Ștefan Hrușcă, „Regele Colindelor”, revine din Canada. În ce relații a rămas cu folkiștii din „Cenaclul Flacăra”. Ducu Bertzi: „Când l-am chemat a venit!”. Reacția lui Vasile Șeicaru

#Exclusiv Click!

„Regele colindelor”, cum frumos i se mai spune artistului Ștefan Hrușcă, stabilit de peste 30 de ani în Canada, revine din nou în țară pentru tradiționalul concert de Crăciun. Pe afișul spectacolului nu figurează însă și foștii colegi, din „Cenaclul Flacăra”, unde a cunoscut celebritatea. Iată ce spun soliștii Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru, exclusiv pentru Click!

Vasile Șeicaru: „Nu am nicio legătură cu Hrușcă!”

Prietenia strânsă, care îi lega pe Ștefan Hrușcă și pe Vasile Șeicaru, cândva, o echipă de aur, și pe scenă, a rămas, din păcate, doar o amintire. Nici măcar la insistențele fanilor nostalgici, care și-au manifestat dorința de a-i revedea cântând împreună, Vasile Șeicaru nu a fost mai împăciuitor. Iată ce mesaj postase pe Facebook, în urmă cu câțiva ani:

„Mulţi mă întreabă de colaborarea mea cu Ștefan Hruşcă! Da, a fost în anii ‘80, dar nu mai poate fi vorba acum! Trăim alte vremuri. Lumea nu mai ştie ce era pe-atunci. Nu-şi mai aduce aminte sau nu-şi mai doreşte! Eu reprezint altceva acum, (Ștefan – n.r.) Hruşcă, desigur, altceva! Nu cred că mai interesează pe cineva aşa ceva, azi! Pe de altă parte, (Ștefan – n.r.) Hruşcă n-a mai dat bună ziua de zeci de ani… Și asta nu numai mie!”.

Contactat, astăzi, de reporterul Click!, referitor la o posibilă revenire, în această formulă de succes, pe scenă, în spectacolul de Crăciun, al lui Ștefan Hrușcă, solistul de muzică folk Vasile Șeicaru a refuzat să mai facă vreun comentariu: „Nu am nicio legătură cu Hrușcă, eu am concertul meu!”, a fost singura lui declarație.

Ducu Bertzi: „Când l-am chemat, a venit din Canada”

Dar, dacă între Ștefan Hrușcă și Vasile Șeicaru, care au câștigat bani frumoși, ca duet, pe scenă, în anii 80, situația continuă să rămână tensionată, iată că „Regele colindelor” și-a îmbunătățit relația cu un alt fost coleg de la „Cenaclul Flacăra”. Ducu Bertzi ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre ajutorul pe care Ștefan Hrușcă i l-a acordat:

„Avem o prietenie, dar nu pot să spun că este foarte strânsă, ne vedem mai rar, el stă în Canada, eu sunt în alte spectacole prin alte părți. Dar, când l-am chemat la Sighet, la Festivalul „Floare de colț”, a venit tocmai din Canada.

Cu Vasile Șeicaru a cântat mai mult împreună, dar nu pot vorbi, în numele lor, în ce relații au rămas. Ștefan Hrușcă nu m-a chemat la concertul lui de Crăciun, din decembrie, mi-ar plăcea, de ce nu, doar ne știm de zeci de ani, însă el are un format al lui de concert, și-l face singur, nu are invitați soliști”.

Ștefan Hrușcă, recital de colinde, în România. Cât costă un bilet?

Artistul maramureșan Ștefan Hrușcă va susține mai multe spectacole de Crăciun, în România. Pe 16 decembrie 2024 este așteptat la Teatrul Național din București, cu un superb recital de colinde, prețul unui bilet fiind de 210 lei.

Ștefan Hrușcă este învățător, însă, după succesul înregistrat, în 1981, la Cenaclul Flacăra, cu piesa „Rugă pentru părinți”, s-a dedicat total muzicii folk. Zece ani mai târziu, în 1991, artistul s-a mutat în Canada, într-un orăşel de lângă Toronto. Susține însă că a dus tradițiile românești în țara de adopție: „De Crăciun, cozonac facem. Şi sarmale în foi de varză, cu afumătură, şi în foi de viţă face Geanina. Avem tot ce ne trebuie, sunt magazine româneşti şi ne aprovizionăm de la ei”, menționa Ștefan Hrușcă, într-un interviu pentru jurnalul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Irina Rimes
mariana moculescu colaj instagram png
banner alexia eram png
Selly
banner laura cosoi png
banner marcel pavel png
image png
theo rose jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net