Victor Socaciu, depus miercuri la Palatul Parlamentului. Mesajul lui Vasile Şeicaru

#Victor Socaciu
Ultima actualizare:

Victor Socaciu este depus în acest moment la Sala Palatului, urmând ca miercuri (29 decembrie), la prânz, sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului artist să fie depus la Palatul Parlamentului din București. Folkistul este cunoscut la nivel național pentru muzica lui, însă puțini știu că a fost membru PSD și a activat în Parlamentul României.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani foto: Facebook
Victor Socaciu a murit la 68 de ani foto: Facebook

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu, care a murit luni la 68 ani, va fi depus miercuri la Palatul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de colegul său, Vasile Șeicaru pe rețelele sociale.

"Dragii mei, iată adresa unde va fi depus mâine sicriul cu corpul neînsuflețit al prietenului meu Victor Socaciu!  Palatul Parlamentului, intrarea principala C1, din coltul cladirii, aflată la intersecția dintre Bd Natiunile Unite si Bd Libertății. Accesul va fi auto și pietonal.  Mâine, între orele 12-14, după care urmează ultimul drum, localitatea Cornu! Acum se află depus la Sala Palatului!", a anunțat pe Facebook, Vasile Șeicaru.

Marina Almăşan, mesaj dureros pentru fostul soţ

De funeraliile artistului se ocupă soția, Brânduşa Simion și fetele acestuia, Alesdia Ana-Maria (33 ani) și Iulia (39 ani). Marţi, la căpătâiul interpretului a venit și fiul său, Victoras, din căsnicia cu Marina Almășan.

"Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea. Fiul nostru, Victor Socaciu , va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ… Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit", a scris Marina Almăşan luni, pe Facebook.

Victor Socaciu, vegheat în spital de soţia lui

Victor Socaciu se afla în spital și a fost vegheat de soția lui, Brânduşa Simion, până în ultima clipă a vieții sale. Aceasta i-a fost aproape și a stat internată cu artistul timp de o lună de zile. Cea de a patra soție a lui Victor Socaciu a publicat un mesaj dureros pe rețelele de socializare.

"N-ai vrut să pleci, dar cerul te-a vrut mai mult ca mine/Să-ți cauți loc, iubire, de-a pururi printre stele/Iar dacă iarna asta vreo știre îți mai vine/Sunt eu care te caut, Iubirea vieții mele. Brândușa”, este mesajul postat de soția lui Victor Socaciu pe pagina oficială de Facebook a cantautorului.

Cum s-au cunoscut Victor Socaciu şi Brânduşa Simion

Victor Socaciu și Brândușa Simion au fost mai întâi prieteni. Muzica i-a unit, ea fiind impresară, s-a ocupat de activitatea lui artistică. În anul 2016, Brândușa a devenit în mod oficial partenera de viață a lui Victor Socaciu. Aceasta i-a fost alături în fiecare clipă și l-a urmat în Canada atunci când a fost numit consul al României la Montreal. Impresara l-a ajutat pe artist să depășească fiecare moment dificil din viață.

Anul acesta, Socaciu a avut mai multe probleme de sănătate. În aprilie a avut Covid, după un festival de folk la Breaza, organizat mai mult online. În septembrie a ajuns la spital, cu rinichii, după ce în 2009 suferise o operație de transplant.

Victor Socaciu, deputat între 2008 şi 2021

Victor Socaciu a cochetat și cu lumea politică din România, acesta fiind deputat în Parlamentul României. Acesta a fost ales parlamentar între 2008 – 2012, pe listele PSD. Victor Socaciu a avut o scurtă carieră în politica românească, însă în timpul mandatului său a semnat mai multe inițiative legislative, iar unele dintre ele, care au fost promulgate ca legi, au făcut subiectul mai multor controverse la vremea respectivă. Socaciu a reprezentat pe atunci circumscripția Mureș a social-democraților. În cei 4 ani de mandat, artistul a fost vicepreședintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților și a semnat peste 80 de inițiative legislative. Dintre acestea, 5 au fost promulgate ca legi, însă nu fără controverse.

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net