Unde să mergi în vacanță, în weekend! Locul de vis recomandat de maestrul Vasile Muraru

Ultima actualizare:

Nu știi unde să mergi în vacanță? Ei bine, maestrul Vasile Muraru recomandă din toată inima să vizitați, cel puțin o dată, Bucovina. Această regiune pitorească din nordul României este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură, cultură și tradiții. Aici vei găsi peisaje de basm, mănăstiri de o frumusețe rară și o ospitalitate care te va face să te simți ca acasă.

Unde să mergi în vacanță în weekend!
Unde să mergi în vacanță în weekend!

Locul de vis recomandat de maestrul Vasile Muraru 

Întrebat de jurnaliștii wowbiz care este locul de suflet unde s-ar întoarce de fiecare dată, maestrul Vasile Muraru a dezvăluit că acel loc este Bucovina. Marele actor recunoaște că a fost cucerit de această zonă superbă a țării noastre și chiar și-a dus și prietenii acolo, aceștia fiind și ei cuceriți pe loc de frumusețea zonei.

„După Revoluție nu am mers decât vreo trei milioane și ceva de kilometri, nu prea mult! Noi mergem în turnee, în deplasări prin toată țara și admirăm frumusețile țării. Ne-a dat Dumnezeu o țară extraordinară.

bucovina destinatiaanului jpeg

Sigur că, fiind Moldovean, primează Bucovina pentru mine, vorbesc aici de nordul țării, unde sunt mânăstirile superbe. Vreau să vă spun că am dus niște prieteni, care fac concediile doar în stațiuni de lux de afară, la mânăstiri în Bucovina. Am mers împreună cu soția mea, i-am dus acolo în nordul Moldovei și au rămas cu gura căscată. Știau că există, le văzuseră, dar când au văzut cu ochii lor, la fața locului, frumusețile și minunile care sunt acolo, au rămas cu gura căscată.”, a spus maestrul Vasile Muraru pentru wowbiz.ro

De ce să vizitezi Bucovina

Bucovina este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, cu munți împăduriți, dealuri domoale și pajiști înverzite. Dacă ești pasionat de drumeții, vei găsi numeroase trasee care te vor duce prin locuri de o frumusețe incredibilă. Printre cele mai populare destinații se numără Munții Rarău și Giumalău, unde poți explora stâncile Pietrele Doamnei sau te poți bucura de priveliști panoramice de pe Vârful Rarău. Bucovina este renumită pentru mănăstirile sale cu fresce exterioare, incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Mănăstirile Voroneț, Sucevița, Moldovița și Humor sunt doar câteva dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi. 

Dacă vrei să experimentezi tradițiile autentice românești, Bucovina este locul perfect. Aici vei găsi meșteșuguri tradiționale, cum ar fi încondeiatul ouălor sau țesutul, și vei avea ocazia să participi la festivaluri și sărbători locale pline de culoare. De asemenea, nu rata ocazia de a degusta preparatele locale, cum ar fi tochitura bucovineană, ciorba rădăuțeană și cozonacul cu nucă. Indiferent de preferințele tale, Bucovina are ceva de oferit pentru toată lumea. Dacă ești un iubitor al sporturilor de iarnă, poți vizita stațiunea Gura Humorului, unde vei găsi pârtii de schi bine întreținute. Însă acum, vara, poți explora traseele de ciclism sau poți face plimbări cu căruța prin sate pitorești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net