Gheorghe Turda, despre scandalul sexual de la Operă: „Dragostea nu are limite în artă. Unele artiste îl cam au pe vino-ncoace!”

#Exclusiv Click!

Artistul de muzică populară Gheorghe Turda, fost manager al Ansamblului Ciocârlia, a avut în subordine artiste care de care mai frumoase, ca niște păpuși, însă pe toate le-a respectat, evitând poveștile de dragoste, implicit, și scandalurile. El  și-a expus părerea despre situația lui Ștefan Ignat, fost director al Operei, acuzat, în 2021, de o colegă, de hărțuire sexuală: „Sunt tentații mari!”, spune Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

„Dragostea nu are limite în artă”

Gheorghe Turda recunoaște că, în lumea artistică, există mari tentații. Iată ce spune el despre scandalul de pomină, în care baritonul Ștefan Ignat, fost director al Operei București, fusese acuzat, în 2021, de hărțuire sexuală de soprana Z.C. Întâmplător sau nu, reclamanta i-ar fi fost și studentă la Conservator:

„Acestea sunt cancanuri inerente. Dragostea nu are limite în artă. Ochii văd, inima cere, am auzit de acest scandal, au mai fost și în alte părți. Și eu, în cei 17 ani în care am fost manager la Ansamblul Ciocârlia, am lucrat cu artiste superbe, frumoase ca niște păpuși.

Unele sunt tentante, îl cam au pe vino-ncoace. Dar, eu le-am respectat, că uite ce se întâmplă, se lasă cu scandal.  În particular, de fapt, treaba fiecăruia cum se descurcă”, spune Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Ștefan Ignat: „Când am prezentat-o regizorilor, tot hărțuire?”

 Gândul.ro a publicat, zilele trecute, „notițele” lui Ștefan Ignat, prin care fostul director al Operei se disculpă:

„Că m-a rugat să o angajez pentru că nu mai avea bani să se întrețină, tot hărțuire? Că am prezentat-o regizorilor, tot hărțuire? Când i-am dat să cânte colaborator, tot H.?(n.red. – litera <<H>>este folosită de Fănel Ignat pentru termenul <<hărțuire>>).

Când i-am făcut contract de angajat prin modificare post fără studii, la rugămintea mamei, tot H. a fost? Faptul că și-a tăiat mâna (peste 80 de tăieturi) în iulie și am găsit-o drogată acasă, în pat cu o altă fată, și m-a rugat să o iert tot H. a fost?

Când ne-a rezervat căsuță la 2 Mai tot H.? Când a vorbit cu Nașul pentru casa de la Vidraru tot H.? Când a făcut Protocolul cu Opera tot H.? Restaurantele aproape zilnic tot H.? Deplasările la Paris – 2 – și cântatul, tot H.? Că am propus-o la studii și Master, tot H.? Că am prezentat-o Agențiilor tot H.? (ea nefiind pentru așa ceva – nepregătită) Că a scris soției mele, tot H.? (eu sunt cel hărțuit de ele)”.

Ștefan Ignat: „Sunt defăimări, minciuni!“

Ștefan Ignat intenționează să revină în funcția de director al Operei, câștigându-și, de fapt, acest drept în instanță. Își revendică postul pentru următorii cinci ani la conducerea instituției. Se confruntă însă cu probleme în reluarea funcției, din cauza unui proiect de hotărâre de reorganizare:  

Prin intermediul Click!, Ștefan Ignat a dorit să facă unele precizări, privind situația încurcată în care se află:

1. Acest scandal este iscat în contextul în care din 1 iulie 2024 este pronunțată o hotărâre definitivă pentru încheierea contractului de management în urma concursului de proiecte. Deodată, în acest context, apare pe site-ul ministerului un proiect de hotărâre de reorganizare, astfel încât ONB și Tinerimea Română vor fuziona într-o singură instituție, Opera Română, acest fapt conducând la neputința aplicării hotărârii judecătorești.

2. În acest context, au apărut defăimările: este o minciună, angajații ONB nu au făcut o petiție împotriva mea, vă rog să discutați cu angajații, ba dimpotrivă. Este o minciună lansată în spațiul public.

3. Niciuna dintre persoanele menționate nu au fost niciodată amantele mele, nu am avut nicio relație de altă natură în afară de cea profesională. Nu am făcut niciun cadou nimănui. Toate afirmațiile acelea sunt mincinoase, au ca scop defăimarea mea într-un moment în care se forțează din răsputeri neîndeplinirea hotărârii judecătorești din 1 iulie 2024.

4. În 2021 au fost lansate aceleași atacuri privind acele angajate. Dezmint, neg și acum, ca și atunci. Nu am avut nicio relație personală, intimă sau sexuală cu niciuna dintre aceste persoane. Nu am hărțuit-o pe niciuna, nu am cerut nimic niciuneia.

5. Nu am scris scrisori sau jurnale despre așa ceva, așa după cum este instigată opinia publică.

6. Deși în 2021 persoanele menționate au negat informațiile din articol, nu s-a ținut cont.

7. Acele notițe nu reprezintă documente din Operă, aceasta este o minciună, notițele nu conțin nicio semnătură a mea, niciun număr de înregistrare.

8. Este o minciună că am fost scos din funcție pentru management defectuos. Raportul Corpului de Control al Ministerului Culturii nu conține nicio referință în acest sens.

9. Menționez că au trecut trei ani de la desfacerea contractului meu de interimar, dacă ar fi găsit orice dovadă de management defectuos, actualul management ONB  ar fi sesizat organele abilitate. Totodată, Curtea de Conturi nu a avut nicio obiecție privind cheltuirea judicioasă a fondurilor ONB în perioada directoratului meu, contrar declarațiilor din spațiul public lansate de ieri. De aceea este limpede că se forțează distrugerea imaginii și demnității mele în spațiul public.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
WhatsApp Image 2024 09 14 at 15 05 51 (1) jpeg
12 13 7 col luminita dobrescu acum jpeg
FotoJet (1) jpg
nadia comaneci 0 jpeg
banner Theo Rose png
angelina jolie jenny shimizu jpg
horia brenciu jpg
baza stanga dakota 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net