Nu mai merge ca până acum! Alexandru Rafila, anunț despre schimbarea certificatului verde

Ultima actualizare:

Certificatul digital Covid poate avea o varintă tehnică, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dacă va fi acceptată de coaliție, în urma dezbaterilor care vor avea loc. De asemenea, Rafila mai susține că documentul trebuie introdus înainte de o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. 

Alexandru Rafila. Sursa foto: Digi
Alexandru Rafila. Sursa foto: Digi

Alexandru Rafila anunță noi schimbări, lucru care îi bucură pe vaccinați, însă nu și pe nevaccinați. Ministrul Sănătății impune noi reguli în ceea ce privește certificatul verde, rămâne de văzut dacă propunerea sa va fi acceptată.

„Noi avem o variantă tehnică, lucrată la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ea va fi dezbătută la nivelul coaliţiei şi se va lua o decizie politică, pentru că, până la urmă, e o decizie politică. Nu pot să vă dau un orizont de timp, pentru că noi am propus. Acum, decizia e de natură politică, ea trebuie votată în Parlamentul României. În mod normal, ar trebui ca acest document să fie operaţional înainte de o creştere abruptă a numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Întrucât și în țara noastră sunt cazuri de infectare cu varianta Omicron, mai ales cel apărut la o persoană care nu a călătorit în afara țării, ministrul Sănătăţii a ținut să precizeze că măsurile adoptate vizează „frânarea” răspândirii acestei variante.

Măsuri de „frânare” a îmbolnăvirilor   

„După confirmarea primelor două cazuri (cu Omicron, n.r.), chiar eu spuneam că e foarte posibil să mai avem cazuri în România. Sunt şi în alte ţări europene. Gândiţi-vă la numărul mare de persoane care călătoresc dinspre Marea Britanie, unde această tulpină tinde să devină dominantă. Este clar că se va răspândi şi în România, la fel ca în alte ţări. Măsurile care se iau sunt de frânare, nu de întârziere a acestei tulpini.

Vom avea îmbolnăviri cu transmitere în comunitate, important e când se va întâmpla acest lucru și poate mai important să vedem care este evoluția formelor clinice de boală, pentru că sunt incerte. La populația tânără activă, formele de boală sunt ușoare, marea lor majoritate, dar vedem că îmbolnavirea afectează și persoane vaccinate, pentru că din cei infectați aproape toți au fost vaccinați. Dar evoluția clinică a fost fost bună în cazul acestora”, a mai spus ministrul Sănătății.

El a reamintit că, potrivit punctului de vedere al OMS, vaccinarea, ca unică măsură, nu este suficientă în combaterea pandemiei şi că sunt necesare şi alte măsuri pentru a încetini transmiterea Covid-19. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net