Vedetele, nevoite să „schimbe macazul” pentru a supraviețui în pandemie

Ultima actualizare:

Pandemia nu a iertat pe nimeni. Te-a afectat și pe tine, și pe vecinul Ionel, la fel cum i-a afectat și pe cei aflați în lumina reflectoarelor. Zeci de artiști s-au trezit peste noapte fără nicio sursă de venit, actorii au rămas fără spectacole, patronii de restaurante fără clienți. Toți au trebuie să ia rapid măsuri și să se reinventeze. În acest episod, Click! a strat de vorbă cu vedetele pentru a vedea ce au însemnat pentru ele acești doi ani grei și cum le-au făcut față.

Alex Vasilache este acum medic la „Matei Balș”. „Toată viața mi s-a dat peste cap”, spune el.
Alex Vasilache este acum medic la „Matei Balș”. „Toată viața mi s-a dat peste cap”, spune el.

Alex Vasilache, Solistul Jukebox, s-a întors la Medicină

Pentru solistul trupei Jukebox, Alex Vasilache (47 de ani), anul 2020 a fost groaznic. Toată viața lui, așa cum o știuse în ultimii 20 de ani, se dăduse peste cap. Pe lângă teama de COVID, a apărut și stresul financiar. „Meseria mea nu mă mai putea întreține, făcusem investiții, trebuia să mă descurc cumva. Astfel, m-am reîntors la Medicină. Eu făcusem facultatea, trebuia doar să-mi dau examenul, ceea ce nu era atât de simplu. Dar am profitat de perioada izolării, din 2020, am învățat pe brânci și am luat”. A început 2021 în halat de medic rezident, la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Apariția vaccinului a venit să mai ia un pic din presiune, el fiind primul artist român care s-a vaccinat anti-COVID. Până acum s-a împărțit între spital, sala de repetiții și scenă. „Am zis de la început că n-o să renunț la niciuna dintre pasiuni, că le fac în paralel pentru că ambele mă încarcă pozitiv. Văd că se poate. E greu, am avut situații când dormeam 3-4 ore pe noapte, dar nu mă plâng, pentru că mi-am dorit și îmi asum. Din punctul acesta de vedere, pandemia a fost o mare șansă de a putea să fac în paralel lucrurile care îmi plac cel mai mult. Am adus plus valoare în viața mea”, ne-a declarat Alex Vasilache.

Lora s-a transformat la 180 de grade

Lora și-a petrecut primele luni de pandemie în Bali
Lora și-a petrecut primele luni de pandemie în Bali

Frumoasa artistă Lora (39 de ani) a început anul 2020 cu o tragedie: moartea mamei. Ca să-i aline suferința, iubitul ei, Ionuț, a luat-o într-o vacanță în Bali, pentru două săptămâni. Însă din cauza restricțiilor de circulație, au rămas blocați acolo aproape o jumătate de an. „În tot acest timp, m-am transformat la 180 de grade din multe puncte de vedere. Am devenit mai responsabilă, mi-am recâștigat încrederea în mine, m-am redescoperit, mi-am dat seama că am mai multe talente, nu doar de a cânta. Spre exemplu, mi-am crescut incredibil afacerea cu produse cosmetice și acum urmează să dezvolt alta. Asta pentru că am avut timp, până acum fiind preocupată doar de muzică. Au fost niște ani incredibil de grei, dar cu o evoluție rapidă a mea. A fost ca un curs intensiv de dezvoltare personală”, ne povesteșe Lora.

Ioana Ginghină: „Gata, mi-a ajuns!”

Actrița e supărată pe sistemul de învățământ românesc
Actrița e supărată pe sistemul de învățământ românesc

Chiar dacă sălile de teatru au fost mai mult închise în acești doi ani de pandemie, actrița Ioana Ghinghină (44 de ani) nu a avut de suferit. Și-a încasat lunar salariul întreg de la Teatrul Ion Creangă, iar Școala de Actorie pe care o deține s-a mișcat, cât de cât. „Am avut mai puțini copii în clase, dar a mers. Am ratat evenimentele de Crăciun, de 1 iunie, când făceam mulți bani în anii trecuți, dar m-am adaptat rapid la situație”, spune ea. A trecut și prin boală în octombrie 2020, când încă nu era vaccinată, însă din fericire a scăpat cu o formă ușoară. „Nici nu mi-aș fi dat seama dacă nu-mi pierdeam mirosul”, își amintește. Mărturisește că e foarte supărată pe sistemul de învățământ deoarece fetița ei, Ruxandra (13 ani), a pierdut mult cu școala online. „După un an și jumătate de școală online, când copiii nu au înțeles nimic din materie, profesorii au avut aceleași pretenții ca înainte. Prin urmare, am fost nevoiți să facem meditații la germană, la mate... Asta m-a enervat, că au lăsat părinții să se descurce cu recuperarea materiei. Ne bate examenul de Capacitate la ușă, iar eu trebuie să fac cu ea lecții de dimineața până seara”, spune Ioana, revoltată. Oricum, s-a cam săturat să audă de COVID. „Cam din noiembrie încoace am început efectiv să mă satur de pandemia asta, pur și simplu nu mai am resurse pentru optimism. Sunt vaccinată, boost-uită, am purtat mască, gata, nu mai pot!”.

Chef Radu Dumitrescu a muncit mai mult

Radu Dumitrescu e unul dintre jurații MasterChef
Radu Dumitrescu e unul dintre jurații MasterChef

Unul dintre cei trei jurați de la MasterChef (PRO TV), Radu Dumitrescu (48 de ani) ne declară, simplu, că urăște pandemia. Din cauza ei, a fost nevoit să muncească mai mult ca niciodată. A pierdut tot ce a câștigat în ultimii doi ani de muncă, din afaceri, și va fi vreu să recupereze, dar promite să o facă. „Am două restaurante care au fost destul de afectate de pandemie și de restricții. Deși nu am fost niciodată de acord cu unele dintre ele, le-am respectat cu sfințenie și nu am încălcat nicio regulă. A trebuit să mă adaptez, am căutat idei împreună cu echipa, am scos produse, pachete noi, am livrat... ce să mai, am muncit mai mult ca niciodată”, a declarat el pentru Click! Partea bună e că a ieșit un pic din zona de confort și a trebuit să se reinventeze. „Sper că o să fie bine, eu sunt un optimist incurabil”, adaugă Chef Dumitrescu.

Livia Graur: „A fost un stres continuu”

Masca și dezinfectantul fac în continuare parte din viața prezentatoarei Prima TV
Masca și dezinfectantul fac în continuare parte din viața prezentatoarei Prima TV

Prezentatoarea Prima TV și-a văzut și ea viața dată peste cap, în primăvara lui 2020. De teama virusului, a renunțat la multe: „Am retras-o pe Renata de la școala în format fizic, nu am mai dus-o la dansuri, am renunțat la ieșirile în oraș, am regândit vacanțele, astfel încât să mergem în locuri cât mai ferite... Nu ne-am îmbolnăvit, dar a fost un stres continuu toată perioada aceasta. Probabil că dacă aș lua-o de la capăt, aș face lucrurile un pic diferit, aș încerca să-mi mai temperez frica”, povestește Livia Graur (35 de ani).

Oana Lis: „Ieșim din pandemie mai puternici”

Oana Lis
Oana Lis

Și Oana Lis (42 de ani) recunoaște că pandemia a afectat-o, dar i-a oferit și oportunități. „M-a afectat social, pentru că noi ieșeam foarte mult înainte. Dar am profitat de izolare și am făcut masterul la Psihologie”, spune ea. S-a ferit mult să nu se infecteze, însă tot n-a scăpat. Din fericire, a avut o formă ușoară. „Avantajul e că ne-am îmbolnăvit când eram deja vaccinați, când se cunoștea un protocol de tratament. Am avut sechele de moment, care au trecut într-o lună. Viorel a avut o tuse prelungită, dar cu tratament și grijă a trecut și ea. Așadar, eu cred că perioada asta, deși urâtă și grea, ne-a întărit, ieșim din pandemie mai obosiți, dar mai puternici”.

Mihai Trăistariu s-a făcut om de afaceri

Trăistariu s-a lansat în imobiliare
Trăistariu s-a lansat în imobiliare

Tot răul spre bine și pentru Mihai Trăistariu (42 de ani). Pandemia i-a dat, la început, o palmă dură pentru că tocmai făcuse un împrumut consistent în bancă. „În octombrie 2019 luasem 5 miliarde de lei vechi pentru a-mi cumpăra sediul școlii mele de muzică din Constanța, înainte funcționând în chirie. Câteva luni mai târziu – stop joc, domeniul artistic s-a blocat, n-am mai produs niciun leu. După două luni nu mai aveam niciun ban și am fost nevoit să îmi vând apartamentul în care am locuit 20 de ani. Atunci am făcut un gen de depresie, nu mai înțelegeam de ce nu se mai termină odată calvarul”. Norocul lui a fost că deținea un teren de 1.000 mp în Mamaia Nord, la malul mării. Îl cumpărase cu 80.000 de euro în urmă cu 10 ani, iar acum valora 500.000 de euro. I l-a dat unui dezvoltator, în schimbul a 7 apartamente tot în Mamaia Nord. „Aia m-a salvat, de atunci am devenit mai «business man». Toți banii strânși vara îi bag în bancă, îi împart pe luni și, din ce produce și școala, supraviețuiesc. În continuare am rate, cheltuieli, întreținere, benzină... haine nu mi-am mai luat. Am pierdut mult, de la pagina de Facebook până la iubită, dar am și câștigat încredere în mine, că pot să fac afaceri”, ne spune Trăistariu.

Lavinia Petrea, greu cu trei copii

Lavinia Petrea are trei copii
Lavinia Petrea are trei copii

Părinții ai căror copii au fost când fizic la școală, când online acasă au avut și ei enorm de suferit. Imaginați-vă cum s-a descurcat Lavinia Petrea (39 de ani), prezentatoarea știrilor PRO TV, cu trei copii - Mathias, Klara și Karin. „Cel mai greu a fost să găsim soluții atunci când și eu și soțul meu trebuia să fim la serviciu, iar copiii nu puteau merge la școală sau grădiniță. Au fost zile în care am făcut cu schimbul. El pleca la birou, după ce veneam eu de la jurnal. Eu plecam dimineața devreme și el ajungea seara târziu. A fost, de asemenea, greu să-i fac pe copii să înțeleagă de ce nu se pot vedea cu verișorii la fel de des, de ce nu pot avea parte de petrecerea de ziua lor alături de toți prietenii” ”, a declarat prezentatoarea tv pentru Click!.

Lavinia Petrea, una din prezentatoarea știrilor PRO TV
Lavinia Petrea, una din prezentatoarea știrilor PRO TV

Există și o parte bună a pandemiei: „Ne-am apropiat mai mult de natură și am petrecut mai mult timp în aer liber, am învățat să fac față schimbărilor de planuri în ultimul moment – când ai trei copii mici, organizarea este foarte importantă. Am descoperit că dacă vrei să faci ceva cu adevărat găsești soluții, nu te ascunzi după obstacole! Purtarea măștii de protecție i-a ferit pe copiii mei și de alte neplăceri medicale atât de frecvente la copiii mai mici. Nici măcar o viroză mai serioasă nu au mai avut în doi ani, ceea ce era la ordinea zilei înainte. Cel mai bun lucru însă este de departe faptul că am putut să fiu mai mult timp alături de copii mei în acești ani atât de prețioși”.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net