Recunoști personajul din imagine? A jucat în peste 400 de filme și a făcut furori cu talentul său actoricesc

Vasile Popa este unul dintre actorii cu cele mai multe roluri în filme. Chiar dacă nu a fost atât de faimos ca alții, întrucât meseria lui principală a fost de cascador, acesta a reușit să apară în sute de pelicule de-a lungul vieții și a devenit unul dintre colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu.

Vasile Popa a avut cele mai multe roluri în filme / Sursă foto: Facebook/ Studiourile Buftea
Vasile Popa a avut cele mai multe roluri în filme / Sursă foto: Facebook/ Studiourile Buftea

Vasile Popa  a fost cascador de meserie, dar a făcut furori cu talentul său actoricesc. Deși numele lui nu a devenit atât de cunoscut, acesta a avut cele mai multe roluri în filme. I se spunea „Țeavă”, datorită faptului că a fost un cascador celebru, făcând parte din prima generație de cascadori ai României. A primit o mulțime de roluri în producțiile cinematografice și a reușit să atingă succesul în actorie.

Vasile Popa s-a născut pe data de 23 martie 1947, în Capitală, însă a decedat în 2021, cu puțin timp înainte  de a împlini 74 de ani. Inițial a fost boxer la clubul Dinamo, iar ulterior a ajuns să activeze ca actor și cascador. Chiar el a vorbit în cadrul unui interviu, despre cum a ajuns să facă parte din prima generație de cascadori ai țării.

„Înainte de „Mihai Viteazul” s-a făcut prima şcoală organizată de cascadori. S-a dat anunţ la ziar, iar preselecţiile se ţineau pe strada Batiştei. Intru acolo şi văd că erau în curte trei salvări, care cărau încontinuu pretendenţi. Trebuia să sari de la o fereastră, de la trei metri înălţime, dar în interior, într-o sală. Puseseră nişte saltele înguste pe jos. Şi te puneau să mimezi o moarte.

Când am văzut ce-i acolo, am plecat, am zis că nu-i de mine. M-am oprit la barul „Dunărea” şi mi-am luat o vodcă. După care mi-am zis: Doar nu-s eu mai prost ca alţii?! Şi m-am întors. N-au trecut decât vreo trei minute şi m-au şi strigat. În comisie era Sergiu Nicolaescu, împreună cu antrenorul de la lotul naţional de scrimă, cel de la lotul naţional de călărie, plus alţii. Am făcut tot ce m-au pus ăia, dar nu ştiu cum de cădeam numai în cap. Dar nu mă dădeam bătut.

La care Sergiu le-a zis ălora din comisie: «Daţi-i cea mai mare notă, că ăsta e rezistent». Aşa am ajuns eu cascador. Şi am rămas alături de Sergiu până la final”, povestea Vasile Popa pentru adevărul.ro.

Vasile Popa a jucat în peste 400 de filme

Treptat, a început să primească roluri mici în numeroase filme, iar ulterior a interpretat personaje mari în diverse pelicule. „Mihai Viteazul” (1971), „Cei care plătesc cu viața” (1989), „Balanța” (1992), „Crucea de piatră” (1994), „Punctul zero” (1996) sau „Dulcea saună a morții” (2003) au fost doar câteva dintre producțiile cinematografice în care a participat Vasile Popa. Pe parcursul timpului s-a împrietenit cu majoritatea marilor actori și a devenit unul dintre cei mai importanți colaboratori ai lui Sergiu Nicolaescu.

Maestrul Vasile Popa s-a stins din viață în luna martie a anului 2021, lăsând în urmă o întreagă carieră, căci a jucat în peste 400 de filme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tort de nunta png
image jpeg
 Chef Cătălin Scărlătescu (51 de ani) este extrem de încântat de revenirea "acasă", la PROTV
banner sanziana buruiana png
mihai leu si sotia anna jpeg
Ema Uta jpg
Monica Davidescu și Aurelian Temișan, un cuplu de 23 de ani Sursa: Instagram
alexia eram mario fresh jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net