Repatrierea lui Naomy, întârziată! Când și unde va fi îngropată cântăreața transgender?! „E nevoie de 6000 de euro!”

Au trecut mai bine de 10 zile de când cântareața transgender Naomy s-a stins din viață, pe patul unui spital din Germania în urma unui AVC. Nici până la acest moment nu s-au strâns, însă, cei 6000 de euro necesari pentru repatrierea trupului neînsuflețit al regretatei artiste.  

Cântareața transgender Naomy, pe numele adevărat Florin Moldovan, a încetat din viață, vineri 19 aprilie, la doar 46 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, după ce a stat timp de mai multe zile în comă profundă într-un spital din Dortmund (Germania).

Naomy și-a petrecut ultimele zile din viață alături de iubitul ei, care a vegheat-o la spital până și-a dat ultima suflare. 

Prietenii și apropiații lui Naomy din țară au fost devastați de durere la auzul veștii că Naomy s-a stins din viață mult prea devreme. Două asociații pentru promovarea drepturilor comunității LGBT s-au mobilizat și vor să ajute financiar familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit, costurile unei astfel de proceduri ridicându-se la aproximativ 6000 de euro. 

„A venit momentul să vă cerem ajutorul. 

În ultimele 10 zile noi, Asociația Accept și Identity.Education, am fost în contact cu persoanele, nu doar cele mai apropiate de Naomy, dar și cele împuternicite legal și moral în a lua decizii. Am ținut legătura atât cu autoritățile române, cât și cu cele germane. 

Am început, astfel, procedurile de repatriere și înmormântare ale lui Naomy, în acord atât cu partenerul ei, cât și cu familia din România. Costurile totale estimative sunt de 6000 de euro. 

Aceasta este singura modalitate de strângere de fonduri recunoscută de familie. Oricare alt demers de a strânge bani pentru a o aduce acasă pe Naomy nu a fost făcut cu bună știință, în acest scop, așa cum nu va exista niciun alt demers financiar în afară de acesta”, se arată într-un comunicat postat pe rețelele de socializare de Asociația Accept și Identity.Education.

În ce cont se pot depune bani pentru Naomy? Unde va fi înmormântată cântareața transgender? 

În același comunicat se precizează în ce cont se pot depune bani pentru Naomy și  când anume se preconizează să aibă loc funerariile regretatei artiste. 

„Înmormântarea va avea loc la București, la o dată cuprinsă în intervalul 7-12.05 și într-o locație pe care o vom anunța ulterior. 

Puteți dona în contul: 

RO92INGB0000999910731917

Titular cont: Asociația Identity.Education

Banca: INGB CENTRALA

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

PS: Dacă vom reuși să strângem bani peste suma necesară, aceștia vor merge la Fondul de Urgență Trans, din care plătim servicii medicale, medicamente, chirii, facturi, etc. pentru persoanele trans aflate în situații dificile”, se mai arată în același comunicat. 

Familia nu are nici măcar loc de veci

Din păcate, familia lui Naomy, care locuiește undeva în Mureș, nu are deloc posibilități financiare și nici măcar loc de veci unde să o îngroape. 

 „Familia ei stă undeva în Mureș. De abia am reușit să dăm de ei. Ei au fost anuntați de iubitul acesteia că a murit, în limba engleză. Nu se știe ce au înțeles ei. 

Ei au fost vreo 11 frați, unii dintre ei au mai și murit. Acum trebuie să-i convingem să ne dea procură ca să putem merge să repatriem trupul. Ei nu vor să meargă pentru că nu-i interesează și nici nu au bani deloc.

Iubitul lui Naomi a fost cel care a stat cu ea pe toată perioada cât a fost spitalizată. El ne-a anunțat, era disperat săracul când a murit!”, au dezvăluit surse din comunitatea LGBTQ, pentru Click!

Abandonată la trei zile de la naștere, într-un orfelinat

Naomy Moldovan, cunoscută în show-biz sub numele de Naomy, născută ca Florin Moldovan, pe data de 25 aprilie 1977, în Sighișoara, Mureș a fost o cântăreață, compozitoare și actriță transgender de etnie romă.

A avut o copilărie marcată de drame! A fost abandonată de părinți la doar trei zile de la naștere. A locuit într-un orfelinat din Luduș până la vârsta de 15 ani, iar apoi s-a mutat la București, unde a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă.

S-a remarcat în competițiile muzicale, câștigând un număr impresionant de 75 de premii din 103 participări la diverse festivaluri interjudețene și naționale de muzică ușoară din România, performanță recunoscută oficial de Radio România Actualități în anul 1998 prin intermediul lui Titus Andrei. 

În 2014, ea a cunoscut notorietatea după ce a participat la Selecția Națională pentru Eurovision cu piesa „Dacă tu iubești”, scrisă de Rareș Borcea si compusă de Jimi Laco, unde a obținut locul 10 și un total de 3 puncte.

Artista și-a făcut debutul în cinematografie cu rolul lui Adriani în filmul „Gadjo dilo”, cunoscut în română ca „Străinul nebun” și în engleză ca „The Crazy Stranger”, o producție franceză din anul 1997, filmată în România și regizată de Tony Gatlif.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
Ramona Badescu jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
banner david pușcaș png
image
actualitate.net
image
actualitate.net