Soțul Ilenei Stana Ionescu face dezvăluiri: „Va fi incinerată luni, a vrut să fie lângă mămica ei. Urmez eu!”. Reacția lui Silviu Biriș, absolvent de Teologie: „Incinerarea e o barbarie!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ileana Stana Ionescu va fi incinerată luni. Andrei Ionescu, soțul regretatei actrițe, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Click!, motivul pentru care trupul neînsuflețit nu va fi înmormântat, pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, așa cum mulți se așteptau. La aflarea veștii, actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie, fost coleg de scenă cu Ileana, a precizat însă că „incinerarea este un act de barbarie”.

„Pe Aleea Artiștilor nu mai sunt locuri!”

Actrița Ileana Stana Ionescu va fi incinerată, luni, la o opt zile de la deces. Andrei Ionescu, soțul ei, ne-a dezvăluit de ce trupul neînsuflețit nu va fi înmormântat, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, acolo unde își dorm somnul de veci marile personalități ale teatrului și filmului românesc:

„Luni, Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo! Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri. Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion!”.

Dezamăgit, după priveghiul soției: „Nu vă mirați!”

În exclusivitate pentru Click!, actorul Andrei Ionescu și-a exprimat și dezamăgirea că, la priveghiul de marți, de la capela Cimitirului Bellu Catolic, foarte puține persoane au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu regretatei artiste:

„Nu vă mirați că a venit lume foarte puțină, la Ileana mea. Cei din generația noastră fie au dispărut, fie sunt în vârstă, și e prea cald afară, ca să vină până la cimitir, iar pe ceilalți nu îi mai interesează nimic, decât propriile lor ocupații, în rest, se uită pe internet, deci nu e de mirare deloc. Au fost, da, câțiva prieteni, din generația noastră, dar lume particulară, subțire de tot, nu au venit cu sutele, ca la alți mari actori, însă, pe atunci, nu era televiziune, nu era internet, veneai să pui o floare!”.

„Nu mă interesează reviziile preoților!”

Andrei Ionescu a mai dorit să precizeze că nu îl interesează părerea celor care susțin că nu e creștinește să incinerezi trupurile trecute în neființă ale celor dragi:

„Nu mă interesează reviziile preoților, ce spun ei, eu le am pe ale mele. Moartea este o etapă firească finală a unei nașteri, este finalul, nimeni nu scapă. Noi am trăit frumos, nu avem reproșul vieții”, a mai menționat Andrei Ionescu, exclusiv pentru Click! 

Actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie: „Incinerarea este o barbarie!”

La aflarea veștii că Ileana Stana Ionescu nu va fi înmormântată, ci incinerată, actorul Silviu Biriș, absolvent de Teologie, și-a arătat indignarea:

„Incinerarea este o barbarie. Este credința fiecăruia, despre incinerare. E o pseudo-credință. Hristos nu a fost incinerat. Aceleași lucru l-am spus și despre Cristina Țopescu sau despre Sergiu Nicolaescu. Familiile lor vor da socoteală pentru asta. Îmi pare rău. Una este să respecți o dorință bună și alta e să împlinești o dorință trăsnită. Iartă-mă, Doamne!

Poate, totuși, se vor răzgândi. Mai au timp. Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu e mare... Este o teologie complexă, despre slujba înmormântării, pe care fiecare creștin ar fi fost dator să și-o însușeasca măcar la nivel basic. Evangheliile vorbesc clar despre cea de-a doua venire a lui Hristos, când toți vor învia si va urma Judecata finală. Dar, să te incinereze, sub pretext de igienă sau mai știu ce altă anomalie e absurd. Din lut ești și din lut ai fost luat, în lut te vei întoarce! Nu dăm noi peste cap firescul”.

Silviu Biriș își amintește cu nostalgie de marea artistă: 

„Ileana Stana Ionescu a fost una dintre cele mai mari actrițe ale generației sale. Am jucat împreună în două spectacole. Era fabuloasă în orice rol ai fi pus-o. Era înzestrată cu talent, voce, ținută, frumusețe, inteligență scenică. Colegă de scenă sublimă! Aș vrea să spun: „Fie-i țărâna ușoară, dar...Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în lăcașurile Sale!”, a mai spus actorul, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
Banner Victor Yila
alina sorescu jpg
Banner Raluca Guslicov
CRBL instagram jpg
emily burghelea jpg
Locația, florile și logistica au fost cel mai greu de realizat la nuntă Andei Adam cu Joseph Adam
Banner dependenți păcănele
cristina vasiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net