Aglomerație în vămi, la ieșirea din România. Cât timp așteaptă românii la frontiere, pentru a părăsi țara

Ultima actualizare:

Sărbătorile Pascale sunt la doar două zile distanță, iar cei mai mulți dintre români preferă să petreacă Paștele departe de casă, acest lucru ducând la o mare aglomerație în vămi, la principalele ieșiri din țară. Timpul de așteptare este unul destul de mare, iar răbdarea celor care vor să părăsească țara este pusă la încercare. 

Unii români preferă să petreacă Paștele departe de țară
Unii români preferă să petreacă Paștele departe de țară

În cursul acestei dimineți, timpul de așteptare, pentru a ieși din România,  prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II era de 80 de minute. Pe de altă parte, la Vama Veche, pe sensul ieșirii din țară, timpul de așteptare era de aproximativ 60 de minute.

Conform informațiilor regăsite pe site-ul Poliției de Frontieră, motivul pentru care în Vama Nădlac se așteaptă aproximativ o oră și douăzeci de minute, se datorează lipsei de personal din partea autorităților maghiare.

Prin vama Nădlac II, în ultimele 24 de ore, au părăsit România mai bine de 12.000 de persoane.

Românii care aleg să părăsească țara prin vămile Giurgiu, Negru Vodă, Petea, Sculeni, trebuie să știe că au de așteptat ma bine de 40 de minute. În cazul celorlalte puncte de trecere a frontierei, timpul de așteptare este de 10 minute.

Camioanele au așteptat în vămi mai bine de 6 ore

La Vama Isaccea, camioanele, au așteptat chiar și 400 de minute pe sensul de ieșire din țară. La Siret s-a așteptat circa 300 de minute, iar la Giurgiu, aproximatv 90 de minute.

Cei care părăsesc chiar în acest momente teritoriul României, trebuie să știe că situația din vămi, în timp real, se regăsește prin intermediul aplicației online a Poliției de Frontieră.

Unde petrec românii Paștele în acest an

Încântați de ofertele puse la dispoziție de către agențiile de turism, unii români preferă să petreacă Paștele departe de plaiurile mioritice. Costul unui pachet mediu pentru o vacanță peste hotare poate ajunge chiar și la 800 de euro de persoană în cazul circuitelor. În acest an, românii au optat pentru destinații precum: Iran, Liban sau Maroc.

În același timp, cei care au un buget mai redus au preferat destinații din Europa, Paris, Londa, Atena sau Praga, numărându-se printre principalele opțiuni ale celor care au vrut să petreacă Paștele la sute de kilometri distanță de casă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net