Rețetele vedetelor pentru Postul Crăciunului: icre vegetale, ciorbă „de burtă” din ciuperci și salată de humus. Ultima găselniță: checul vegan

#Exclusiv Click!

Solistele Paula SelingAnca Țurcașiu și Alina Crișan, dar și vedeta tv Adina Halas vă oferă câteva rețete delicioase, fără carne, pe care le puteți prepara și în Postul Crăciunului, în perioada 15 noiembrie-24 decembrie. Iată rețetele lor, pas cu pas, deloc grele, ieftine și sățioase. 

Rețeta Paulei Seling, de „icre vegetale”, din semințe de chia 

Solista Paula Seling le-a oferit fanilor, pe conturile sociale, rețeta vegană de salată de „icre vegetale“, care se prepară din seminţe de chia. O puteți consuma pe tot parcursul Postului Crăciunului.

Ingrediente: 50 gr. de seminţe chia, 180 lapte vegetal, o ceapă mică, 2 linguri de suc de lămâie, 2-3 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui, ulei de seminţe de in (opţional), care are un gust apropiat de peşte, și sare după gust.

Modul de preparare: Mai întâi, seminţele de chia se înmoaie în laptele vegetal, se amestecă bine şi se lasă la umflat, cam 20 de minute. În compoziţie se toarnă ulei de măsline şi se amestecă bine şi uleiul de seminţe de in. Apoi adăugaţi sare după gust şi amestecaţi. Ultimul pas este să adăugaţi ceapa tocată mărunt şi sucul de lămâie. Serviţi cu toast sau pâine prăjită.

Cum prepară Paula Seling „ciorba de burtă” de post?

Paula Seling este pricepută însă și la „ciorba de burtă” vegană, din ciuperci Pleurotus, cu smântână făcută din caju:

„Am tot vrut să împărtășesc cu voi ciorba asta de post fabuloasă, 100% vegană care, la noi în casă, se mănâncă într-un mare fel! Ciorbă dupa rețeta „de burtă”, fără burtă (cu ciuperci Pleurotus) cu smântână din caju făcută în casă. Bun, bun! Să îmi spuneți cum v-a ieșit”, a scris artista pe pagina de Facebook.

Ingrediente: 300 grame de ciuperci Pleurotus, 3 litri de apă, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1/2 rădăcină de țelină, 1 căpățână de usturoi, 1 cană de caju crud, 1 lămâie, 50 ml ulei, 100 gr gogoșari murați, 150 ml oțet gogoșari, 20 gr fulgi de drojdie inactivă, 1 ardei iute, 1 legătură de pătrunjel crud, condimente (turmeric, boia dulce, amestec de legume, piper, sare).

Mod de preparare: se pune o cană de caju la hidratat, timp în care se tai în cubulețe rădăcinoasele. Într-o cratiță, se pune puțin ulei, se răstoarnă toate cubulețele acolo, se amestecă și se adaugă puțină apă. O parte din usturoiul curățat se adaugă, pentru a se căli împreună cu legumele. Se toarnă apa peste amestecul de rădăcinoase și se lasă la fiert. După care se pun două lingurițe de turmeric, un vârf de linguriță de piper, un vârf de linguriță de boia dulce și sare după gust.

Cum se prepară smântâna de caju?

Se pune la fiert și cantitatea de caju deshidratat. Se lasă circa 15 minute, timp în care se taie ciupercile fâșii și se adaugă în ciorbă. Se lasă la fiert. Semințele fierte de caju pot fi date prin mixer sau blenduite și se adaugă în pasta fin obținută usturoiul, fulgii de drojdie inactivă, sucul de la o lămâie și puțină sare.

Se blenduiește până se obține o pastă cu o consistență foarte fină. Apoi, se ia câte un polonic de supă și se încorporează supa în pasta obținută din caju. Se toarnă apoi amestecul obținut în ciorbă și se lasă să dea în clocot. La final se feliază gogoșarii, care se adaugă în ciorbă. Dacă o vreți mai acră, se toarnă și din zeama din borcanul de gogoșari.

Rețeta delicioasă a Ancăi Țurcașiu de salată de conopidă

Anca Țurcașiu și-a surprins fanii cu o rețetă ce poate fi gătită cu încredere și în post:

„Rețeta mea perfectă pentru cei care țin post. Poftă bună, dragilor!”, a scris Anca Țurcașiu pe Instagram.

Ingrediente și mod de preparare: o conopidă mare, 2-3 linguri ulei de măsline, sare după gust, piper după gust, ceapă verde, usturoi verde, o legătură de mărar proaspăt, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, fulgi de chili, după gust.

„lar sunt în bucătărie. Nu-mi vine să cred. Dar mi-a fost poftă de conopidă și bineînţeles că m-am inspirat de pe Instagram, dar am creat ceva foarte personal. Am copt conopidă la cuptor cu sare, ulei, piper și apoi am adăugat pe ea felii de ceapă verde, usturoi, mărar, pătrunjel, sare, piper și fulgi de chili, totul călit. Nu ştiţi cum este! Este o bunătate!”, a dezvăluit Anca Turcașiu pe pagina sa de Instagram.

Alina Crișan duce un stil de viață sănătos 

Alina Crișan, fosta solistă a trupei A.S.I.A., ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre dieta de la care se abate rar, dar și despre micile trucuri de cochetărie:

„Am tot timpul grijă ce mănânc, recunosc că sunt cam obsedată cu mâncarea sănătoasă. Am perioade în care, după ora cinci-șase, nu mai mănânc, țin un fel de fasting. Nu mănânc prăjeli. Nu beau sucuri deloc, nici măcar fresh-uri. Sunt ardeleancă, deci sunt pofticioasă și îmi plac mâncarea și aromele tradiționale”, ne-a spus ea, exclusiv pentru Click!

Rețeta ei de chec vegan

Iată cum prepară Alina Crișan checul vegan, de post: 

„Aveți nevoie de 4 banane coapte bine (pisate), de 20 de grame de cacao, de două cupe de proteine, un praf de copt, o lingură mare peanut butter și fulgi de ciocolată neagră fără zahăr. Se pune compoziția într-o tavă, tapetată mai întâi cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute cel mult”.

Sala de humus a Adinei Halas: „Plantele aromatice îi dau savoare!”

Cât o privește pe vedeta tv Adina Halas, ea ne oferă rețeta de salată de humus, deloc scumpă și sățioasă, perfectă pentru Postul Crăciunului:

„Îmi place să mănânc humus, așa că am învățat să-l prepar rapid”. 

Ingrediente: 250 gr de boabe de năut (folosesc năut din conservă, gata fiert), 3-4 linguri de tahini (pastă de susan), sucul de la ½ de lămâie mică, pătrunjel verde sau busuioc, 1-2 căței de usturoi, piper, sare, cumin, boia de ardei iute sau dulce, câteva linguri de ulei de măsline, 2 lingurițe de semințe de susan (sau orice alte semințe preferi sau ai la îndemână), 1 linguriță de plante aromatice uscate (busuioc, oregano, mentă sau chiar câte un pic din fiecare). Păstrează lichidul din conservă, după ce l-ai scurs.

Modul de preparare: „Amestecă tot, folosind un blender vertical. Dacă vrei o consistență mai moale a humusului, adaugă din lichidul din conservă. Pune humusul într-un recipient, adaugă niște ulei de măsline, boia de ardei, plante aromatice, presară semințele și tocmai ai obținut un humus delicios! Poftă bună”.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
antonia instagram jpg
anna lesko colaj instagram jpg
image png
image png
image jpeg
banner banner aurora, Săndel Mihai și fiul lor, Vlad jpg
Banner Mariana Moculescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net