Marius Manole, sacrificii pentru rolul din serialul Groapa: „Am slăbit 8 kilograme pentru cerşetorul Alică”

Joacă aproape în fiecare zi într-un spectacol de teatru şi călătoreşte pentru asta foarte des şi prin ţară. Cu toate acestea, actorul Marius Manole (44 de ani) a acceptat şi provocarea unui rol într-un serial de televiziune, care implică filmări de multe ore, aproape zilnic. Este un personaj-cheie, un cerşetor, în noul serial de la PRO TV, „Groapa”, care a debutat sâmbătă cu audienţe-record. „Am slăbit 8 kilograme pentru cerşetorul Alică”, a povestit artistul în emisiunea „Vorbeşte lumea”.

Marius Manole,   rol de cerșetor  în super producția  de la PRO TV
Marius Manole, rol de cerșetor în super producția de la PRO TV

În noul serial de la PRO TV, Marius Manole este Alică, un cerşetor cuminte, devotat lui Sandu Vlahu, liderul interlopilor din Giurgiu şi unul dintre personajele-cheie ale producţiei, care este interpretat de actorul Nicu Mihoc (58 de ani). Alică se bucură pentru Vlahu – atunci când acesta are succes sau plânge odată cu el şi cu familia sa – atunci când dă de necazuri. 

Primul episod al producţiei a fost deja difuzat la tv, dar pe platforma de streaming VOYO poate fi urmărit în avans, aşadar ştim deja ce se va întâmpla în următorul film, care va fi la PRO TV abia sâmbăta viitoare. În episodul doi, Alică este cel care vine în ajutorul fiului lui Sandu Vlahu, Sasha Vlahu (interpretat de actorul Daniel Nuţă – pe care publicul de seriale îl ştie şi din „Sacrificiul” de la Antena 1 sau din producţia Netflix „Ascensiunea imperiilor: Otomanii”), pentru a afla ce s-a întâmplat în noaptea în care Grigore Vlahu, fratele lui, a fost împuşcat de oamenii unui rival în afaceri.

Alături de colegul  său Daniel Nuţă
Alături de colegul său Daniel Nuţă

«Foarte mulţi oameni au un Alică în ei»

Marius Manole a povestit cum a acceptat acest rol. „Mi-e foarte frică de serialele româneşti, de cum sunt, cum ies şi cum se duc înspre public. Sâmbătă ne-am întâlnit toţi actorii într-un loc, ca să ne uităm la primul episod. Credeam că după primele zece minute o să mă plictisesc. Eu citesc în diagonală scenariile, pentru că nu am timp. Un episod are o oră şi 47 de minute. Practic, e un lungmetraj. Arată impecabil, e filmat foarte bine. Mi-am făcut inclusiv abonament la VOYO, ca să văd şi episodul al doilea. Pentru că eram curios să văd cum continuă”, a povestit el în emisiunea „Vorbeşte lumea” de la PRO TV.

Marius Manole a mărturisit că nu ştie ce se va întâmpla cu personajul său din „Groapa” în episoadele următoare, dar l-a îndrăgit foarte mult. 

„Am un rol straniu, uneori foarte ciudat. Am foarte multe haine pe mine şi cum am filmat şi la 40 de grade Celsius credeam că o să mor la un moment dat. Eu joc Alică, un personaj care îmi este foarte drag. Este un băiat cu nişte deficienţe. Nu ştim povestea lui până la capăt, nici eu nu o ştiu... Nu ştiu încă ce se va întâmpla cu el, ci aflu la fiecare episod în parte şi îl joc ca atare. E un personaj foarte frumos şi foarte emoţionant, pentru că acest Alică e un om bătut de soartă, umilit, care nu e iubit şi cred că sunt foarte mulţi oameni care au un Alică în ei. Mă aşteptam la foarte mult hate pentru acest personaj. Am învăţat că nu e problema mea dacă oamenii comentează urât, sunt mulţi oameni nefericiţi şi am învăţat demult să nu mă mai afecteze”, a mai spus el, pentru aceeaşi sursă.

Marius Manole,  personaj- cheie în  serialul regizat  de Millo Simulov
Marius Manole, personaj- cheie în serialul regizat de Millo Simulov

Apoi a spus şi cum a reuşit să creeze un cerşetor atât de credibil: „Eu lucrez cu ce am în mine foarte mult. Îmi dau voie să fiu foarte liber, fac tot ce îmi trece prin cap. Eu râd foarte mult la filmări, la secvenţele cu mine. Am slăbit pentru rolul acesta. Am fost cam plinuţ în ultima vreme. Am 1,7 metri înălţime şi am avut 70 de kilograme şi acum am 62. La sală merg mai puţin acum. Dar am grijă la dietă: mănânc doar o dată în zi sau maximum de două ori”.

Primul episod, record de audienţă: a fost urmărit de peste 1.100.000 de români

Serialul „Groapa” este o adaptare a unei producții turcești care a fost un mare succes în 2018, „Legea familiei” („Çukur”/„The Pit”), cu actorul Aras Bulut Iynemli în rolul principal. În povestea românească, acțiunea se desfășoară la Giurgiu și are în centru o familie de mafioți, Vlahu. Ingredientele principale: dragoste, trădare, afaceri de familie și multe intrigi. Serialul a fost lider absolut de audiență, în ziua de debut. Sâmbătă, în intervalul orar 19.58-22.21, producția PRO TV a înregistrat, în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, 5.1 puncte de rating și 21.2% cotă de piață, față de locul 2 care avea doar 3.5 puncte de audiență și 14.6% share. În minutul de aur, la ora 20.20, peste 1.1 milioane de telespectatori erau cu ochii pe serialul „Groapa” de la PRO TV. Următorul episod va putea fi urmărit de la 20.00, sâmbăta viitoare, pe tv, dar pe VOYO se poate urmări în avans cu o săptămână.

La Teatrul Naţional joacă în foarte multe spectacole

În piesa „Repetiție pentru o lume  mai bună” la Teatrul Naţional
În piesa „Repetiție pentru o lume mai bună” la Teatrul Naţional

Marius Manole e unul dintre cei mai activi și solicitați actori ai momentului. „Cred că în momentul de față joc în vreo 20 de spectacole”, a spus el, pentru PRO TV. La Teatrul Național din București, unde este angajat, poate fi văzut în stagiunea actuală în „Memoria apei” (regia: Erwin Șimșensohn) – 22 septembrie, în „Casa de la țară” (regia: Claudiu Goga) – 27 și 29 septembrie și în „Cei drepți” (regia: Mihai Măniuțiu) – 30 septembrie (în acestea două o are colegă de scenă pe Maia Morgenstern) și în „Repetiție pentru o lume mai bună” (regia: Radu Afrim) – 15 octombrie (unde interpretează un rol îndrăzneț, pentru care a renunțat pe scenă la aproape toate hainele). De asemenea, tot aici, din 27 octombrie, va avea un nou spectacol, „Gertrude”, regizat de Silviu Purcărete. Și are multe spectacole și în teatru independent: „La câțiva oameni distanță de tine” (regia: Radu Afrim), „Bătrâna și hoțul” (regia: Radu Ghilaș), unde e coleg cu Rodica Mandache, „Și cu pisica ce-ați făcut” (regia: Lia Bugnar) și nu numai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
monica davidescu aurelian temisan c 1260x709 1 jpg
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net