Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția

Ultima actualizare:

Întâmplarea șocantă pe care actorul Constantin Codrescu a trăit-o în tinerețe i-a marcat întreaga existență. În drama pe care a trăit-o erau implicate cele două femei pe care le iubea enorm pe când avea 25 de ani. Mama și prima lui soție, Valeria Gagealov, o actriță extrem de apreciată și foarte frumoasă. Viața i-a fost teribil zdruncinată când a aflat printr-o întâmplare că mama lui îi otrăvea sistematic soția.

O experiență de viață „cumplită”

image

Constantin Codrescu a jucat în peste 50 de filme, în zeci de piese de teatru, a fost profesor, chiar și scriitor. A fost partenerul de viață al doamnei scenei românești Marga Barbu, a doua lui soție.

În anii '50 tânărul Constantin Codrescu se căsătorea prima oară, tot cu o actriță. Mariajul lor a fost teribil afectat de gelozia mamei lui, iar despre această dramă a vorbit chiar actorul zeci de ani mai târziu.

„N-a fost ușor. Erau destui împotriva noastră. Dar am avut un înger care ne-a vegheat”, și-a început actorul povestea.

În existența lui, puțini au aflat despre această parte întunecată a vieții lui Constantin Codrescu. A luptat din răsputeri pentru iubirea lui cea mare pe când era tânăr și plin de speranțe și vise. Din păcate, lupta a trebuit să o ducă cu propria mamă, care era stăpânită de sentimente negative la adresa norei ei.

Din pricina terorii exercitate de organele de represiune dezvoltase un dezechilibru grav în mintea şi sufletul ei. Devenise o ființă nesigură, labilă. A căutat ajutor și soluții salvatoare în afara familiei. Așa a intrat în legătură cu o țigancă vrăjitoare, „iar răul inconştient a căzut ca un trăsnet asupra sufletului şi trupului firav al soţiei mele, Valeria”, a povestit actorul.

O acuza că l-a îndepărtat pe fiul ei de familie și că a pierdut susţinerea lui morală şi materială.

Visul

„Tot un înger a venit şi în altă noapte şi a atenţionat-o pe mătuşa mea, Pena, soţia fratelui mamei, sub chipul tatălui plecat spre stele al soţiei mele de atunci, Valeria. Acesta îi striga mătuşii: „Salvaţi pe fiica mea! A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!”, a povestit Constantin Codrescu.

Iar acest vis era cât se poate de real. Atunci a fost momentul în care au realizat de unde veneau acele dureri în zona stomacului, pierderile de cunoştinţă însoţite de leşinuri ale soției. Analizele nu reflectau nimic, dar, după vis, medicii au reușit să înțeleagă adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat.

„Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate. În inconştienţa ei credea că acestea vor duce la o despărţire între mine şi soţia mea. Furia, revolta, disperarea, m-au adus în situaţia de a comite un act de mare gravitate împotriva mamei mele, pe care nu-l pot uita şi nu o să mi-l pot ierta vreodată.

Intervenţia fratelui meu m-a oprit. A doua zi, ca şi cum a ieşit de sub vrajă mama şi-a cerut iertare. Valeria a fost salvată, dar a apărut o singurătate în doi care a dus la despărţire”, a completat actorul.

A fost căsătorit de patru ori

Actorul român de teatru și televiziune Constantin Codrescu s-a născut la Huși pe 5 septembrie 1931 și a trecut în neființă pe 13 noiembrie 2022, la București.

Până în anul 1989 și-a adăugat în portofoliu o activitate teatrală impresionantă și multiple apariții la televizune.

După despărțirea de Valeria Gagealov, Constantin Codrescu a cunoscut-o pe Marga Barbu cea alături de care a jucat în filmul Nepoţii gornistului. La scurtă vreme după, cei doi s-au căsătorit, dar mariajul lor nu a durat prea mult, despărțindu-se după câțiva ani. După aceea, actorul s-a mai recăsătorit de două ori.

Valeria Gagealov și-a refăcut, la rândul ei, viața, ea căsătorindu-se cu diplomatul de carieră, Andrei Magheru, și și-a continuat și cariera. Ea a murit în timpul pandemiei din cauza COVID-19, la Spitalul Elias din București.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net