastâmpărat, Moș Nicolae părea a fi amnezic, uitând ca prin minune boroboațele pe care le făceam în perioada premergătoare și-mi înghesuia în ghete daruri asortate vremurilor: portocale, cărți (obligatoriu cărți!), rechizite sau hăinuțe. Evident, când eram mică, jucăriile nu-mi lipseau dintre daruri!”, ne-a povestit ea, exclusiv pentru Click!
Vedeta TVR 2 așteaptă cu nerăbdare lansarea cărții sale, „Albania, între două duminici”, un impresionant jurnal de călătorie. Evenimentul va avea loc duminică, 8 decembrie, ora 11.00, la Standul Corint/ Pavilionul B2, Romexpo, în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”.
Adrian Fetecău, din grupul „Vouă”: „Găseam o ciocolățică, sub pernă”
Iar Adrian Fetecău, din grupul „Vouă”, își amintește, cu nostalgie, de vremurile când, mic fiind, găsea un dar dulce, sub pernă, conform unui mai vechi obicei:
„Cel puțin, în ceea ce mă privește, când eram copil la Buzău, această sărbătoare nu prea exista, la noi în casă. În comunism, era Moș Crăciun, care, de fapt, era Moș Gerilă, această sărbătoare o țineam.
Cea mai mare bucurie a mea, în decembrie, în condițiile în care Moș Nicolae nu-mi aducea nimic, era când primeam câte o ciocolățică sunt pernă, erau mai rare pe vremea aceea. Mă culcam, toată noaptea așteptam, mai băgam mâna sub pernă, ca să verific, iar dimineața o găseam, era un miracol, era suprema mea bucurie, în comunism.
Acum aștept în ghetuțe de Moș Nicolae o sală plină la spectacolul nostru „Școala de agenți”, din 15 decembrie 2024, de la ora 19.00, de la Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, din București”, ne-a povestit Adrian Fetecău, exclusiv pentru Click!