Concluzie-surpriză: de ce s-a prăbuşit avionul AirAsia

Ultima actualizare:

    Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare
Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare

Avionul AirAsia care s-a prăbuşit în decembrie a urcat cu o viteză excesivă, înainte de a se opri şi a se prăbuşi în Marea Java.

Ministrul indonezian al transportului Ignasius Janon a spus că Zborul QZ8501 a urcat cu o viteză de peste 1.800 m/min. Viteza excesivă l-a făcut să se prăbuşească, întrucât niciun avion de pasageri nu este făcut să zboare atât de repede.

"Viteza medie e între 300 şi 600 de metri pe minut, o aeronavă nu e construită să zboare cu o asemenea viteză", a spus Janhon, confom metro.co.uk. 

Toţi cei 162 de pasageri au murit în urma impactului cu apa, dar numai 53 de cadavre au fost recuperate până în acest moment, la fel şi mai mult bucăţi din aeronavă, iar căutările continuă. 

Avionul Airbus A320-200  a dispărut de pe ecranele radar pe 28 decembrie, la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore, după ce a traversat o zonă cu nori ameninţători.Se pare că vremea rea a jucat un rol important: motoare ar fi fost avariate de gheaţă. Pilotul a cerut permisiunea de a lua altitudine pentru a evita norii, dar nu a primit autorizaţie imediat din partea cotrolului aerian din cauza traficului aerian intens din acest sector. Contactul cu avionul a fost pierdut la scurt timp după acest moment.Printre cele 162 de persoane aflate la bord se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Remi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un cetăţean al statului Singapore şi unul din Malaysia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net