Simona Trașcă are alergie severă la ambrozie! „Pot să și mor! Am făcut zeci de reclamații la Primărie, nici nu știau de legea asta nouă!”

#Exclusiv Click!

Ambrozia face ravagii și printre vedete în această perioadă. Planta, prin polenul său, afectează grav sănătatea unui număr alarmant de mare de persoane alergice. 

Recent, au fost date legi speciale, care prevăd amenzi pentru cei care nu distrug această plantă, însă legile figurează deocamdată doar pe hârtie. Situația la fața locului este una deosebit de gravă. 

Simona Trașcă, diagnosticată cu alerge severă la ambrozie! „Pot să și mor! Autorităților nu le pasă!”

Simona Trașcă (44 de ani) a descoperit, anul trecut, că suferă de alergie la ambrozie. Vedeta a mers la medic, a făcut toate analizele, diagnosticul fiind cel de alergie severă. 

Blonda are simptome grave în această perioadă și, deși a făcut mai multe sesizări la Primărie, ambrozia a rămas necurățată în sectorul în care locuiește! 

„Mă bucur că se dau știri cu nemiluita despre cât de periculoasă este alergia la ambrozie și cum ne afectează, și că se poate chiar muri de la ea.

Dar, cei de la Primărie nu fac nimic! Am făcut o grămadă de sesizări și am fost la ei de mai multe ori … Degeaba! E și lege penală pentru cine nu curăță ambrozia!

La noi în țară se aplică legea numai pentru cine au ei chef și mai ales când au ei chef”, a fost mesajul disperat Simona Trașcă, pentru autorități. 

„Cei de la primărie nu știau de noua lege, le-am zis eu”

Contactată de Click!, vedeta ne-a mărturisit că starea ei de sănătate din aceste zile nu este deloc una bună. Merge aproape săptămânal la Primărie, însă autoritățile dau din umeri și spun că nici nu au auzit de noua lege. 

„Anul trecut a fost primul an în care am făcut alergie. Am fost la doctor, mi-am făcut toate analizele.

O grămadă de bani dați pe analize ca să aflu că am alergie la ambrozie. Alergie severă nu așa, adică pot să mor de la ea.

Sunt foarte grav în perioada aceasta.  Anul trecut, abia la început de noiembrie s-a terminat. Pun picături în ochi, dau cu spray în nas. Iau zilnic pastile pentru alergie și iau și medicamente naturiste o grămadă.

Simptomele sunt înfiorătoare: ochi iritați,  îmi curge nasul și sunt înfundată, respir pe gură în perioada asta. Mă gâdilă în gât și în timpane, prin interiorul capului. Am o stare de oboseală permanentă, amețeli, uneori și dureri mari de cap. 

Am fost la primărie și anul trecut, și anul acesta de o grămadă de ori. Nici nu știau de noua lege, le-am zis eu. Deci, ei nu știau legea, cei de la primărie, așa clar cu subiect și predicat, cu date exacte, proceduri etc.

Au zis că unde am văzut eu legea asta că nu e chiar așa! Și e scrisă și pe guvernul.ro. Au promis că mai curăță din ea și săptămâna viitoare, când deja e înflorită parțial.

Asta e România, unde legile se aplică cum au ei chef, unde și când vor ei”, a declarat vedeta, în exclusivitate pentru Click!

Ce spune legea?!

Guvernul a aprobat în ședința din data de 6 iunie, anul curent, o hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrosia.

Conform legii, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să identifice anual terenurile infestate cu buruiana ambrozia de pe raza teritorială a acestora și să someze proprietarii sau deținătorii acestora în vederea luării măsurilor necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii.

De asemenea, proprietarii sau deținătorii de terenuri sunt obligați să îndepărteze această plantă oricând înflorește pe parcursul anului.

Autoritățile administrației publice locale pot să efectueze lucrările de combatere a buruienii ambrozia, acolo unde proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole nu au făcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma avertismentului emis de autoritățile locale.

În cazul în care proprietarii nu distrug ambrozia, nici după avertismentul autorităților, se aplică amenzi contravenționale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice, conform legislației în vigoare.

Planta este nocivă datorită cantității mari de polen pe care o răspândește în atmosferă cu ajutorul vântului, afectând sănătatea omului. O singură plantă poate produce într-un singur sezon până la un miliard de grăunciori de polen.

Alergia la ambrozie apare în sezonul de polenizare al plantei, care durează de la mijlocul lunii august până în octombrie. Simptomele alergiei la ambrozie: strănut, congestie nazală (nas înfundat), rinoree (secreții nazală apoasă), cefalee, ochi iritați, senzație de mâncărime în gât. 

Polenul de ambrozie poate, de asemenea, să agraveze simptomele astmului și poate duce chiar la șoc anafilactic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net