Mircea Sandu a învins cancerul a treia oară! Care este starea lui de sănătate, după ce s-a tratat la Nisa? Nepoata Andreea face noi dezvăluiri: „Nu a acceptat niciodată boala” Ce regim de viață are fostul președinte al FRF?

#Exclusiv Click!

Mircea Sandu (71 de ani) duce de 15 ani de zile o luptă teribilă cu o boală nemiloasă. Fostul preşedinte al FRF a fost diagnosticat la finalul lui 2022, pentru a treia oară, cu cancer. Andreea, nepoata lui, a făcut noi dezvăluiri, în exclusivitate pentru Click!, în ce privește starea actuală de sănătate a fostului președinte FRF, care s-a mutat în ultima perioadă la Nisa pentru a beneficia de un tratament menit să-l salveze viața.

Diagnosticat la sfârșitul anului 2022 pentru a treia oară cu cancer, Mircea Sandu (71 de ani) a ales să se trateze la Nisa, unde s-a și mutat în ultima perioadă.

Tratamentul pentru cancer, pe care acesta l-a urmat în Franța, a presupus costuri foarte ridicate. Concret, a fost nevoie de peste 100.000 de euro pentru ca fostul președinte al FRF să se pună din nou pe picioare, banii necesari pentru operație și spitalizare la Nisa.

Andreea, nepoata lui Mircea Sandu: „Slavă Domnului se simte foarte bine! Are un psihic beton”

Mircea Sandu a venit pentru câteva zile în țară, iar în această seară și-a invitat familia la un restaurant select. Nepoata Andreea Sandu, preferata lui, nu va lipsi de la masa în familie. 

Andreea a povestit, în exclusivitate pentru Click!, detalii despre starea de sănătate actuală a unchiului ei, care a reușit se pare să învingă pentru a treia oară boala nemiloasă.  

„Chiar astăzi( n.r: miercuri, 14 august) mă întâlnesc cu unchiul meu, este în țară și se pregătește să plece la Nisa. Ne scoate pe toți la un restaurant italian, așa ieșim noi când ne vedem. 

El s-a mutat la Nisa, este ok! Știi bine că a avut mari probleme de sănătate. Cancerul a fost inițial la colon, s-a dus apoi la ficat, la plămâni. 

Slavă Domnului acum este foarte bine! Zi de zi merge la sală, face mișcare. Psihic este beton, niciodată nu și-a acceptat boala, nici nu a vrut să audă că el este bolnav! Tocmai lucrul acesta l-a ajutat să treacă cu siguranță de această boală”, a povestit Andreea, nepoata fostului președinte al FRF.

Andreea Sandu: „Soția Liza l-a ajutat foarte mult! Îmi spune să vând tot să plec la Nisa, la el”

Andreea a dezvăluit că soția, Liza, a fost cea care l-a sprijinit enorm pe fostul președinte al FRF, în lupta lui cu boala perfidă.

„Soția lui, Liza, l-a sprijinit foarte mult. Noi vorbim aproape zilnic la telefon, suntem foarte apropiați. Îmi spune mereu să vând tot și să plec la Nisa, să mă mut lângă el.

M-am gândit la un moment dat să fac și lucrul acesta, dar eu sunt foarte atașată de familie, de părinții mei și chiar nu vreau, nu pot să stau fără ei!

Dar, mă bucur mult că am un unchi de la care am învățat foarte multe lucruri frumoase. El mi-a zis după ce am divorțat: << Capul sus, nu te mai uiți în spate! Ești o femeie puternică, îmi semeni și, cu siguranță, Dumnezeu te va ajuta să treci peste toate!>>

Mi-a zis: <<Nepoată, zâmbește, ești frumoasă, ești minunată, ai o viață înainte, trecutul e trecut, așa că mergi cu fruntea sus și o să vezi cât de bine îți va fi!>>”, ne-a mai declarat Andreea Sandu. 

Raluca Sandu participă din nou la competiții de tenis Foto: Facebook
Raluca Sandu participă din nou la competiții de tenis Foto: Facebook

Raluca, fiica „Nașului”, a reluat tenisul în Franța 

Andreea este foarte atașată și de verișoara ei, fiica lui Mircea Sandu, Raluca.

„Raluca este și ea foarte bine, a reluat tenisul în Franța. Merge la foarte multe competiții sportive, unde a avut nenumărate rezultate extraordinar de bune.

Sunt mândră de ea, de faptul că a reușit să reia activitatea sportivă”, ne-a mai spus Andreea.

Mircea Sandu, diagnosticat de trei ori cu cancer

Atacantul de legendă al Sportului Studenţesc a fost diagnosticat pentru prima oară cu cancer de colon în 2009. A aflat atunci că are două metastaze la ficat. A fost operat şi nu a mai făcut niciun tratament după 6 luni de chimioterapie. 

Din păcate, boala a recidivat. Mai întâi a avut o tumoare la plămâni, iar la finalul lui 2022 a aflat că are cancer şi la prostată.

„Haideți să vă spun ceva, dacă iei cancerul din pripă și te tratezi bine de la început, apoi urmezi întocmai sfaturile oncologului meu, cancerul nu mai are putere să fie devastator. 

Eu sunt optimist, nu-mi fac griji. Sunt ca și până acum. Boala asta o învingi în primul rând psihic, nu trebuie s-o lași să te doboare. Eu merg frecvent la Nisa la controale. Nu am nicio teamă.

Trebuie să ai capul limpede ca să învingi boala asta. Îmi continuu tratamentul cu rigurozitate, iau pastile, e totul ok. Eu sunt un luptător, vreau să lupt în continuare pentru că iubesc viața”, a declarat Mircea Sandu, pentru capital.ro.

Mircea Sandu a fost timp de 24 de ani şeful fotbalului românesc. Fostul preşedinte al FRF a fost înlocuit cu Răzvan Burleanu, în 2014.

Ce pensie are „Naşul”?!

Mircea Sandu  (72 de ani), omul care a condus FRF din 1990 şi până în 2014, are o pensie care îi permite să nu aibă griji din punct de vedere financiar. Persoană influentă în fotbalul românesc, fost jucător al Naționalei şi preşedinte al FRF, Mircea Sandu s-a retras din viaţa publică de mai mulţi ani. 

Acesta locuieşte acum în Franţa, la Nisa. Poreclit „Naşul”, Mircea Sandu a fost şi membru în Comitetul Executiv al UEFA, funcţie de pe urma căreia beneficiază de avantaje materiale şi în prezent. Conform informaţiilor apărute în spaţiul media în 2021, Mircea Sandu ar fi primit la acel moment din partea forului continental o pensie ce s-ar ridica la peste 5500 de euro lunar.

Într-un interviu acordat în 2022, Mircea Sandu vorbea despre pensia pe care o primește din partea Statului. 

„Am pensie, cum să nu am. Am muncit 43 de ani. Aproximativ 2000 de euro. Ştiţi cât am plătit eu? Aproape 350.000 de euro asigurările şi pensia. Mi-am pus în gând să-i recuperez. Să-i primesc înapoi până la 90 de ani. De ce să las bani Statului?!

În afara faptului că l-am susţinut financiar, i-am mai dat şi imagine. Mai ales ca preşedinte şi ce am făcut la UEFA, pentru România. Am oferit şi acum am dreptul să o recuperez.

Fratele meu are 2000 de lei, cumnata mea are 2000 de lei, ce să facă ăştia cu 1000 de euro? Doamne iartă-mă, trebuie să ajungă banii”, a spus atunci Mircea Sandu.

Mircea Sandu a fost căsătorit cu fosta mare handbalistă Simona Arghir, mama jucătoarei de tenis Raluca Sandu (44 de ani), care a decedat însă în 1995. La doi ani, fostul șef al FRF și-a refăcut viața alături de Elisabeta, cea care îi este alături și în prezent. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net