Victoria Lungu: «Toată lumea zice că după Ucraina, Moldova va fi atacată»

Ultima actualizare:

Victoria Lungu a ales să plece în Republica Moldova pentru a oferi o mână de ajutor refugiaților ucrainieni care trec granița. Artista a intrat în direct la Măruța și a dezvăluit care este situația la ea în țară. 

Victoria Lungu, dezvăluiri despre război: «Toată lumea zice că după Ucraina, Moldova va fi atacată»
Victoria Lungu, dezvăluiri despre război: «Toată lumea zice că după Ucraina, Moldova va fi atacată»

Victoria Lungu s-a stabilit de câțiva ani la București, dar a decis să plece până la urmă în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe refugiații care aleg să vină în țară, din cauza războiului din Ucraina. 

Artista a intrat în direct la Măruța, unde a vorbit atât despre drama ucrainienilor care caută să scape de atacurile trupelor rusești, dar și despre faptul că majoritatea moldovenilor sunt îngroziți de o posibilă invazie a Rusiei chiar la ei în țară. 

Victoria Lungu a povestit că majoritatea televiziunilor din Republica Moldova sunt rusești, iar multe știri din propaganda rusă oferă informații menite să-i sperie pe moldoveni. 

Artista a mărturisit că a rămas profund impresionată de solidaritatea cetățenilor care au făcut tot e le-a stat în putință pentru a-i ajuta pe refugiați. 

Victoria Lungu a menționat că a pus la dispoziția refugiaților casa ei, dar că cel mai mult o întristează soarta copiilor care au fugit cu mamele lor din calea războiului.

Artista a subliniat că micuții sunt extrem de traumatizați din cauza celor întâmplate și că ține permanent legătura cu cei care lucrează la Protecția Copilului din Republica Moldova. 

Oamenii au fost foarte speriați când a izbucnit războiul. La noi jumătate din televiziuni sunt rusești, iar din cauza știrilor, toată lumea zice că după Ucraina Moldova va fi atacată.

,,Mulți s-au speriat și au plecat în strainatate de frica rușilor. Sunt mândră de moldovenii mei, sunt foarte solidari, prietenoși, la vamă sunt autocare și oamenii au adus tot felul de alimente și alte lucruri necesare. Aseară o prietenă de-a mea de la Protectia Copilului a rămas pâna târziu la centru, unde sunt cazați mulți copii cu mamele lor pentru ca ei sunt cei mai vunerabili, iar oamenii încearcă să le aline dorul de tată. Copiii sunt cei mai afectați, cred că vor avea nevoie de consilere psihologică.

Eu am făcut un anunț și am vorbit cu primarul și cu prietenii mei din Ucraina, am casa pe care am oferit-o pentru a putea fi alături de refugiați."  mărturisit Victoria Lungu la showul lui Măruță. 

Cursele spre Republica Moldova au fost suspendate

Victoria Lungu nu a dorit inițial să plece în Republica Moldova când a izbucnit războiul, chiar dacă avea câteva planuri profesionale pe care trebuia să le respecte.

Fiica ei Valeria Lungu a implorat-o să nu se întoarcă în Moldova de frică că ar putea păți ceva având în vedere că țara este foarte aproape de granița cu Ucraina. 

De asemenea, zborurile dinspre şi spre Republica Moldova au fost suspendate, din ordinul președintelui Maia Sandu.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net