Secretul micilor perfecți, dezvăluit de Mircea Badea: „Am pierdut mult?”
Realizatorul emisiunii „În gura presei”, Mircea Badea, a avut o reacție plină de umor, după ce a aflat care este secretul micilor perfecți. Iată despre ce este vorba!
În timp ce făcea revista presei, duminică seară, Mircea Badea a dat peste un articol care dezvăluia ce trebuie să se întâmple cu micii perfecți, atunci când sunt gata de servit.
Secretul pare să fie acela că micul trebuie să se mişte singur pe grătar când este gata.
„Aşa cum de 1 Decembrie e cu fasolică, de 1 Mai, e cu mititei (...) Nu am făcut în viaţa mea grătar. Am pierdut mult?
Secretul micilor: să danseze micul singur pe grătar. Când se mişcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut. A, deci ăsta era secretul?!
La tine se mişcă micii pe grătar (îl întreabă Mircea Badea pe un coleg din regie - n.r.). Aici ai greşit în toată viaţa asta”, a spus Mircea Badea, în stilul caracteristic, duminică seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3.
Ingredientele secrete pentru mititeii perfecți
O rețetă veche din 1920 ne spune care este rețeta de mici perfectă. Aceștia pot fi preparați la fiecare grătar, nu doar la cel organizat de 1 mai, scrie impact.ro.
Ingrediente:
carne de vacă de la gât;
seu de vacă/oaie (la nevoie);
500 de grame de oase de vacă cu măduvă;
8 grame de piper proaspăt pisat mărunt;
12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt;
4 grame de enibahar pisat mărunt;
2 grame de coriandru pisat mărunt;
2 grame de chimion turcesc pisat mărunt;
1 gram de anis stelat pisat mărunt;
8 grame de bicarbonat de sodiu;
1 linguriţă de zeamă de lămâie;
1 lingură de untdelemn;
1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute.
Mod de preparare:
Se spală foarte bine carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea
Se dă carnea de vacă prin mașina de tocat de două ori, pentru a se mărunți rapid și bine
Se adaugă seu de vacă sau de oaie, dacă pasta de carne este prea grasă.
Se fierb oasele de vacă cu măduva până când scad foarte bine (nu se aruncă zeama).
Se amestecă toate condimentele.
Se frământă carnea într-un vas încăpător de bucătărie timp de o oră.
Se adaugă bicarbonat de sodiu în pasta de carne, stingându-se cu zeamă de lămâie.
Se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zeamă de oase cu condimentele, în afară de usturoi.
Se amestecă foarte bine toate ingredientele și se lasă pasta la stat o zi și o noapte.
Se adaugă restul de zeamă de oase împreună cu usturoiul.
Se lasă din nou la stat până următoarea zi.
Se modelează pasta de carne de vită cu mâinile umede, până se dă forma mititeilor.