Rona Hartner a murit! Sora artistei, Rinda, a fost cea care a dat vestea tragică

Ultima actualizare:

Rona Hartner s-a stins din viață în urmă cu puțin timp. Artista și-a trăit ultimele momente alături de familie, iar anunțul trist a fost făcut chiar de sora ei, Rinda Hartner.

Rona Hartner a murit la 50 de ani
Rona Hartner a murit la 50 de ani

Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul

Joi, 23 noiembrie, Rona Hartner a pierdut lupta cu boala. Sora artistei, Rinda, a postat pe contul său de Facebook o fotografie de doliu, semn că Rona a încetat din viață. La numai 50 de ani, a fost răpusă de metastaze. 

Sora Ronei a anunțat că artista a murit / Sursă foto: Facebook
Sora Ronei a anunțat că artista a murit / Sursă foto: Facebook

„Steagul nostru in trei culori s-a întunecat azi dimineața și Balcanii îți plâng plecarea ta dintre cei vii. Gadjo Dilo, acela né d’une cigogne, micul Blond de Casbah si toți care au jucat cu tine vor trăi cu amintirea zâmbetului tău.

Vocea ta puternica și unica ne-a rămas imprimată pe numeroasele discuri pe care o sa le putem asculta in buclă.

Ai avut dreptate sa trăiești din plin Ronel. Limbile ceasului fiecăruia bat in timp și nu deviază niciodată, așa că haideți să ne bucurăm de viață și să-i mulțumim pentru tot ce ne-a lăsat.

Surioara mea mică cum îți plăcea să-ți spun, Ronel, o să-mi lipsești cum nici nu-ți puteai închipui.

O să-i lipsești fetiței tele foarte tare, o sa le lipsești la toți.

Stelele in cer sunt fericite ca te au pe tine printre ele acum. O stea în plus va lumina in seara asta,

Drum bun și luminat Ronel”, a transmis sora artistei pe Facebook, după decesul Ronei Hartner.

„Își trăiește ultimele clipe” 

O veste cutremurătoare au primit miercuri seară toți cei care o iubesc pe Rona Hartner (50 de ani). Vedeta se afla, aseară, la granița dintre viață și moarte în urma problemelor de sănătate din ultima perioadă și a cancerului care a recidivat. Toate gândurile bune și rugăciunile au fost îndreptate către ea mai ales că actrița a fost mereu o fire credincioasă care s-a vindecat de atâtea ori prin rugăciune și care a declarat în nenumărate rânduri că se împărtășește în fiecare dimineață.

„Bună seară la toată lumea,Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, a fost mesajul postat de sora Ronei Hartner, Rinda Hartner, aseară, pe pagina oficială de Facebook a Ronei Hartner.

Actrița a fost mereu o femeie plină de viață și cu zâmbetul pe buze. În anul 2019 a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer. Anul acesta, problemele de sănătate au recidivat.

„Eu am descoperit târziu cancerul de colon și tot am scăpat! Norocul meu a fost că Dumnezeu mi-a demascat boală și mi-a arătat-o măcar în ultimul ceas! Eram în faza 3 A! Mai urma 3 B și 4 și asta era metastaza peste tot. Cancerul era foarte avansat dar eu zic că e Providență, e mâna Maicii Domnului și a tatălui meu din Paradis. Dacă descopeream boala peste 2-3 ani era prea târziu!”, povestea Rona Hartner într-un interviu din Ciao.ro, în anul 2020, după ce a reușit să treacă peste acest șoc.

Însă spre sfârșitul lunii august 2023, Rona Hartner se internase într-un spital din Franța pentru că medicii i-au descoperit o tumoră la plămâni și metastaze la creier, așa că a recurs din nou la chimioterapie.

 „Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt șapte, și la glandele suprarenale au văzut metastaze. Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța. O să urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabilă“, a declarat  la un moment dat Rona Hartner pentru Playtech

Contactată de Click! După anunțul revenirii cancerului, Rona Hartner era optimistă și cu credință în Dumnezeu de a merge mai departe.

“Sunt ok, sunt la spital de o săptămână, fac chimioterapie și nu este deloc ușor la o boală care, practic, era cancer de nefumător. Există boala aceasta! Acum mă vindecă medicii, de aici, din spital, unde sunt internată. Vor ca vreo patru luni să fac chimioterapie, sper să și reușesc să țin pasul. Acum stau cuminte aici în spital, îmi văd de treaba mea, mă închin, mă împărtășesc când se poate...mergem cu Dumnezeu înainte!”, declara Rona la începutul lunii septembrie 2023 pentru Click!

 În ultimele zile, Rona Hartner a mărturisit că o „metastază rebelă” la creier a început să o deranjeze din nou și își dorește să se ocupe de problemele de sănătate. Din păcate, a pierdut lupta cu boala...

Oare și-a prevestit sfârșitul?

Rona Hartner a avut în ultima perioadă mai multe probleme de sănătate din cauza cancerului care a recidivat, deși totul părea ok pentru ea din punctul de vedere al sănătății. Rona era fericită că a învins cancerul dar acesta a recidivat în mai multe forme anul acesta.

Supusă din nou la grea încercare, actrița și cântăreața a povestit cum a avut parte de o experiență tulburătoare, având parte de o premoniție în timpul chimioterapiei. Vedeta a spus că a avut un vis ciudat și profund în timp ce făcea un tratament dureros. Tatăl ei i-a apărut din lumea de dincolo și a chemat-o la ceruri. În acele momente, actrița a simțit o prezență rece în spital și a auzit vocea tatălui său spunându-i: „Haide, fata mea!" A fost o experiență intensă și transcedentală.

Rona a mărturisit că în acele clipe critice, Iisus i-a pus o întrebare crucială: "Și dacă nu vreau să te vindec?" În fața acestei întrebări, actrița a rostit o rugăciune profundă, amintindu-și de un Psalm care exprimă ideea că iubirea divină este mai importantă decât viața însăși. În acest moment, premoniția ei a luat o turnură și, treptat, starea ei de sănătate s-a ameliorat.

Presupusa  „amantă a Președintelui Emil Constantinescu”

De-a lungul timpului Rona Hartner s-a „luptat” cu emblema de așa-zisă amantă a lui Emil Constantinescu. S-a tot discutat despre acest lucru în urmă cu mai bine de 20 de ani, mai precis în anul 1996  a izbucnit acest scandal monden după ce s-a zvonit că Rona Hartner ar avea o idilă cu  Emil Constantinescu. Atunci cei doi au fost fotografiați în timpul unui dans și actrița și cântăreața a fost denumită apoi amanta Președintelui.

Rona Hartner a avut însă ocazia să explice despre acest lucru în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, atunci când a fost invitată la cunoscută emisiune de la Kanal D.

Dansasem și eram pozată de cineva din exterior, nu era viață intimă. Câtă vreme cineva a pozat două persoane care dansează asta înseamnă, pur și simplu, că nu era ceva intim. L-am văzut o singură dată în viață (n.r.: pe președinte) în noiembrie 1996, în 1997 m-am mutat la Paris, el și-a văzut de treaba lui cu politica.

N-am avut nicio treabă, nu l-am mai văzut, lumea avea nevoie de un scandal și a fost cel mai mare scandal care a lansat cursa scandalurilor, dar mie mi-a făcut un mare deserviciu. Nu dansul a fost vinovat, ci prietena mea, care a utilizat acel dans ca să mă compromită”, i-a mărturisit Rona Hartner, Denisei Rifai la momentul respectiv.

A făcut echipă cu Johny Romano la „Te cunosc de undeva”

Rona Hartner a făcut super echipă cu artistul Johny Româno, descoperit de Connect-R,  în cadrul show-ului „Te cunosc de undeva” de la Antena 1. Cei doi își spuneau „bunica și nepotul” și s-au bucurat de multe transformări spectaculoase de-a lungul participării lor în cadrul emisiunii din sezonul 18.

Auzind vestea tristă, artistul a avut, în exclusivitate pentru Click!, prima reacție:

„Îmi pare tare rău să aud ce s-a întâmplat. Nu mă așteptam, nu eram la curent cu condiția doamnei Rona. Eu și familia mea ne rugăm pentru fata ei să fie bine și pentru familia ei să aibă putere în aceste momente grele. Condoleanțe “

„Ai nevoie practic de 5 ani ca să îți revii definitiv”

Ce ne declara Rona Hartner în luna martie 2021 într-un interviu pentru Click!, atunci când în urma analizelor totul era perfect în viața ei.

„Tocmai am făcut un PET scan, este un scanner extraordinar, e un produs un pic fluorescent și practic arată dacă este o aglomerare de celule canceroase. E cel mai puternic scanner care există! Trebuie să fac unul pe an, pentru că este destul de toxic pentru organism. Au descoperit iarăși că nu mai am niciun fir de celulă canceroasă în mine. Au trecut deja 2 ani, în 2019 am terminat chimioterapia, mi-a trebuit un an să îmi revin. Ai nevoie practic de 5 ani ca să îți revii definitiv, dar eu am reușit să fac asta după un an pentru că m-am imunizat înotând în apă rece de mare și mi-am revenit mult mai repede și am eliminat mult mai mult toxinele, dar dacă ai un regim normal de viață, îți trebuie cam 5 ani ca să elimini chimioterapia din corp.

Vezi cum a gândit Dumnezeu să am totul la dispoziție? Marea, la 500 de metri de casă...totul era predestinat ca să iasă bine! Soțul meu a venit la momentul oportun ca să fie alături de mine la bine și la greu! Toate au venit la momentul oportun! De aceea trebuie să avem încredere incredibilă. Le așează Dumnezeu exact! Ce e al tău e pus deoparte!”, ne mărturisea vedeta în 2021.

A divorțat de soțul francez

După 3 ani de relație și la un an și jumătate de la nuntă, Rona Hartner divorța în 2021 de soțul francez, DJ-ul Herve Camilleri.

În cadrul emisiunii Exclusiv VIP cu Cristi Brancu, din luna mai 2021, Rona a vrut să fie clar că nici infidelitatea, nici agresivitatea nu sunt motivele divorțului de soțul francez. “Vreau să rămână pentru mine Herve, nu să însemne tot ceea ce a greșit. Despărțirea asta a stricat și proiectul la care am lucrat împreună, am pierdut anul trecut 25 de concerte live și am făcut 60 online. Amândoi am zis că nu lăsăm ca barcă noastră să fie distrusă. Dar am ajuns la liman și ne-am dat seama că proiectul de viață era praf. Nu știu cine a fost de vină, e clar că am fost amândoi. La începutul unei relații, când sunt lucruri care nu merg, ele trebuie băgate în seama și rezolvate. Pentru că nu dispar, pot să se amplifice și să distrugă tot.”

Deși suferea atunci pentru pierderea căsniciei, Rona a mers mai departe. “Nu a fost să fie. Încerc să nu mă gândesc la trecut, Isus este cu mine și nu am voie față de copilul meu să cad în depresie. Asta a fost!”, a concluzionat la Prima TV cunoscuta artistă.

Rona Hartner a mai fost  căsătorită cu dansatorul argentinian Rocco Sedano. Relația cu el a decurs în grabă. Cei doi s-au cunoscut în 2007, un an mai târziu, în 2008, au devenit părinții unei superbe fetițe,  Rita Sumalya, iar în ianuarie 2009 au decis să divorțeze din cauza geloziilor tânărului dansator.

Fiica Ronei Hartner cu Rocco Sedano are acum 15 ani și este pasionată de make-up.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net