Revoltă în industria muzicală! Trapperii reacționează la decizia CNA care a sesizat YouTube referitor la versurile indecente: „Este ca și cum ar fi amendați actori care joacă un rol”

Ultima actualizare:

Este revoltă în industria muzicală! Artiștii de muzică trap de la noi din țară au reacționat dur împotriva deciziei CNA, care a sesizat YouTube referitor la versurile acestora. Trapperii spun că se simt cenzurați și că este nevoie de proteste.

Gheboasă, al doilea an la Untold Sursa Instagram

Artiștii de trap, revoltați de decizia CNA

În cadrul ședinței de mierucuri, 9 august, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să facă o sesizare platformei YouTube referitor la faptul că minorii au acces la videoclipuri inadecvate. Prin urmare, accesul lor ar trebui restricționat, conform regulamentului intern al YouTube. Totul a pornit după ce Consiliul a primit o sesizare pe e-mail prin care este reclamată legătura dintre cazurile de violență în școli și mesajele transmise în muzica trap. 

Mai exact, în cadrul ședinței au fost analizate melodiile trap ale mai multor artiști precum Gheboasă, Nane, Killa Fonic, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian. La sfârșitul ședinței s-a decis în unanimitate să fie întocmită o sesizare către YouTube cu privire la faptul că videoclipurile respective nu sunt semnalate corespunzător ca fiind nepotrivite publicului minor.

„Este ca și cum ar fi amendați actori care joacă un rol”

În urma situației, artiștii au reacționat imediat și au transmis mesaje prin care își exprimă revoltă și explică că trăiesc un abuz.

Unul dintre artiștii care a reacționat vvehement împotriva deciziei este Nane. Artistul a realizat un clip de aproape 20 d eminute în care comentează întreagă ședință CNA. Printre altele, trapperul a menționat clar că nu este responsabilitatea sa ca artist să educe copii, ci a părinților. Mai mult, acesta a adăugat faptul că versurile din muzica trap nu sunt îndemnuri, ci exprimă realitatea din ziua de azi, artiștii ca el cântând despre ceea ce se întâmplă în realiatate. „Realizați că încercați să dați vina pe muzica trap pentru violențele din viața reală? Și realizați că muzica trap este doar un act artistic?”, a spus Nane în clipul postat pe TikTok.

Azteca, fost coleg de trupă cu Ian, a transmis și el mai multe mesaje pe Instagram prin care îndemană la protest și, în același timp, îi ia apărarea lui Gheboasă. Vă reamintim că cel din urmă a fost amendat de Jandarmeria din Cluj, în urma concertului susținut la Untold.

Această situație cu CNA-ul care vor să dea piese jos de pe youtube și să creeze cenzură și pe internet + amenzile către artiști la festival este absurdă și numai la noi se putea intampla un abuz așa mare către dreptul la liberă exprimare. Ar trebui sa protestam sa luam inițiativă și să facem cumva pentru că nu este normal ca arta și dreptul la liberă exprimare să fie suprimat. Un act artistic este un act artistic. Este ca și cum ar fi amendați actori care joacă un rol ca au vorbit în rolul respectiv într-un mod în care lor nu lea convenit. Suntem totuși în secolul 21 și avem toți așteptarea sa fie normale lucrurile la noi din tara cum sunt și în alte tari civilizate”, a transmis Azteca pe Instagram. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
image
actualitate.net
image
actualitate.net