Focar de Covid-19 la ISU Dobrogea. 15 pompieri sunt infectați, un altul a murit

Ultima actualizare:

    Cei 15 pompieri de la Cernavodă sunt internați în spital, asimptomaticifoto: ISU
Cei 15 pompieri de la Cernavodă sunt internați în spital, asimptomaticifoto: ISU

Un pompier în vârstă de 48 de ani din cadrul Detașamentului Cernavodă a murit la sfârșitul săptămânii trecute din cauza coronavirusului. Colegii lui au fost testați și trimiși în izolare, iar pentru 15 dintre ei rezultatele au ieșit pozitive.

5 pompieri de la ISU Dobrogea, Detașamentul din Cernavodă, au fost confirmați sâmbătă cu coronavirus, după ce în urmă cu două zile rezultatele testelor au ieșit pozitive pentru alți 10 pompieri. Potrivit news.ro, toți 15 sunt internați, în stare stabilă, asimptomatici. Asta după ce colegul lor în vârstă de 48 de ani a murit înainte de Paște (pe 17 aprilie). El lucra la ISU din 2007, fiind încadrat ca şofer pe autospecialele de stingere. Fusese internat la 12 aprilie la Spitalul din Cernavodă, apoi transferat către alte două spitale din Medgidia și București.

Potrivit ISU Dobrogea, toate subunitățile au fost decontaminate, cu dezinfectarea și igienizarea spațiilor. Faptul că la Cernavodă este un focar de coronavirus nu înseamnă că nu mai puteți suna la 112 pentru a cere ajutor. „Facem precizarea că, după primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz). Menţionăm faptul că nu a fost afectată activitatea Detaşamentului, a fost mărită capacitatea operaţională. Avem resursele necesare pentru toate intervenţiile şi vom răspunde prompt la toate apelurile 112”, a precizat ISU Dobrogea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sacalul criminal constanta jpg
derya jpg
castel scotia de vanzare jpg
t16 actu 2 25col vita de vie jpeg
foto1 reporter click! si black alien jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa de sud acoperita de zapada jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net