Nelu Ploieşteanu a murit, răpus de Covid-19! Artistul avea 70 de ani
Doliu în lumea muzicii lăutărești! Nelu Ploieșteanu a murit, vineri (2 aprilie), la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat cu Covid-19 la secția ATI a Spitalului Floreasca.
Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere s-a produs în jurul orei 01:00, la Spitalul Floreasca. Nelu Ploieșteanu a ajuns la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat să se interneze, fiind infectat cu SARS-CoV-2. Pe 18 martie, a ajuns în stare gravă la spital. El a fost dus direct la Terapie Intensivă și intubat. Cântărețul se afla pe patul de spital de mai multe săptămâni.
"Speram să nu primesc niciodata vestea asta... Drum bun, nea Nelu! Sa te ierte bunul Dumnezeu si sa ti Odihneasca sufletul in Rai!", a scris Mara Bănică pe Facebook. Jurnalista a precizat că artistul de muzică lăutărească s-a stins după miezul nopții.
„Mi-a fost şi groază când mi-a sunat telefonul. Nu ştiu de ce mi se întâmplă mie în ultima vreme. M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, şi, în momentul în care te sună în crucea nopţii, mi-a şi spus: ”Ştii de ce te sun la ora asta, nu?” Şi nici nu a mai fost necesar să îmi spună. Am înţeles că puţin după miezul nopţii s-a stins, Problema este că ieri, doamna Elena, soţia lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunţată că pot ieşi din carantină. Şi dumneaei, şi Nea Nelu. Deci, legal, nu mai există pericolul răspândirii virusului şi nici nu cred că îl mai avea în organism”, a spus Mara Bănică la Antena 3.
Nelu Ploieșteanu, biografie
Nelu Ploieșteanu, biografie Nelu Ploieșteanu s-a născut pe 16.12.1950 în satul Ciorani. Pe numele său adevărat Ion Dumitrache a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. A început să cânte la vârstă de 18 ani în satul sau natal, ajungând să cânte în restaurante precum: Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru' cu Bere. În anul 1970, după efectuarea stagiului militar s-a mutat în București unde a cântat timp de șase luni la acordeon la Teatrul de Revista „Ion Vasilescu”, avându-l că dirijor pe Ion Albesteanu. Nelu Ploeșteanu întreprinde în anul 1978 primul sau turneu în afară țării, în Franța, după care străbate aproape întreagă Europa, dar în Germania a fost locul unde a cântat și a revenit de cele mai multe ori. În activitatea să artistică, le-a cântat printre alții lui Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu și lui Traian Băsescu. În perioada 1990-1998, a fost vedetă restaurantului „Șarpele roșu” din București, unde i-a cunoscut și a avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. A scos peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat în patrimoniul național de gen. Printre melodiile sale se numără „Dă mama cu biciu în mine”, „Mărioară viață amară”, „Ionică Ionică”, „Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, „Bucureștiul meu iubit”, „Jelem”, „Țigane, ai îmbătrânit” sau „Zărzărica, zărzarea”.