Masa de Crăciun, meniu de vedetă! Ce mănâncă VIP-urile din țara noastră: „La dulciuri e nenorocire mare”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Click! vă povesteşte cum pregătesc şi ce au în plan pentru masa de Crăciun Alexandra Ungureanu, Cornelia Rednic, Diana Matei şi Ana Maria Barnoschi.

Alexandra Ungureanu vrea să scape urgent de surplusul de 7 kilograme
Alexandra Ungureanu vrea să scape urgent de surplusul de 7 kilograme

Câte bordeie, atâtea obiceie”, spune o vorbă din popor. Şi aşa este! În vreme ce Alexandra şi Cornelia sunt la dietă, din motive întemeiate, Diana va avea sărbători cu de toate pe masă şi se va ocupa chiar ea de prepararea bucatelor. Iar Ana Maria pare excepţia care confirmă regula: nu pofteşte deloc la bunătăţile culinare specifice acestor sărbători.

Alexandra Ungureanu: «Friptura şi sarmalele rămân neatinse»

Cântăreaţa Alexandra Ungureanu (40 de ani) se plânge că a luat câteva kilograme în plus în ultimele luni, aşa că nu-şi poate face de cap de sărbători.

„Acum am probleme mari cu silueta. Am pus pe mine vreo 7 kilograme. Am pus întâi câte două, am zis că nu contează, ce mare lucru! Apoi am mai pus două şi încă două, până ce treaba a devenit serioasă.

Am zile când, din cauza oboselii, mi-e poftă de dulce. Şi uite că după o vârstă nu prea mai e ca înainte, când le dădeai jos imediat. Acum, se simt kilogramele. Se simte orice bucăţică de ciocolată. E jale!”, a povestit artista, în exclusivitate pentru Click!

Problemele cu silueta îi influenţează şi felul în care va petrece anul acesta Crăciunul şi Revelionul.

„Nu o să fiu gata la timp cu toate cumpărăturile şi curăţenia, dar mă bazez pe mama, care se ocupă de toate. Dar am făcut bradul; am unul mare, în curte. Nu-mi palc cei de plastic. L-am împodobit cu luminiţe. Iar pentru masa de sărbători, tot mama se ocupă de meniu. Sper să apuc şi eu să o ajut măcar la cozonaci.

E dramă dacă nu cresc! Eu, de Sărbători, mă odihnesc şi mănânc disociat. Adică mănânc din toate, dar nu pe toate odată. Adică aperitiv cu brânză, ceva din porcul de ţară şi multe legume. Friptura şi sarmalele rămân neatinse. La dulciuri e nenorocire mare!”, ne-a mai spus Alexandra.

Cornelia Rednic: „Am apelat la un specialist nutriţionist”

Cântăreaţa de muzică populară Cornelia Rednic (47 de ani) a ajuns să aibă o siluetă de invidiat şi a povestit, în exclusivitate pentru Click!, cum a reuşit.

„Am vrut să nu mă înfometez, aşa că am apelat la un specialist: tehnicianul nutriţionist Carmen Barcan. Ea îmi ţine sub supraveghere atât regimul alimentar, ceea ce mănânc, cât şi procedurile de remodelare corporală, lucrăm cu nişte aparate.

Sincer nu prea fac sport, pentru că efectiv nu mai am timp, ca pe vremuri, când alergam, dar se văd rezultatele şi cu acele aparate. Şi după ora 17.00 nu mai mănânc absolut nimic. Nu am nici un target pentru kilograme. Am 47 de ani, aşa că nici nu mai pot şi nici nu îmi doresc să fiu foarte slabă.

Nu mi-am dorit niciodată să fiu foarte slabă. Eu consider că o femeie care nu este fotomodel trebuie să fie armonioasă şi armonia nu e ce îţi place ţie la mine, ci ce îmi place mie la mine, cum consider eu că sunt ok, când mă uit în oglindă să fiu mulţumită, să îmi stea rochia aşa cum îmi doresc şi să mă simt eu bine”, a spus Cornelia, pentru Click!

Cornelia Rednic speră să nu pună la loc tot ce a reușit să slăbească
Cornelia Rednic speră să nu pună la loc tot ce a reușit să slăbească

De când este la acest regim, Cornelia nici nu mai mănâncă atât de mult ca înainte, nici nu mai găteşte ca pe vremuri. Aşa că acest Crăciun va fi şi el unul mult mai dietetic.

„Nu am de gând să mă îndop la masa de Crăciun, dar sunt câteva lucruri pe care vreau să le gust, adică să fac o masă de care să mă bucur, să-mi tihnească. Voi mânca, probabil, coaste fripte cu nişte cârnaţi, însoţite de un sos de hrean cald.

Este o reţetă a noastră, de-acasă, o reţetă tradiţională din Maramureş. Cam toată lumea de acolo face treaba asta de Crăciun. Asta vreau să mănânc şi vreau să mai fac eu un cozonac însiropat, se numeşte Babka, îl fac foarte bun, scuză-mi lipsa totală de modestie, dar chiar îmi iese bun, aşa că şi din asta vreau să gust puţin”.

În ceea ce priveşte masa de Revelion, o prinde la muncă, aşa că nu va avea timp să facă excese, căci trebuie să cânte. Ea şi soţul ei, Lupu Rednic, vor susţine un recital ­într-un restaurant cu specific românesc din Marea Britanie.

Diana Matei: «Pregătesc, ca de obicei, un adevărat festin»

Solista Diana Matei (41 de ani) e o gospodină desăvârşită, aşa că îi place ca şi de Crăciun să-şi dea măsura talentului în bucătărie.

„Pentru mine, această sărbătoare a Crăciunului înseamnă acasă şi familie. Înseamnă fericirea de a ne întâlni cu toţii, de a face lucruri simple şi de a ne bucura împreună de ele. Înseamnă şi o legătură cu divinitatea, mai strânsă decât în alte perioade ale anului. Îmi place să îmi petrec Crăciunul în familie deşi noi, artiştii, îl petrecem şi pe scenă. Şi în acest an voi fi pe scenă la Iaşi. Încerc să îmi planific totul, de la partea de gătit până la organizarea meselor festive, pentru că vor fi mai multe. Şi asta în jurul Crăciunului, pentru că de Crăciun suntem plecaţi.

Pentru masa de Crăciun pregătesc, ca de obicei, un adevărat festin. Nu prea las pe nimeni să îşi bage nasul în bucătăria mea. Îmi place să fiu doar eu şi îmi place să pregătesc foarte multe feluri de mâncare. Le prefer pe cele tradiţionale. Rar se întâmplă să mai strecor vreun preparat din bucătăria internaţională. Poate o prăjitură, eventual un tiramisu că este mai uşor de făcut. În rest, sarmale, salata de boeuf pe care, până acum, o pregătea mama, cozonac, plăcintă de mere, plăcintă de brânză, tort.

Dacă îmi permite timpul, fac şi piftie. Şi să nu uit de cârnaţii puşi de tata la afumătoare. Îmi place să fiu gazdă, să pregătesc masa de Crăciun pentru toată lumea. Pentru că în restul anului nu prea am timp să fac asta, de sărbători o fac cu o bucurie incredibilă. E un lucru ce îmi oferă o mare satisfacţie”, a povestit Diana, pentru Click!

Diana Matei pregătește singură an de an toate bucatele tradiționale
Diana Matei pregătește singură an de an toate bucatele tradiționale

Cât despre Revelion, îl va petrece în faţa publicului, căci are de susţinut nu mai puţin de cinci minirecitaluri în noaptea dintre ani.

Ana Maria Barnoschi: «Eu nu mănânc nici unul dintre preparatele tradiţionale»

Iată şi o excepţie! În vreme ce mai toată lumea abia aşteaptă Crăciunul, pentru a degusta bucatele tradiţionale specifice acestei sărbători, Ana Maria Barnoschi (30 de ani), partenera de prezentare a lui Bursucu de la „Roata norocului” (Kanal D), nu pofteşte la nimic...

Ana Maria Barnoschi nu îndrăgește niciun fel de mâncare ce se pune pe masă, de Sărbători
Ana Maria Barnoschi nu îndrăgește niciun fel de mâncare ce se pune pe masă, de Sărbători

„De Crăciun, eu nu mă omor să pregătesc masa, pentru că nu mănânc nici unul dintre preparatele tradiţionale din această perioadă. Doar sarmale... În schimb, îmi place să împodobesc casa, să fac bradul, să se simtă peste tot spiritul Crăciunului. Cred în această magie a lunii decembrie.

Oamenii cumva încearcă să fie mai buni, măcar acum, să mai lase răutăţile, invidia şi toate sentimentele negative la o parte... Până recent nu prea făceam sărbătorile acasă, pentru că lucram. Dar de când cu pandemia, am reuşit să stau mai mult şi pe acasă în decembrie. Iar anul trecut mi-a plăcut foarte mult că am ţinut cu toţii tradiţia desfacerii cadourilor abia pe 25 decembrie. Sper să păstrăm acest obicei”, a povestit Ana Maria, pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net