Viața Sandei Țăranu, la 83 de ani. Cum se ferește de Covid diva de la "Teleenciclopedia"

Ultima actualizare:

Sanda Țăranu este văduvă de aproape 12 ani, însă reușește să se descurce singură: face piața, are grija de casă, își achită facturile și, din fericire, în perioada aceasta nu a avut probleme de sănătate. Iată cum a reușit frumoasa doamnă să "fenteze" timpul și situația pandemică!

Sanda Țăranu: Foto: Adevărul
Sanda Țăranu: Foto: Adevărul

Sanda Țăranu (83 de ani) se împarte între Breaza și București. Dacă iarna locuiește în București, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, frumoasa doamnă, care odinioară a fost emblema TVR, își mută reședința la Breaza, unde deține o căsuță de vis.

Este sprintenă, vioaie și nu prea acceptă ajutor. Preferă să se descurce singura în ciuda vârstei pe care o are. Dacă înainte își împărțea atribuțiile cu soțul ei, regretatul Nicolae Țăranu, prim solist al Teatrului de Operetă din Bucureşti, de 12 ani, de când a rămas văduvă, a luat totul pe umerii săi. Merge la piață, își face singură târguielile, casa este lună, gătește și își plătește singură facturile.

Sanda Țăranu: "Nu am fost răcită, nu s-a pus problema de niciun virus"

"Încerc să nu depind de nimeni, să nu deranjez pe nimeni și să mă descurc singurică. Sunt mereu în mișcare, dacă am nevoie să ajung la piața din apropiere, merg pe jos pentru că mișcarea e importantă, dacă este vorba de o distanță considerabilă, atunci merg cu taxi. Gătesc, fac curat, achit facturile", ne-a spus Sanda Țăranu.

Problemele din pandemie nu au speriat-o, a încercat să se țină departe de informațiile alarmante de la știri și iată că nici măcar o mica raceală nu a atins-o pe superba doamnă. "Slavă Domnului, am fost foarte bine, nu am fost răcită, nu s-a pus problema de niciun virus. Mă feresc să aud știri din acestea care să-mi strice dispoziția. Eu ascult la radio muzică clasică, muzică de calitate și așa îi sfătuiesc pe toți. Râd un pic, dar cred că și acesta este un mod de a ține la distanță problemele de orice fel", ne-a mai spus doamna Sanda Țăranu. Peste câteva luni, în mai, când începe să se încălzească vremea, va merge la Breaza, acolo unde are o locuință superbă.

Casa, construită în 1910 şi cumpărată de familia ei în anii ‘70, este împrejmuită de o curte verde, cu gărduleţe din buxus (arbust ornamental), flori mov, iar în apropiere sunt livezi mici cu pomi fructiferi. E raiul pe pământ, aerul este curat, iar Sanda Țăranu are propria livadă și grădină din care își ia fructele și legumele.

Sanda Țăranu a fost emblema TVR

Sanda Ţăranu, una dintre figurile emblematice ale televiziunii române, s-a născut pe 7 ianuarie 1939, la Bucureşti. A fost căsătorită cu Nicolae Ţăranu, cunoscut tenor al Operei din Bucureşti. În 1963, Sanda Ţăranu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, pregătindu-se pentru o carieră de actriţă.În acelaşi an i se propune postul de crainică a Televiziunii Române, unde mai colaborase în studenţie, la diverse emisiuni.

A fost crainică la TVR până la Revoluţie, prezentând „Telejurnalul”, dar şi spectacole de varietăţi, festivaluri şi programe speciale ale Televiziunii în străinătate. A continuat să colaboreze şi după Revoluţie cu Televiziunea Română, ca narator al emisiunii „Teleenciclopedia”, ca traducător şi ca realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia”.

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net