Micutzu, manele şi înjurături pe scena Filarmonicii Banatului, unde Jador a fost interzis

Ultima actualizare:

După scandalul dintre Jador şi primarul Timişoarei, Dominic Fritz, când manelistui i-a fost interzis să urce pe scena Filarmonicii Banatului, Micutzu “l-a răzbunat” pe cântăreţ. La spectacolul comediantului, realizat alături de alţi artişti, au fost puse manele şi s-au rostit înjurături, pentru a se arăta că “se poate”.

Micutzu a strânit controverse, după un show la Filarmonica Banatului
Micutzu a strânit controverse, după un show la Filarmonica Banatului

În urmă cu două săptămâni, un concert pe care ar fi trebuit să îl susţină maneliştii Jador şi Aza Dau Moda, la Filarmonica Banatului, a fost interzis, după ce mai multe voci din spaţiul public s-au plâns că genul de muzică abordat de cei doi nu are ce să caute pe scena instituţiei din Timişoara.

Jador i-a acuzat pe primarul oraşului şi pe cei de la conducerea FIlarmonicii de discrimare, iar mesajul intergral îl puteţi citi aici. Mai mult, în mediul online au apărut persoane care au spus că, la evenimentele organizate acolo, sunt permise totuşi înjurăturile. În seara de 3 mai, Micutzu a ţinut să verifice dacă e aşa, în timpul unui show de la Filamormică, notează adevarul.ro.

„A zis cineva pe Facebook «Bă, dacă nu îl lăsaţi pe Jador să cânte, îi lăsaţi pe ăştia să zică p**a?». Noi am spus «Corect, aşa că iată şi Jador şi p**a»”, a spus comediantul, în timpul spectacolului său, şi a pus o manea de-a cântăreţului.

Imaginile cu Micutzu, publicate de o mezzosoprană

Imaginile cu acest moment au fost publicate pe reţelele de socializare de mezzosoprana Aura Twarowska, care a puncat că acest gen de show nu ar trebui să se regăsească printre evenimentele de la Filarmonică.

Artista, care a concurat şi ea pentru postul de conducere al instituţiei, dar a pierdut în faţa actualului director, le-a cerut urmăritorilor să îşi imagineze cum „o institutie similară, Filarmonica din Viena, şi-ar închiria sala (celebra Goldenesaal - unde se ţine şi cunoscutul Concert de Anul Nou) pentru acest tip de «artă»”.

"Acest tip de spectacol nu îşi are loc pe scena Filarmonicii"

Aura Twarowska a subliniat că nu e vorba despre preferinţele personale sau despre genul de muzică pe care îl abordează cineva, ci despre educţie şi respect pentru scena unui loc cum este Filarmonica Banatului. De altfel, a spus artista, un concert simfonic nu are ce căuta într-un pub sau pe un teren de cricket.

“Noi, artiştii «clasici» numim scenele operelor, teatrelor, filarmonicilor lemn sfânt. Întotdeauna urcăm pe scenă cu respect şi recunoştinţa, studiem, ne pregătim, ne îmbrăcăm în ţinute alese, ne machiem/coafăm, ne controlăm atitudinea şi mişcarea scenică.

Atenţie! Postarea mea nu e despre artist, despre arta lui, sau despre preferinţele publicului din sală. Trăim în democraţie, fiecare are dreptul să aleagă, după gusturile şi educaţia lui. Consider, însă, că acest tip de spectacol nu îşi are loc pe scena Filarmonicii, după cum nici un concert simfonic nu îşi are locul într-un pub, sau un spectacol de operă, nu ştiu..., zic repede, pe un teren de cricket”, a scris mezzosoprana.

Directorul Filarmonicii „Banatul”, Ovidiu Andriş, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere la cele întâmplate pe scena Filarmonicii, în timpul spectacolului ţinut de Micutzu, alături de Geo Adrian şi Dobrota.

Ce a spus directorul Filarmonicii despre concertul lui Jador

Despre concertul lui Jador, şeful instituţiei de cultură a declarat că spectacolul cu pricina nu a primit nicio aprobare şi că „atenţia la imaginea Filarmonicii Banatul este o valoare importantă”.

„Informaţia despre susţinerea unui concert la Sala Capitol de către unul dintre artiştii genului de manele în luna mai este una falsă, nefiind aprobată cererea organizatorilor. Avem încrederea că publicul şi locuitorii Timişoarei (...) ştiu că agenda propusă vizează concerte de o înaltă ţinută artistică, cu artişti de talie internaţională. Ne rezervăm dreptul de a acţiona în judecată orice organizator care se foloseşte de imaginea Filarmonicii Banatul fără un acord prealabil stabilit printr-un contract”, a declarat Ovidiu Andriş.

Dominic Fritz susţine că el nu a interzis nimic

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz

Dominic Fritz s-a apărat, după ce Jador l-a acuzat de discriminare şi a declarat că manelistul nu ar fi avut contract cu instituţia. Mai mult, primarul Timişoarei a spus că Filarmonica este o entitate independentă şi conducerea ia propriile decizii. 

 "Filarmonica Banatul, deşi în subordinea Consiliului Local Timişoara, are personalitate juridică proprie şi directorul este perfect capabil să ia decizii. Din câte am înţeles din presă, domnul a început să vândă bilete pentru un spaţiu pentru care nu avea contract. Poate şi eu îmi doresc să joc fotbal în Arena Naţională, dar asta nu înseamnă că încep să vând bilete pentru un meci de acolo şi să mă plâng de discriminare când acest lucru nu este posibil“, a declarat Dominic Fritz. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net