Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion. Ce restricții rămân în vigoare

alexandru rafila jpeg
Prof. dr. Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre măsurile care vor fi discutate în regim special pentru noaptea dintre ani. Rafila a explicat că acestea vor fi făcute publice în timp util și nu vor fi măsuri absurde, pentru ca oamenii să se poată întoarce oricând la domiciliul lor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile care vor fi luate pentru seara de Revelion vor fi discutate în perioada următoare şi vor fi făcute publice în timp util. Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor dori să petreacă în stradă în noaptea dintre ani, li se recomandă să poarte masca de protecţie în mod corespunzător și să respecte normele în vigoare.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a declarat Rafila.

Nu sunt recomandate evenimentele cu un număr mare de oameni

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu este recomandată organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de oameni. „Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de persoane, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă. Oamenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute”, a explicat Ministrul Sănătății.„Nu vor fi luate măsuri stupide”

Alexandru Rafila a precizat, de asemenea, că măsurile luate nu vor fi unele „stupide” care să îngreuneze buna funcționare a lucrurilor. „Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu. Nu putem să comentăm acum alte măsuri care vor fi luate în discuţia în perioada următoare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
 Tanc T-80 al Miliției Republicii Populare Lugansk FOTO Profimedia
image png
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png