Co-fondatorul Charlie Hebdo: "Au exagerat cu imaginile provocatoare"

Ultima actualizare:
Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009
Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009

Unul dintre fondatorii revistei de satiră Charlie Hebdo, vizată pe 7 ianuarie de un atac terorist în urma căruia au murit 12 persoane, spune că nu a fost de acord cu decizia de a publica acele caricaturi cu Profetul Mahomed şi că este supărat pe directorul Stephane Charbonnier, care a murit în urma atentatului, conform CNN.

Henri Roussel (80 de ani) a redactat o scrisoare după atacul de acum o săptămână de la sediul din Paris al revistei. În urma atenatatului, 10 dintre jurnaliştii publicaţiei au murit, printre care şi directorul Stephane Charbonnier, zis şi Charb, potrivit cnn.com 

Roussel l-a numit pe Charbonnier „genial“ dar „încăpăţânat“. Din punctul lui de vedere, Charb a exagerat cu imaginile provocatoare, mai ales după ce revista a fost atacată cu o bombă incendiară, în 2011. Acel incident a avut loc în acelaşi timp cu publicarea, pe coperta Charlie Hebdo, a unei imagini cu Profetul Mahomed.  


    Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009Foto: Getty
Charb era directorul Charlie Hebdo din 2009Foto: Getty

„Ce l-o fi făcut să târască şi echipa în exagerarea lui?“, s-a întrebat Roussel în scrisoare. „Sunt supărat pe tine, Charb“, a adăugat el.  

Remarcile lui Roussel vin după ce opinia publică a început să dezbată modul în care Charlie Hebdo a abordat caricaturile ce-l reprezentau pe Mahomed. Potrivit presei britanice, avocatul publicaţiei de satiră, Richard Malka, a condamnat comentariile lui Roussel, numindu-le „polemice şi veninoase“.  

Noul număr al revistei, ieşit miercuri, la o săptămână de la atac, a fost vândut în şapte milioane de exemplare, epuizându-se imediat la standurile din Paris. În fiecare zi, încă un milion de exemplare este printat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net