Mihaela bilic explică motivul pentru care în magazinele de la țară pâinea veche se vinde la sac: „Nu știu dacă ați observat”
Cu siguranță mulți dintre noi am observat - dacă am mers la magazinele de la țară - că multe dintre ele vând pâine la sac. Ei bine, există un motiv pentru care acest aliment indispensabil se vinde, efectiv, în saci.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția fanilor din social media cu o postare în care explică motivul pentru magazinele de la țară au expuși la vânzare saci cu pâine mai veche.
Pentru ce este cumpărată pâinea la saci
Pâine care este mai veche continuă să fie cumpărată de oamenii care locuiesc la sate pentru a fi oferită drept hrană în gospodărie păsărilor sau animalelor, pentru oameni fiind mult mai accesibil prețul pe care îl plătesc.
„Nu știu dacă ați văzut vreodată, dar la sat se vinde pâinea veche cu sacul. Pentru că pâinea este un simbol și pentru că pâinea nu se aruncă! În orice gospodărie se găsește o viețuitoare care să se hrănească cu un colț de pâine”, explică Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Care este cea mai „sănătoasă” pâine din comerț?
Pâinea este un aliment consumat zilnic de aproape fiecare dintre noi, indiferent de cantitate. Totuși, Mihaela Bilic ne sfătuiește să fim atenți atunci când alegem pâine din comerț și să citim cu atenție etichetele.
„Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască”, a explicat Mihaela Bilic.
De asemenea, specialistul a explicat la ce anume trebuie să fim atenți atunci când citim eticheta pâinii pe care o alegem pentru consumul propriu. Iată cum arată o „etichetă curată”:
„Cum arată o etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe”, a mai explicat specialistul.




































