Motivul pentru care Sofia Vicoveanca nu și-a refăcut viața după moartea soțului!

Ultima actualizare:

Celebra Sofia Vicoveanca a oferit un interviu de excepție pentru Click! Doamna muzicii populare românești a povestit cu dragă inimă despre cum e viața ei la 80 de ani, motivul pentru care nu și-a mai refăcut viața după moartea soțului ei, deși au trecut 20 de ani de la dispariția sa, dar și despre cum reușește să se mențină într-o formă atât de bună.

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai iubite artiste din România. Sursa foto: arhivă
Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai iubite artiste din România. Sursa foto: arhivă

Reporterii Click! au stat de vorbă cu Sofia Vicoveanca și am aflat că vedetei îi place să călătorească și ar mai avea o singură dorință.

„Am fost de 7 ori la Mormântul Sfânt și îmi doresc, dacă mai îmi îngăduie Bunul, să mă mai duc o dată! Când o zice Domnul, eu mă las în mâna Lui! Cu vaccin sau fără vaccin, Domnul hotărăște când venim pe lume și când plecăm! Eu cred în acest lucru pentru că viața mea este că nici nu aveți dumneavoastră atâtea rânduri. Eu sunt o refugiată din partea de Nord, din partea Ucrainei, din colonia Românească…

Părinții mei acolo aveau casă, gospodărie, eu nu am amintiri de când eram mică de acolo, nu știu dacă aveam 2 ani. A venit războiul, tata a rămas prizonier la ruși, nici nu am știut de el, el când a venit, m-a găsit școlăriță. Mama și-a îngropat toate lucrurile și ne-am refugiat la o mătușă, a luat ceva merinde și ceva schimburi pentru mine. Și nu a uitat să ia cu ea cămașă de mireasă și basmaua, cu care se învelesc miresele.

Eu, în zestrea mea, le mai îmbrac din când în când pentru că e cămașă cu mărgele și mai îi joacă mărgeluțele și o îmbrac foarte rar. Am fost una lângă alta, eram numai cu mama, nu mai știam dacă tată trăiește sau nu, și eram prezentă la toate evenimentele satului, la luarea zestrei, la înmormântări, la claci, la șezători și nu mi-am dat seama că toate astea s-au așezat.

Mama m-a pregătit pentru  munca satului, știu să țes covoare, știu să mulg o vacă, știu tot rostul gospodăriei și rostul câmpului. O zis, fata mea, săracă, fără o palmă de pământ, bogăția să îi fie priceperea, hărnicia, să nu-i stea mâinile în loc niciodată!”, ne-a povestit cu nostalgie celebra Sofia Vicoveanca!

De ce nu și-a refăcut viața Sofia Vicoveanca?

Întrebată de ce nu și-a refăcut viața niciodată, după pierderea soțului său, un ziarist celebru, doamna cântecului românesc a vorbit extrem de frumos despre jumătatea sa.

„Soțul meu, pe care l-am pierdut acum 20 de ani, bucureștean, ziarist, a venit la Suceava, a rămas la Suceava cu mine și s-a moldovenizat până în unghie, mi-a înțeles munca.

El mi-a dirijat cumva lectura, mi-a fost cel mai bun prieten, e un fel  de-al meu de-a spune, că-și lăsa umărul să-mi pun sufletul să plângă! Mi-a fost tare aproape, mi-a înțeles munca, avea o rubrică mai delicată, un fel de fapt divers, “pilule”, era un ziarist căutat, citit, dar temut! Așa a fost soțul meu! El mi-a fost alături și dacă era o dispută între noi…

Când lucram, căutăm foarte multe, am culegeri. Eu la Suceava stau la bloc, am o încăpere căptușită cu cărți, deci până în tavan, pe toți pereții, e plin de cărți, el era cu cărțile, eu cu costumele! În momentul când “croiam” un cântec, el spunea “bagă de seama că te repeți, monotonia!” și de aici începea scandalul cu aruncat de creioane...

Era primul meu critic, primul meu spectator și aveam încredere foarte mare în el! Tot timpul mi-a fost alături! Eu am cules foarte mult, vin și dintr-o zonă bogată în tradiții și obiceiuri, eu m-am format pe timpul cenzurii când nu aveam voie să cântăm  de dor de amar de jale, numai veselie și realizări dar nu am renunțat la cele care țin!”, a povestit Sofia Vicoveanca pentru Click!.

Sofia Vicoveanca se emoționează atunci când vorbește despre soțul său, regretatul ziarist Victor Micu. De ce nu s-a recăsătorit însă până acum? „Au fost cereri, dar nu cred că aș mai fi găsit pe cineva să mă înțeleagă cum a fost soțul meu și nu aș fi putut renunța la cântec!”, ne-a mărturisit frumoasa doamnă a muzicii populare românești.

Își gestionează singură pagina de Facebook!

Am aflat și motivul pentru care Sofia Vicoveanca preferă să se ocupe îndeaproape de pagina ei de Facebook. „Mie îmi plac oamenii, îmi sunt foarte dragi. Eu mă consider cea mai bogată femeie! De ce? Nimeni nu vrea să facă poză cu tine dacă nu te place. Eu, oriunde aș fi, în gară, în tren, la evenimente nici nu mai spun, cât stau să cânt, atâta stau să fac poze, se stă la rând! Îmi face plăcere să-i bucur și să-i văd că sunt așa! Mi se lipesc de suflet!", a spus Sofia Vicoveanca, pentru Click!

Cum se menține în formă Sofia Vicoveanca!

Cântă bine dar nu gătește. Nu are timp și preferă preparatele la minut, care se fac repede și sunt mai practice!

„Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții? Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântână cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e. Nu beau cafea că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a mai precizat pentru Click! artista, care totuși le face pofta nepoatelor sale atunci când acestea îi cer ciorba lor preferată cu borș.

Sofia Vicoveanca își permite orice! Chiar și la 80 de ani! Celebra artistă de muzică populară este într-o formă fizică de invidiat ceea ce nu a împiedicat-o să plece într-o frumoasă vacanță în Kenya, acolo unde se află acum, alături de fiul ei. Și pentru că adoră să stea pe rețelele de socializare și să posteze pe pagina sa de Facebook, pentru a-și ține fanii la curent cu tot ceea ce face, interpreta de muzică populară a postat câteva fotografii din vacanță în Kenya. Astfel, Sofia Vicoveanca s-a pozat în ie în est-centrul Africii. Imaginile sunt de colecție!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net