Povestea dureroasă a juratului de la „Chefi la Cuțite”. Chef Richard Abou Zaki dezvăluie abuzurile trăite în bucătărie: „A contat bătaia aia”
Povestea lui Richard Abou Zaki pare desprinsă dintr-un film. Juratul de la „Chefi la cuțite” și-a lansat cartea „Cooking my dreams”, unde povestește despre drumul său de la copilăria săracă până la succesul în bucătăriile internaționale. În paginile cărții, el vorbește despre umilințele de la școală, când colegii îl batjocoreau pentru ghiozdanul său în formă de căpșună, dar și despre momentele dificile din restaurantele străine unde a lucrat, unde bătăile și presiunile erau o parte a vieții de zi cu zi.

Richard Abou Zaki a povestit în cartea „Cooking my dreams” cum experiențele prin care a trecut l-au modelat și l-au făcut să devină omul și bucătarul de azi. El a vorbit despre emoțiile, fricile și lecțiile pe care le-a învățat în tot acest parcurs:
„Cartea asta mi-a luat 7-8 luni să o scriu. E o carte care spune despre viața mea, pasiunea mea și modul cu care trăiesc toate emoțiile. De când am plecat de mic din România, cu mama mea, am ajuns în Italia, în momentele grele, dificile, pentru că acum pare totul frumos, dar au fost niște momente dure, pe care le-am depășit. Sunt toate părțile mele cele mai intime, toate fragilitățile, așa cum n-am fost niciodată, deschis la 360 de grade”, a declarat el, pentru cancan.ro.
Bucătăria și experiențele dureroase care l-au format
Pe lângă momentele de perseverență, chef Richard vorbește și despre situațiile de abuz la care a fost expus în bucătăriile din străinătate. Experiențele grele au avut un impact profund asupra carierei și asupra felului în care privește viața:
„A contat bătaia aia în bucătărie, da. M-a format cine sunt acum. Eu sunt fructul trecutului meu. Și dacă nu ar fi fost parcursul ăla, poate nu aș fi acum aici. În copilărie, mancarea era un lux. Mâncai ce-ți permiteai. Eram o familie săracă, nu aveam posibilitatea să ne permitem chestii de lux. Și eu, când mă gândesc la Carlotta mea, care a mâncat în 30 de restaurante Michelin, și are 4 ani, și eu am mâncat prima oară la 18 ani într-un restaurant cu o stea”, a mai spus celebrul bucătar.
De la coji de cartofi la preparate sofisticate și restaurante cu stele Michelin, drumul lui Richard Abou Zaki este o poveste despre curaj, perseverență și pasiunea pentru bucătărie, prezentată cu sinceritate în cartea sa.



































