Incredibil! Cum arată acum superba vilă pe care s-au bătut frații Dolănescu. Imagini exclusive

Ultima actualizare:

Ion Dolănescu s-a apucat de renovat casa din strada Caimatei din București, în care s-a mutat cu familia din 2014. Aici, regretatul său tată, Ion Dolănescu, dădea celebrele petreceri de Sf. Ion sau de ziua lui. Acum, Ionuț l-a comemorat pe acesta la mormântul din Bellu.

maria ciobanu ion dolanescu ionut dolanescu 3432973 Mediafax Foto Emil Badea jpg

Ionuț Dolănescu (49 ani) se află în țară, iar mama sa, Maria Ciobanu la căldură în Statele Unite. Fiul acesteia și al lui Ion Dolănescu s-a apucat încă de anul trecut să renoveze vila în care a murit tatăl său și în care s-a mutat el cu familia.

Fotoreporterii Click! au surprins câteva imagini de la fața locului. Cu tencuiala dată jos și înconjurată de materiale de construcții. Așa arată acum celebra vilă din centrul Capitalei. Ionuț Dolănescu a recunoscut că renovarea casei e mai costisitoare decât a anticipat, dar speră să ducă proiectul la bun sfârșit.

Cu ani în urmă, casa lui Ion Dolănescu era plină de colegi și prieteni la zilele onomastice și de naștere. Acum, Ionuț vrea să-i redea strălucirea de altădată.

”Celebra casă a tatălui meu, unde se țineau petrecerile fabuloase la care participau sute de persoane timp de trei zile, este în renovare. Lupt cu îndârjire să duc la bun sfârșit proiectul. E un proiect ambițios, știti cum e… renovările costă mai mult decât aș face o casă de la zero. Sper ca spre sfârșitul anului voi reuși să termin reconstrucția casei. Și să-i redau noblețea și splendoarea de altă dată”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru Star Popular.

Povestea vilei în care a murit Ion Dolănescu

Casa din Caimatei în care a trăit şi a murit Ion Dolănescu are o istorie mai puțin știută. Casa pe care s-au bătut ani de zile Ionuț și Dragoș Dolănescu i-a aparținut lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, una din figurile marcante ale literaturii românești, primarul Bucureștiului între anii 1899-1901 și președintele Camerei Deputaților (1899), ministru al industriei și comerțului (1917), deputat de Putna, Mehedinți și Vaslui.

În anul 1884, Barbu Ștefănescu Delavrancea se întoarce în țară de la Paris, după o perioadă de specializare, și se apucă de construcția casei din Caimatei, după un proiect realizat chiar de el.

După moartea lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, în casă a locuit fiica acestuia, Cella Delavrancea, o pianistă foarte talentată care a concertat alături de George Enescu și i-a avut ca elevi pe Dan Grigore și Radu Lupu. 

În interiorul casei din Caimatei sunt vitralii, sobe din teracotă, uși din lemn scumpe, candelabre, iar tavanul încăperilor este îmbrăcate în lemn. Ușa de la intrare și gardul din fier sunt aduse din Franța chiar de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În salonul pentru oaspeți, Delavrancea a amenajat o scenă pe care performau marii rapsozi ai vremii. 

Ion Dolănescu a cumpărat casa lui Delavrancea de la un nepot al acestuia, de profesie frizer.

Ionuț Dolănescu a făcut sărbătorile în țară

În ultimii ani, cântărețul petrecea Crăciunul și Revelionul peste Ocean, unde le cânta românilor din diasporă. Între timp, Ionuț și familia sa au reușit să obțină cetățenia americană, ceea ce îi oferă mai multă libertate de a călători în SUA necondiționat. Anul acesta, cântărețul a cântat la Târgoviște. Marea supărare a lui Ionuț a fost, însă, că nu a putut-o avea şi pe mama lui alături. Dar, așa cum se știe de mai mulți ani, Maria Ciobanu stă la fiica ei în Los Angeles și nu vine iarna în România din cauza frigului care i-ar putea afecta sănătatea.

"Mama se află în America, vorbim zilnic la telefon. Regretă că nu a fost în țară de aceste sfinte sărbători. În perioada iernii preferă să stea acolo pentru că are o bronșită și îi prinde mai bine climă de acolo. E o climă uscată în Los Angeles, California, și stă acolo. Dar de abia așteaptă să se întoarcă în țară pentru că se simte foarte bine cu nepoțeii. Și eu o aștept, s-o duc la Perşinari, să ne bucurăm de dansa câte zile i-o mai dea Dumnezeu. Anul asta împlinește 85 de ani”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru Star Popular.

Ionuț Dolănescu și-a comemorat tatăl de Sf. Ion

De Sf. Ion, cântărețul l-a comemorat la mormânt pe tatăl său, împreună cu duhovnicul regretatului artist, Emil Caramizaru.

"Anul acesta se împlinesc 13 ani de când a trecut în neființă. În fiecare an de ziua sa onomastică, dar și de cea de naștere, îl comemorăm la mormântul său. Ion Dolănescu a fost un mare artist. Și nu exagerez dacă spun că așa cum Mihai Eminescu a fost Luceafărul poeziei românești, așa și Ion Dolănescu a fost Luceafărul folclorului românesc", spune pentru Click! părintele Emil Cărămizaru, duhovnicul lui Ion Dolănescu. La mormânt s-au împărțit pachete și colivă.

mormant ion dolanescu jpg
image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net