Ce legătură există între ouăle de ciocolată și sărbătoarea Paștelui. Puțină lume știe adevărul

Sărbătorile pascale sunt reprezentate de ouăle pe care credincioșii creștini le vopsesc în culoarea roșie, simbolizând sângele vărsat de Mântuitorul Iisus Hristos în momentul răstignirii. Totuși, ouăle de ciocolată sunt asociate Paștelui, însă puțini cunoscu istoria lor.

Ou de ciocolată. FOTO: Pixabay
Ou de ciocolată. FOTO: Pixabay

În trecut, nu foarte demult, și-au făcut apariția și ouăle de ciocolată. Deși oamenii le adorau, nu mulți erau cei care le consumau. Mai mult, această invenție este considerată a fi o strategie de marketing. 

Istoria ouălor de Paște. Cum a apărut această tradiție

Ouăle de Paște au devenit o tradiție în rândul oamenilor, care le consideră  un simbol al sărbătorilor pascale. Istoria lor începe acum secole în urmă, pe vremea regelui Eduard I. 

Deși nu se știe exact momentul în care oamenii au început să-și decoreze ouăle, anumite cercetări din secolul al XIII-lea indică faptul că regele Eduard I le-a dat curtenilor săi ouă acoperite în foiță de aur. 

,,Nu se știe exact când oamenii au început să-și decoreze ouăle, dar cercetările au indicat secolul al XIII-lea, când regele Eduard I le-a dat curtenilor săi ouă învelite în foiță de aur”, a explicat Serin Quinn, doctorand în cadrul Departamentului de Istorie al Universității din Warwick, potrivit theconversation.com.  

Primul ou de Paște datează din anul 1924

Ouă de Paște. FOTO: Pixabay
Ouă de Paște. FOTO: Pixabay

Primul ou de Paște a fost inventat în anul 1873, de compania Fry’s și reprezenta un adevărat lux. Doar clasele sociale înstărite își puteau permite achiziționarea unui asemenea ou de ciocolată, care la începutul secolului al XX-lea era utilizat mai mult pe post de cadou, ci nu pentru consum.

Conform informațiilor oferite de aceeași sursă, cel mai vechi ou de Paște a fost achiziționat de un muzeu din Torquai. Produsul realizat în anul 1924 i-a aparținut unei femei din Țara Galilor, care l-a păstrat vreme de 70 de ani.

Ulterior, începând cu anul 1960, ouăle de ciocolată au devenit comercializate de majoritatea supermarketurilor, iar prețurile unor astfel de produse au devenit accesibile tuturor buzunarelor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Lukasz Szpunar jpg
iarna aprilie hunedoara jpg
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
coji de cartof in ghiveci colaj pexels,pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net