Primul român care a "invadat" Marea Britanie, lăudat de jurnaliştii englezi

Ultima actualizare:

    Victor Spirescu a fost în centrul atenţiei după ce a ajuns în Marea BritanieFoto: theguardian.com
Victor Spirescu a fost în centrul atenţiei după ce a ajuns în Marea BritanieFoto: theguardian.com

Victor Spirescu, primul român care a pus piciorul pe pământ britanic după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014, a fost lăudat într-un articol publicat pe site-ul theguardian.com.

Într-un editorial publicat de ziarul britanic, cazul lui Spirescu este discutat de jurnalişti. Ei punctează că românul a aterizat în urmă cu un an pe aeroportul Luton, de lângă Londra şi că a fost întâmpinat de previziuni apocaliptice ale lui Nigel Farage, liderul partidului eurofob UKIP. 

Însă jurnaliştii de la The Guardian ironizează disperarea celor anti-imigraţie şi punctează că Spirescu nu s-a lăsat de muncă pentru a profita de ajutoarele sociale. Mai mult, ei îl laudă pentru faptul că vrea să plece înapoi acasă şi că strânge bani pentru familia lui. 

„Sunt uimit. Cine e? E primul imigrant care ajuns aici după ce restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari au fost ridicate anul trecut. 

O, da. Primul din valul anunţat de Nigel Farange şi de alţii, de vânători de beneficii est-europeni care vor «devora» acest ţinut verde şi plăcut. După el, potopul. A fost folositor din punct de vedere politic să se pretindă că vor încerca să profite de sistemul de asigurări sociale.   

Chiar a fost un anunţ în Daily Telegraph că toţi ar fi criminali. Plasat de Nigel Farage.

Da, aşa am ştiut că e adevărat. Are o figură care-ţi inspiră încredere. Anunţul arăta că 7% din totalul crimelor din Uniunea Europeană au fost comise de infractori români. 7%! Nici nu-i de mirare că a spus că oamenii sunt îndreptăţiţi să fie îngrijoraţi dacă un grup de români se mută în vecinătate – imaginaţi-vă cum e să ai doar 93% şanse să nu fii omorât de ei noaptea. Ar fi de folos dacă v-aş spune că totul a fost o prostie?

Nu. Spuneţi-mi, cât de mult a reuşit Spirescu să «colecteze» de la noi în ultimul an? Şi-a părăsit primul job, de spălător de maşini, după o zi.

Probabil pentru a pluti pe o mare de beneficii, presupun? Nu, pentru că atenţia presei i-a făcut imposibilă şederea. În schimb a preferat să plece la Londra să lucreze în construcţii, unde instalează conducte de aerisire şi câştigă 80 de lire pe zi.   

Presupun că plănuieşte să profite de sistem la un moment dat. De fapt, plănuieşte să meargă acasă. 

De ce? Ce nu e în regulă aici? E prea mic portofelul lui pentru bancnotele de 50? Sunt prea strâmţi papucii noştri de diamant? «Mi-e dor de satul meu, de viaţa mea în România. E în regulă aici, dar am venit doar să strâng nişte bani şi apoi mă întorc. Nu vreau să trăiesc aici toată viaţa».

Incredibil! Vine aici, îşi găseşte un loc de muncă pe care altcineva l-ar fi putut ocupa ... dar dintr-un oarecare motiv nu l-a vrut altcineva...

Şi apoi nici măcar nu are politeţea să stea! Ar prefera să plece acasă! Într-o ţară plină de găini şi vampiri! Aproape că nu-i poţi mulţumi pe unii  

Spuneţi: Acasă e acolo unde este inima

Nu spuneţi: Acasă e locul unde sunt nişte bigoţi pe care îi alegem la putere“, scriu cei de la theguardian.com. 

Nu îi place deloc traiul în Marea Britanie

Victor Spirescu a ajuns în Marea Britanie în ianuarie 2014, dar recent a povestit că nu e mulţumit de traiul din Regat. Deşi face bani frumoşi din contrucţii, bărbatul de 30 de ani a dezvăluit că nu îi plac oamenii şi vrea să revină în ţară. 

„Oamenii sunt atât de gălăgioşi aici. Merg la metrou şi aud aceste fete vorbind. Wow! Ce zgomot fac! Vineri noaptea, fetele sunt atât de bete, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. Mă sperie fetele britanice. Îmi este dor de cultura din România, de tradiţii”, s-a destăinuit românul jurnaliştilor britanici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net