Amenda primită de cei care nu au formularul de localizare. Explicaţiile lui Rafila

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), care va fi introdus de la 20 decembrie pentru toate persoanele care intră în România, trebuie completat cu 24 de ore înainte de sosirea în ţară sau imediat după.

Alexandru Rafila Foto: InquamPhotos/George Călin
Alexandru Rafila Foto: InquamPhotos/George Călin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a venit cu precizări despre Formularul de Localizare a Pasagerilor, care a fost aprobat miercuri (15 decembrie), de Guvern. El a declarat că actul e în conformitate cu deciziile luate în Uniunea Europeană şi că nu va afecta în niciun fel libera circulaţie.

"România s-a aliniat deciziei CE privind instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor. Acest document nu împiedică circulația, ci ne ajută să putem localiza rapid contacții unei persoane infectate și DSP-urile să poată face rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun de testare sau izolare a persoanelor infectate”, a declarat Rafila, potrivit digi24.ro.

Astfel, cei care sosesc în România trebuie să compleze Formularul de Localizare a Pasagerilor cu 24 de ore înainte de a ajunge în ţară. Dacă nu reușesc să facă asta, pot merge la domiciliu și trebuie să îl completeze în 24 de ore.

Formularul trebuie completat online

Formularul trebuie completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro, pentru a se putea procesa automatizat. Documentul se completează rapid, în maximum 30 de secunde, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Formularul va fi verificat de polițiștii de frontieră, după identificarea persoanei ei pot vedea imediat dacă documentul este completat. Pentru persoanele din aceeași familie, care călătoresc împreună, formularul se poate completa de un singur membru adult. Pentru copii obligația completării aparține părintelui, tutorelui sau unui reprezentant legal.

Amendă pentru necompletarea formularului este de 2.000 - 3.000 de lei

Cei care nu completează documentul riscă o amendă de 2.000 – 3.000 de lei, a punctate purtătorul de cuvânt.

"În perioada sărbătorilor sunt foarte mulți care vin și, pentru a evita aglomerația de la frontieră, se creează această posibilitate pentru cei care nu au completat formularul când au ajuns la punctele de trecere a frontierei. Termenul de 24 a fost ales pentru că poate persoana nu a completat documentul înainte de intrarea din țară fie din grabă, fie din neatenție sau conexiunea la internet este slabă”, a explicat Dan Cărbunaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net