Moment emoționant la Timișoara Fashion Week. Două cântărețe celebre, nașă și fină, împreună pe scenă

#Exclusiv Click!

Show-ul de modă Timișoara Fashion Week, care va avea loc în 11 și 12 septembrie, la Timișoara, este dedicat portului tradițional și vor defila mulți designeri cu ținute inspirate din folclorul românesc. Invitate special sunt două reprezentante de seamă din muzica populară, și anume Olguța Berbec și Vlăduța Lupău care își vor prezenta în premieră costumele proprii.

Voi prezenta un costum bijuterie, de 110 ani, moștenire de la bunica mea”, ne-a spus Olguța Berbec.

Vlăduța Lupău și Olguța Berbec își vor colecțiilor lor superbe de costume populare
Vlăduța Lupău și Olguța Berbec își vor colecțiilor lor superbe de costume populare

O mare iubitoare și reprezentantă de seamă a portului popular, originară din Mărășești - Mehedinți, Olguța Berbec este posesoarea unei zestre valoroase. De fiecare dată am văzut-o pe scenă îmbrăcată în cele mai frumoase ii, purtând pe cap marame superbe și catrințe cusute cu mare trudă de țărăncile talentate, astfel că a fost catalogată drept cea mai elegantă interpretă de muzică populară. Iată că acest lucru a fost observat și de către organizatorii festivalurilor de modă, iar Olguța Berbec a fost invitată să defileze în cadrul evenimentului Timișoara Fashion Week, care va avea loc pe 11-12 septembrie, la Timișoara, Iulius Mall, și care are ca tematică Eleganța Tradițională.

Va defila împreună cu fetițele ei

Ediția de anul acesta de la Timișoara Fashion Week este surprinzătoare și totodată foarte provocatoare pentru mine. E o bucurie imensă că, iată, elemente ale costumului popular ale originilor noastre sunt expuse pe podium într-un festival atât de important și actual, voi fi prezentă și eu cu o parte din costumele mele de colecție și încă sunt colecționară de costume populare, și cu bucurie voi urca pe scenă alături de modele, dar și împreună cu fetițele mele și vom defila pe scenă așa cum o să știm noi. Aștept cu nerăbdare momentul nostru și pentru cei care doresc să vadă mai mult din colecția mea”, a spus pentru Click! Olguța Berbec. Artista este posesoarea unui costum de colecție, vechi de 110 ani, moștenire lăsată de la bunica sa.

Toate costumele mele populare sunt unicat, nu se repetă modelele și tare greu sunt de întreținut, deoarece cu cât adun mai multe cu atât trebuie să le îngrijesc. Ele se deteriorează fie că le port fie că nu, de aceea am făcut o pasiune și în a le recondiționa, în a le spăla cu mare grijă și a le depozita. Am peste o sută de costume, pe care le-am moștenit de la mama, de la bunici, iar altele le-am primit. M-am gândit că ar fi frumos, ca fetele moderne, care vin la acest show de modă să vadă cum arată costumele originale și originare”, a  mai spus Olguța Berbec.

Olguța și soțul ei i-au botezat băiețelul Vlăduței Lupău
Olguța și soțul ei i-au botezat băiețelul Vlăduței Lupău

Olguța Berbec, nașa de botez a fiului Vlăduței Lupău

Peste 30 de designeri români și internaționali și vedete de top vor fi prezente la cel mai mare eveniment de modă din vestul țării. Aflat la cea de-a IX-a ediție, evenimentul prezentat de Cosmina Păsărin, va avea ca tematică cultura și portul național românesc, sub genericul “Eleganța Tradițională”. Invitată special este Iulia Albu, dar și două reprezentante de seamă ale portului romînesc. Olguța Berbec și Vlăduța Lupău care vor deschide prima seară a festivalului, intonând imnul național. Surpriza serii, cele două, care sunt nașă și fină, vor încheia tot pe scenă, defilând cu propriile lor colecții de costume tradiționale. Frumoasa mehedințeancă a botezat primul copil al Vlăduței, pe Iair.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gabriela cristea facebook jpg
Banner Lora
Petru Șchiopul, domnul care a cedat tronul Moldovei pentru o țiitoare jpeg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
banner irina fodor png
luminita anghel si david puscas conflict scaled jpg
baza stanga daisy 1 jpg
mihai gainusa  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net