Virgil Ianțu lanseaza un manifest cu ocazia Zilei Copilului. „Această libertate de exprimare prost înțeleasă îi transformă pe mulți adulți în agresorii copiilor"

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Virgil Ianțu și echipa "Copiii spun..." lansează un apel ferm împotriva bullying-ului online și abuzului verbal la adresa copiilor, subliniind importanța respectului și susținerii în mediul virtual și nu numai. Este esențial să ne asigurăm că copiii sunt înconjurați de o atmosferă pozitivă și încurajatoare, în care să-și poată exprima liber gândurile și emoțiile.

Virgil Ianțu. Foto: arhiva personală.
Virgil Ianțu. Foto: arhiva personală.

Într-o declarație recentă, Virgil Ianțu a evidențiat preocuparea sa cu privire la fenomenul tot mai răspândit al abuzului verbal și al criticilor dure la adresa copiilor. El a subliniat că libertatea de exprimare trebuie înțeleasă și practicată într-un mod responsabil, fără a aduce prejudicii sau suferință celor din jur.

Am observat tot mai des un fenomen îngrijorător: copiii sunt supuși abuzurilor verbale și comentariilor jignitoare. Sunt criticați pentru opiniile lor, pentru modul în care vorbesc, pentru pasiunile lor sau pentru felul în care se exprimă.  Această libertate de exprimare prost înțeleasă îi transformă pe mulți adulți în agresorii copiilor pe care ar trebui de fapt,  să-i susțină în exprimarea emoțiilor și gândurilor lor. Aceștia reprezintă oglinda societății noastre și este de datoria noastră să îi protejăm și să îi ghidăm cu blândețe”, a spus Virgil Ianțu.

Prin intermediul emisiunii "Copiii spun lucruri trasnite", Virgil Ianțu și echipa sa promovează dialogul deschis și respectuos între copii și adulți, încurajând ascultarea și înțelegerea reciprocă.

De-a lungul celor trei ani de la lansare, proiectul "Copiii spun... cu Virgil Ianțu" a reușit să devină o voce puternică pentru copiii din întreaga țară, oferindu-le posibilitatea de a-și face auzite opiniile și preocupările. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității emisiunii, a apărut și un fenomen îngrijorător de hate online, care afectează atât copiii cât și adulții implicați în proiect.

În acest context, Virgil Ianțu și echipa "Copiii spun..." lansează un apel la responsabilitate și empatie, subliniind importanța unei atitudini pozitive și constructive în mediul virtual. Cu fiecare comentariu sau acțiune, adulții au puterea de a influența modul în care copiii percep ei înșiși și lumea din jurul lor. Prin urmare, este crucial să ne asumăm rolul de modele pozitive și să promovăm o cultură a respectului și toleranței în comunitatea online.

„E trist când observi câtă judecată și energie negativă întâmpină în online"

În final, Virgil Ianțu reiterează importanța susținerii și încurajării copiilor în parcursul lor de dezvoltare și învățare. Cu o atitudine plină de admirație și iubire, fiecare dintre noi poate contribui la crearea unei lumi mai bune și mai prietenoase pentru copiii noștri și pentru generațiile viitoare.

Mă bucură ca datorită emisiunii “Copiii spun”…cu mine, ei își fac auzite vocile și gândurile, dar e trist când observi câtă judecată și energie negativă întâmpină în online dar și, în general, în jurul lor. Și nu mă refer doar la copiii ce vin în emisiune. Copiii și adolescenții care apar în reclame, filme, care își fac propriile canale media, care își explorează pasiuni, care încearcă să își facă într-un fel sau altul vocea auzită, care încearcă să inspire. Adulții care au astfel de porniri ar trebui să se uite din nou la copilul din ei, care ar trebui să nu dispară niciodată. Orice vorbă aruncată în vânt, orice jignire sau judecată, poate marca un copil pe termen lung. 

Haideți să îi susținem, să îi educam, să îi ghidăm, cu respect, admirație și iubire, așa cum și nouă ne place să fim, iubiți și admirați pentru ceea ce suntem”, a adăugat Virgil Ianțu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
carmen tanase al pacino jpg
film pixabay jpg
Babasha jpg
image png
06903a7ba1954c834dce0955c8d007a4 jpg
banner tavi clonda png
Banner Ramona de la Clejani
Michael Jackson 01 foto GettyImages 88688373 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net