Cum arată viaţa de după pandemie. La ce ne putem aştepta, conform specialiştilor

#Coronavirus
Ultima actualizare:

După mai mulți ani în care omenirea a fost supusă distanțării sociale, a interdicțiilor și restricțiilor, valul 5 al pandemiei înregistrează cifre foarte ridicate în România, dar specialiștii estimează că numărul de cazuri înregistrate zilnic ar putea scădea în primăvară.

masca metrou shutterstock 1355109323 jpeg

Totuși, ce va însemna normalitatea post-pandemică, ce va veni mai devreme sau mai târziu? Dr. Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase, a vorbit cu reținere despre realitatea post-pandemică și ce înseamnă aceasta. Acesta a subliniat că intensitatea valului 5 va scădea începând cu luna februarie, iar din martie, ne vom apropia de realitatea post-pandemică. 

Așadar, vom trăi alături de virusul Sars-Cov-2, iar măsurile restrictive vor dispărea. Conform acestuia, cazurile de Covid-19 vor continua să apară, dar acestea nu vor fi severe și vor fi rare. Conform estimărilor acestuia, din primavară, nu vom mai fi nevoiți să purtăm masca de protecție în spațiile deschise, iar restricțiile vor dispărea complet de-abia în vară.

„Eu cred că vara ne va prinde practic în acea normalitate clară post-pandemie şi vom scăpa practic de toate restricţiile. Lucru care începe să se întâmple cu viteză destul de mare în restul ţărilor”, a transmis dr. Adrian Marinescu.

Ieșirea din pandemie, două ipoteze posibile

Tema ieșirii din pandemie reprezintă un subiect de interes pentru toți cercetătorii la nivel mondial, mulți dintre ei, printre care și prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. Aceștia subliniază că virusul Sars-Cov-2 și pandemia vor urma două căi, în funcție de evoluția virusului. În primul rând, dacă varianta Omicron va evolua aproape solitar, așa cum se întâmplă la ora actuală, există o posibilitate să asistăm la acea acalmie interepidemică, reprezentând o perioadă de liniște relativă.

O altă posibilitatea are în vedere subvarianta B.A 2 a Omicron, care va tinde să devină dominantă în mai multe țări. Aceasta având posibilitatea de a reinfecta oamenii care au trecut prin infecții anterioare, chiar și cu varianta Omicron. În urma acestui eveniment, s-ar putea ca valul 5 să continue în România.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net