Tenorul Octavian Dobrotă, soțul sopranei Iana Novac, peripeții pe barcă. Cum l-a prins furtuna și cum a făcut față pericolului

#Exclusiv Click!

Octavian Dobrotă (47 de ani), tenorul din trupa Distinto, soțul renumitei soprane Iana Novac, și-a descoperit recent pasiunea pentru bărci și plimbările pe mare. Și-a învins astfel răul de mare, și-a făcut curaj și după ce a obținut permisiul de condus barca a plecat în larg, în expediții.

Acum ceva timp a avut însă parte de experiența vieții lui, alături de prietenii cu care a plecat în expediția “Balcic 100”, printre care se afla și iubitul Soranei de la A.S.I.A., colega de scenă a Ianei Novac. Au prins furtună pe mare și au tras o sperietură gravă. Iar Octavian Dobrotă ne-a povestit pentru Click! cum a reușit să gestioneze situația.

„Am plecat în expediția "Balcic 100" fix în ziua în care se anunța ciclonul ăla ucigaș (nu mai știu cum se numea). Am plecat împreună cu prietenul și colegul de școală de navigație Costel Mihai și cu trainerul nostru, Adrian Bulf, la care s-au adăugat și doi debutanți, Adi Georgescu (soțul Soranei din A.S.I.A.) și un alt prieten, Vasi Bizgan.

În timp ce prin țară ploua torențial și era frig, noi am avut toată ziua o vreme splendidă cu soare și cer senin. Iana îmi scria de la București, îngrijorată că la știri se anunță furtună, ciclon, etc, vânturi de peste 100 km. Eu îi trimiteam poze însorite de pe mare. Evident că nu mă credea și zicea că le prelucrez în Photoshop… Chiar și Sorana îmi scria să avem grijă de Adi al ei , "că să-l aduc fără nici o zgârietură acasă"! ”, a început să ne povestească tenorul Octavian Dobrotă .

„Un grup de vreo 10 delfini au început să ne dea târcoale”

Apoi a început potopul și bărbații de pe barcă s-au dovedit cu toții, într-un final, cei mai curajoși.

„În fine, toată ziua a fost excelentă, totul a mers perfect. Pe la ora 20.00 ne-am retras într-un golfuleț, aproape de Portul Limanu, ca să luăm cina pe mare (chiar și navigatorii merită o cină după o zi intensă). Ca ziua să fie și mai spectaculoasă, un grup de vreo 10 delfini au început să ne dea târcoale și să sară în jurul velierului nostru. Era ca o poveste: cer senin, companie plăcută, delfini zburători... La fix 21.15 s-a declanșat coșmarul: o pală de vânt ne-a lovit brusc dărâmând ce aveam pe masă. 

Ne-am dat seama imediat că lucrurile pot lua o întorsătură gravă, mai ales că în câteva secunde am fost aruncați de vânt cu tot cu yacht spre mal. Fiecare am sărit la câte o comandă a navei: unul a ridicat ancora, altul a pornit motorul, altul la timonă și am redresat nava în ultimul moment. În nici 20 de secunde aveam ploaie torențială, valuri foarte mari și vânt foarte puternic. Nu se mai vedea la nici un metru în față, abia se mai zăreau balizele de ghidaj care ne arătau drumul spre port”, a continuat să ne povestească Tavi, soțul Ianei Novac cu care artista are o relație frumoasă și sinceră de 20 de ani.

„A fost o experiență extrem de palpitantă”

Până la urmă a fost tot răul spre bine dar ca să ajungă în siguranță la destinație și să se oprească în port, au trecut prin ceva experiențe demne de un film de groază.

„Eu, la timonă, am condus barca cu spatele vreun km și jumătate, pentru că nu mai aveam timp de alte manevre, doar pentru a căuta un loc mai ferit. Am ajuns într-un final în port, unde cu mare dificultate, am acostat (aici a intervenit și experiența trainerului Adi Bulf) și am securizat yachtul. Și în noaptea aia am dormit pentru prima dată în viață pe un yacht, pe furtună, care părea că se rupe din toate încheieturile A fost o experiență extrem de palpitantă, cu tot spectrul de stări. Am trecut de la extaz la agonie. O adevărată aventură. Oricum, vreau să zic că asta e o modalitate prin care îmi încarc bateriile”, ne-a mai spus Octavian Dobrotă încă cu gândul la ceea ce a trăit pe mare.

Se pregătește concertul de Crăciun de la Ateneul Român al Ianei Novac

Cu bateriile încărcate și apt de muncă, tenorul Octavian Dobrotă pregătește acum toate detaliile pentru Concertul de Crăciun al Ianei Novac care va avea loc pe 27 decembrie la Ateneul Român, în cadrul căruia acesta este și producător pe lângă faptul că va interpreta și câteva piese din repertoriul său.

„După o serie de concerte grandioase pe care le-am produs în ultimul an, mi-am luat suficientă energie pentru următorul Concert de Crăciun cu Iana Novac și invitații de la Ateneul Român din data de 27 decembrie 2024. Acest concert este o altfel de aventură pentru mine pentru că în afară de producător, voi și interpreta câteva piese surpriză în acest spectacol. Va fi ca o "navigație" pe ape liniștite cu cer senin, unde sper ca renii lui Moș Crăciun să fie la fel de activi ca delfinii din întâmplarea de mai sus. Și cu siguranță Moș Crăciun va fi foarte darnic pentru spectatorii care vor veni la acest concert. Ei vor primi în dar cele mai frumoase cadouri și surprize muzicale de Crăciun”, ne asigură tenorul Octavian Dobrotă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Karmen Minune are o familie frumoasă
KYLIE JENNER LENJERIE INTIMA ELLE jpg
IMG 6943 jpeg
christina aguilera halloween brad jpg
Banner Mihai Traistariu
andreea balan victor cornea colaj instagram jpg
antonia si fata maya 5 jpg
Banner Tj si Francisca
image
actualitate.net
image
actualitate.net