Maria Andrei, prezentatoarea emisiunii de călătorii de la Prima TV, dă verdictul: „Turismul românesc aproape că nu există. Norocul nostru cu Regele Charles!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Maria Andrei, gazda emisiunii „Life & Style”, de călătorii și istorie, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre stadiul turismului românesc, deloc promovat la adevărata valoare. Maria Andrei ne-a explicat și de ce nu s-a stabilit în Canada, țara natală a soțului ei, dar și care locuri din lume i-au atras atenția, în drumurile prin întreaga lume.

E căsătorită cu un canadian, dar au ales să locuiască în România

Căsătorită cu Paul Renaud, născut în Canada, Maria Andrei și soțul ei au ales însă să locuiască în România. Vedeta de televiziune ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre această decizie comună, pe care nu au regretat-o nicio clipă:

„Locuim în România! Paul iubește această țară, la fel de mult ca mine. Ne place să spunem, însă, că suntem cetățeni ai lumii, și asta pentru că suntem pregătiți să călătorim de fiecare dată când apare ocazia să vizităm un anumit loc, o anumită țară.

Cred că doar prin călătorii îți poți deschide cu adevărat inima și sufletul către oameni, pentru că vei putea să înțelegi, mult mai bine, cât de diferiți suntem, dar și cât de asemănători, în același timp. Vei putea fi mai tolerant și mai conștient de faptul că, mai buni sau mai răi, mai de la est sau mai de la vest, mai de la nord sau mai de la sud, împărțim cu toții același aer și aceeași planetă și suntem datori unii față de alții cu respectul reciproc”

„În Canada ajungem rar!”

Grecia e ca a doua lor casă, un refugiu pentru minte și suflet:

„În Grecia ajungem des, pentru că avem și prieteni foarte buni acolo, pentru că ne place istoria ei, soarele mediteranean și mâncarea bună! În Canada ajungem mai rar, deși este o țară absolut superbă! Însă, așa cum spuneam, mi-aș dori să văd lumea toată și să-i descopăr minunățiile!”.

„Norocul nostru cu Regele Charles!”

Maria Andrei este intrigată de faptul că turismul românesc nu este promovat la adevărata lui valoare. Apreciază faptul că Regele Charles al Marii Britanii ne-a oferit, la acest capitol, o mână de ajutor, după ce și-a cumpărat mai multe imobile, unele foarte vechi, pe plaiurile noastre mioritice:

„Turismul românesc aproape că nu există, din păcate. Are nevoie de viziune, de investiții, de drumuri, de povești, de oameni care să facă lucruri! Există inițiative locale, dar nu e suficient! Nu avem un plan de promovare, nu există strategii, nu prea există dorința de a face țară asta minunată cunoscută și altora.

Turiștii care ajung în România ajung mai mult accidental sau au fost îndrumați de cineva care a mai fost pe aici. Mi se pare inadmisibil. Norocul nostru cu Regele Charles al Marii Britanii! Este cel mai bun brand ambasador pe care și-l putea dori cineva!”, a mai menționat Maria Andrei, exclusiv pentru Click!

„Îmi plac satele din Anglia și castelele din Scoția!”

Maria ne-a vorbit și despre locurile frumoase, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, în care și-a petrecut vacanțele. Iată ce a fascinat-o cel mai mult:

„Fiecare loc pe care îl vizitez mi se pare frumos pentru câte ceva! Cred că fiecare loc din lumea asta mare are ceva bun sau ceva ce merită cunoscut, vizitat, gustat, admirat sau înțeles…

Îmi plac la nebunie baloanele din Cappadocia, castelele din Scoția, satele din Anglia, catedralele din Franța, templele din Thailanda, elefanții din Botswana, plajele din Africa de Sud, apă din Maldive, clădirile din New York și tot așa! Planeta asta este absolut minunată, trebuie doar să avem grijă de ea!”.

Noi surprize la emisiunea ei, „Life & Style”, de la Prima TV

Prezentatoarea „Life & Style”, emisiune difuzată, în fiecare sâmbătă, de la orele 14.00, de Prima TV, ne-a dezvăluit și ce noi surprize le-a pregătit telespectatorilor, iubitori de călătorii, dar și de istorie:

„Iubesc acest proiect! Viața este o călătorie, prin timp şi spațiu, un cumul de experiențe pe care ni le dorim, nu-i așa, fantastice! Invit pe toată lumea să vină alături de mine într-o călătorie fascinantă prin lume şi istorie, o aventură ce surprinde legătura dintre credințele străvechi si cele actuale, valorile comune care ne leagă și tradiții străvechi!

Vom descoperi împreună ingrediente care au facut istorie și experiențe gastronomice inedite, peisaje și destinații fascinante, obiceiuri și ritualuri nemuritoare, pe scurt, întreaga frumusețe a unui stil de viață care are puterea de a ne face mai sănătoşi, mai fericiți!”.

Poveștile și experiențele unor oameni de excepție

Maria Andrei a mai adăugat, despre producția tv de la Prima TV, pe care o coordonează:

„Dar ceea ce face ca această emisiune să fie una cu adevărat specială sunt… oamenii. Ne întâlnim cu persoane extraordinare, care ne vor împărtăși poveștile și experiențele lor inedite și vor deveni o sursă de inspirație pentru toți cei care ne urmăresc.

Promitem și insule, dar cu altfel de iubiri, călătorii pline de sens și gust, oameni cu povești de viață impresionante, istorii ce merită împărtășite, patrimonii intangibile ale umanității, ritualuri și tradiții culese de prin toată lumea. Un adevărat carusel de emoții și imagini care transformă această emisiune într-un deliciu vizual!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net