INTERVIU Văru' Săndel, secrete din viaţa de familie şi carieră. Ce rol i se pare mai greu: actor sau tată

Ultima actualizare:

Sandu Pop, cunoscut drept Văru' Săndel (48 de ani), se pregăteşte să lanseze un nou film, "Secretul lui Zorillo", şi a urcat iar pe scenă, după doi ani de pauză, din cauza pandemiei. Click! a stat de vorbă cu actorul despre meseria sa, colegii de platou şi familia sa, dar şi despre cele mai grele momente întâmpinate în pandemie. 

Văru' Săndel foto: Facebook
Văru' Săndel foto: Facebook

Click!: Toată lumea te știe dar uite, am aflat, documentandu-mă despre tine, că ești vocea lui Scooby-Doo. Nu știam...

Văru' Săndel: Acum, te uiți la mine și parcă mă vezi! Mai este câte unu care zice "Nu cred, ia fă că el!". (râde) Și, trebuie să faci că el.

Ce noutăți mai ai?

Ne ocupăm de lucruri frumoase, ne bucurăm de ceea ce facem. Încercăm să facem din ce în ce mai bine, nu știu dacă și reușim.

Sunteți ocupaţi cu promovarea peliculei "Secretul lui Zorillo", care intră în cinematografe.

Da. Ne zbatem să știe lumea de film, de ce facem, și, în rest să dea Dumnezeu să fie bine, să se uite lumea la ele, să meargă la cinema. Lumea trebuie să știe că avem o producție nouă.

Văru' Săndel, alături de soţia sa foto: Arhiva personală
Văru' Săndel, alături de soţia sa foto: Arhiva personală

Fiul lui Văru' Săndel, pe urmele tatălui

Data trecută, mi-ai spus că ești căsătorit cu o doamnă doctor și că ai doi copii...

Soția mea este doctorița mea de familie, cum ar veni. Fiica mea are 23 de ani și e studentă la Farmacie. Iar, băiatul meu are 13 ani și e în clasa a V-a.

Vrea să se facă actor?

Cred că regizor vrea să se facă.

S-a inspirat de la tine?

Se ține, așa, de proiectele mele. El e critic, îmi spune "aici am înțeles mai mult, dar n-am înțeles acolo, eu aș fi făcut așa". Dacă are păreri, deja e bine. Are o mică înclinație și spre desen, spre desenul în spațiu. Poate că ar putea să meargă și pe direcția asta de arhitectură, dar, deocamdată, m-aș bucură să îmi vină pe urme, că aș putea să-l ajut.

Alin Panc povestea că vă știți de multă vreme.

Noi ne știm din clasa a XII-a. Chiar a XI-a, pentru că el era la Școala Populară de Artă, în Zalău, și, pe mine m-a trimis cineva după ce a început cursul cu aproape un an, că era un curs de doi ani. Pe la jumătatea cursului am ajuns și eu și m-au primit. Am legat o prietenie, după care am venit împreună la București. Iar, cu mici sincope de câțiva ani între ele, ne-am tot adunat în proiecte. La facultate, am stat împreună, am fost colegi de garsonieră. Undeva în Titan, am stat și am trăit o perioadă tare frumoasă cât am fost studenți, acolo. Și, uite că ne-am adunat, după 20 de ani. Am zis "hai să facem un pic de altceva".

Sandu Pop şi Alin Panc sunt prieteni de-o viaţă foto: Facebook
Sandu Pop şi Alin Panc sunt prieteni de-o viaţă foto: Facebook

Viața nu știi unde te duce niciodată.

Da. A fost o reîntâlnire cu Alin, pe care l-am redescoperit altfel. Adică, au fost mulți ani în care fiecare am fost cu viețile noastre, cu traseele noastre, cu drumurile noastre, și nu ne-am mai prea intersectat. Telefoanele erau foarte rare, dar, dintr-odată, lucrurile au revenit și l-am descoperit cu totul altfel. Mult mai preocupat, mult mai profund, mult mai așezat în gânduri, mult mai țintit pe proiect. Adică, parcă maturizarea lui a fost spectaculoasă, pentru mine, pentru că nu l-am văzut de mult. Dacă eram lângă el, aș fi văzut, probabil, transformarea treptată, pas cu pas.

A urcat din nou pe scenă, după doi ani de pauză

Amândoi ați făcut televiziune. Tu ai fost văru' Săndel, în emisiuni de divertisment.

Cât am putut, am încercat să nu mă îndepărtez foarte tare de teatru. Mi-am văzut de spectacolele de la teatru și tot ce a însemnat producție teatrală și spectacolele montate la noi. În momentul ăsta, pandemia ne-a cam răvășit, de doi ani de zile. Săptămână trecută, sâmbătă, am jucat prima oară după doi ani și trei luni.

Unde?

La Teatrul de Comedie. În piesa "Spiritul de familie", un spectacol făcut de Radu Beligan. S-a jucat cu sala arhiplină, nu mai era un loc. Joc alături de Marius Florea Vizante, Dorina Chiriac, Lamia Beligan, Mirela Zeța. E o distribuție frumoasă și un spectacol pe placul publicului.

Mai ai emoțîi când intri în scenă sau când începi un proiect?

Da. Eu am și mi-e bine cât am emoțîi. Când nu o să mai fie emoția, probabil că nu o să mai fie nici preocuparea atât de mare. Și, dacă nu e preocuparea atât de mare și credința că vor veni toate de la sine, nici nu iese proiectul. Îmi doresc să am emoții și îmi doresc să nu le pierd. Mai ales că sunt emoții benefice, nu sunt emoții care să mă gâtuie și să nu știu să dau replică. Inima îmi bate un pic mai tare și mă face să fiu atent, mă face să fiu mult mai țintit pe problemă și pe ceea ce am de făcut pe scenă.

În afară de ei, mai ai și alți prieteni foarte buni, actori, sau din lumea muzicii?

Da, O parte muzicală, ne-am creat o echipă faină de artiști, cu Puiu Codreanu, Tinu Vereșezan, Vasile Coca. Chiar au fost niște ani în care am trăit cu ei mai mult decât cu familia, pentru că erau turnee, deplasări multe. Plecăm de acasă și câte două săptămâni. Cu ei am împărţit și bune, și rele. A fost o perioadă foarte bună din punct de vedere financiar. A fost o perioadă pe care nu am vrut să o ratez, pentru că am zis "acum e momentul să fac ceva pentru copiii mei". Nu se știe în viață ce mai vine, cum mai vine. Și, uite că mi-a arătat viața că am făcut bine ce-am făcut pentru că, dintr-odată, toate s-au dărâmat, și am avut o super siguranță, muncind. Am avut cu ce să mă descurc și nu au fost probleme financiare în familie. Am tras atunci când a fost momentul.

Perioada pandemiei l-a afectat mai mult emoţional

Ești genul care să strângi, să iți iei casă, să iți iei mășină și după aia pui deoparte?

În general, sunt genul de om care se bucură de ce este. Am avut o super perioadă de acumulare în care mi-am asigurat, oarecum, și mie bătrânețea, și copiilor viitorul, pentru că am cumpărat o casă, după care am mai cumpărat o garsonieră, după care au mai venit niște bănuți și am zis, totuși, să nu îi investim în mașini că nu e cazul. Apoi, m-am oprit și am zis "dacă nu îmi iau acum o mașînă ca lumea, când să o iau?". Vine o perioadă în care nu te mai bucuri de ele. Am schimbat un pic macazu, dar pentru că s-a putut.

Te așteptai să vină perioada asta atât de grea de pandemie?

Nu se aștepta nimeni. Pe mine perioada asta m-a afectat mai mult emoțional. Am văzut ce li se întâmplă oamenilor de lângă mine. Eu am avut bafta să am emisiune la Etno TV, care a mers non-stop. Am avut un salariu. Am avut parte să meargă bine partea de Youtube. Oamenii au fost în casă și cu partea de Youtube și vizualizări, au venit niște bănuți și de acolo. Nu m-a afectat foarte tare. Pe deasupra, am fost și aproape de familie. Am stat cu copii, i-am descoperit, am auzit și eu ce probleme az. Am știut și eu care e profesoara de care nu îi place, care e profesoara sau colega de care îi place. Lucruri din astea, pe care nu le-aș fi decoperit, pentru că era greu să refuzi ofertele din ziua de azi. Numai că, toate se fac cu efort, cu drumuri lungi, nopți pierdute. Atunci, pierzi partea asta. Pierzi timpul și copiii cresc. Nu mai poți da înapoi.

Sandu Pop: "Cel mai greu e în familie, nu ca actor"

Ce ți se pare mai greu să fii, actor, tată, soț?

Mi se pare că, acolo, în familie, e greu să te ridici la înălțimea pretențiilor unui copil, pentru că el dacă te vede că model, trebuie să îi fii model. Trebuie să fii eroul lui, exact ceea ce își dorește. El să aibă parte de ține așa cum își imaginează că ar trebui să fii.

Ce ne poţi spune despre personajul tău din “Secretul lui Zorillo”?

Mi-am construit niște personaje după multe gânduri și zbateri intelectuale. Mi-am construit niște personaje care să rămână repere. Puțin duse în caricatură. La limita caricaturii, cel puțin personajul meu. E un personaj care e alunecos, care vinde pe oricine, în orice moment. Totul e să iasă ceva. Trădează prieteni, trădează țara, trădează orice. Personaje pe care le mai găsim și în ziua de azi.

Ce urmează pentru tine? O vacanță?

Care vacanță, ca încep o mulțime de proiecte, o grămadă de nebunii. În iulie, o să plec, probabil, zece zile pe undeva. Reluăm și o piesă de la teatru, "D-ale carnavalului". S-a oprit piesă la începutul pandemiei, înainte cu o săptămână de premieră, și, acum, ar trebui reluat și scos la lumină.

De unde a primit numele de Văru' Săndel

Sandu Pop a devenit cunoscut după ce a ajuns la Acasă TV. A juca în mai multe producții, cele mai noi fiind "Pup-o, mă! 1", "Pup-o, mă! 2", "Zorillo", "Să nu uiți până diseară".

"Înainte de asta, ca film, n-am mai făcut niciunul. De la Acasă TV, a pornit Văru' Săndel. Numele de Văru' Săndel a fost dat de Emil Hossu. Era un revelion, între '99 -'00, în care trebuia să fie cineva să le spună niște snoave. Trebuia să stabilim ce relație era între mine și el, și a rămas să fiu "vărul"", a spus actorul care este tată de doi copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
liviu varciu si carmina 2 1 e1667375388174 webp
banner raluca moianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net